Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Spännande höst väntar – trots corona

Information från landslagsledningen


facebookinstagramtwitter

Visst följer du svensk orientering på sociala medier?


Hej! Här kommer lite information från landslagsledningen till dig som är löpare, ledare eller bara intresserad. Som vanligt: tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar. Tillsammans är vi starka!

Vi hoppas att du har haft en fin sommar och ser fram emot en höst med mycket orientering, även om det inte blir exakt som det brukar.

 

Tävlingar nationellt

Som du säkert har sett så kommer det att genomföras två häftiga SM-helger i höst. En helg i göteborg med medel- och långdistans och en i Örebro med sprint och sprintstafett. Dessa SM-tävlingar kommer sändas i SVT1 och blir ett fantastiskt tillfälle att visa upp orienteringen för tv-publiken.

Självfallet kommer det att vara coronaanpassade tävlingar och SOFT utesluter inte att man kan tvingas gallra i startfälten. Huvudfokus ligger på att arrangera riktigt bra orienteringstävlingar och minst lika vassa tv-sändningar.

Gällande skogshelgen i Göteborg så har anmälan öppnats – så vänta inte med att anmäla er om ni vill vara med och slåss om SM-medaljerna!

Dessa helger kommer dessutom - ihop med tidigare internationella meriter - att vara uttagningsgrundande för höstens internationella tävlingar, Euromeeting och VM-läger och EYOC (ungdoms-EM) samt landslagstrupper 2021.

Utöver de nämnda SM-helgerna kan vi även se fram emot en givande helg med spetstävlingar i Västervik den 29-30 augusti. Västerviks OK bjuder in till två spetstävlingar för svenska och internationella elitorienterare, på uppdrag av fem elitklubbar. Landslagsorganisationen är också delaktig i arrangemanget.

 

Tävlingar internationellt

För seniorerna hoppas vi fortsatt på att det ska bli ett Euromeeting tillika för-VM inför nästa års VM i Tjeckien. Till Euromeeting har man nu också lagt till en sprintdistans till tidigare medeldistans, långdistans och stafett, se mer här.
  
I direkt anslutning till Euromeeting finns möjlighet att stanna kvar på en veckas VM-läger i Tjeckien.

Det är i dagsläget oklart kring truppstorlek och finansiering till Euromeeting och VM-lägret, den informationen återkommer vi med.
Du anmäler senast 10 september men gärna redan nu ditt intresse dig till Euromeeting och lägret samt anger hur länge du önskar stanna på lägret på denna länk. 

För juniorer är det EYOC 24-26 oktober som gäller. Här har IOF också tagit beslut att ha med äldre juniorklasser. Mer information och en länk för intresseanmälan till EYOC senast 18 september via följande länk.

UTVECKLINGSPLANEN

Utvecklingsplanen beskriver hur du kan utvecklas som orienterare och hur utvecklingen blir hållbar över tid. Tanken är att alla som vill bli bättre som orienterare ska kunna använda planen och känna att den tillför ett värde.

Vi tror även att ledare och föreningar har stor nytta av planen för att förstå hur en orienterare kan utvecklas.

Du hittar utvecklingsplanen HÄR.

Digital tränarträff i november
Nyligen beslutade vi oss för att ställa in den traditionella höstsamlingen. Orsaken är givetvis coronapandemin och dess effekter. Vi håller nu på och tittar på en digital lösning för tränarträffen och återkommer i framtida nyhetsbrev med mer information.

 

Landslagssamling på Bosön i samband med Lidingöloppet

Den 24-27 september träffas orienteringslandslaget på Bosön för några dagars läger. Ett späckat program väntar de aktiva och de flesta landslagslöparna kommer under samlingen att springa något av loppen på Lidingöloppet. 

 

Information om antagningen till orienteringsgymnasium

Eftersom säsongen blivit väldigt annorlunda för bland annat de ungdomar som tänker sig söka till något av våra RIG eller NIU (riksidrottsgymnasier eller nationella idrottsutbildningar) till hösten 2021 har tränarna på RIG och NIU gemensamt kommit fram till en del förändringar. Mer information om detta hittar du här.

 

Uppdatera ansökan till Riksidrottsuniversitet årligen

Du som går på riksidrottsuniversitet behöver skicka in en ny ansökan varje år. Du hittar information om detta och Svensk orienterings elitutvecklingsmiljöer i allmänhet här.

 

Studie om hur COVID-19 pandemin har påverkat norska och svenska tränare

Du som är tränare inom orientering ombeds att svara på frågeformulär nedan som undersöker hur COVID-19 pandemin har påverkat norska och svenska tränare och hur detta har påverkat din praxis, hur du hanterat begränsningarna och vad du har lärt dig från denna unika situation.
Mer infomation och formuläret finns på den här länken:
https://forms.gle/jTj4Z5z7QhMbXXfv7
  Det finns även en engelsk version av formuläret om det behövs: https://forms.gle/fmKRrKP43b2wHyGD6

 

Håll koll på landslagsfliken!

Under landslagsfliken på svenskorientering.se uppdaterar vi kontinuerligt med ny information och där hittar du även våra policydokument rörande verksamheten. In och kika mer på allt detta här.


 

Hör gärna av dig med dina frågor, funderingar eller idéer kring utvecklingen av svensk elitorientering eller vår landslagsverksamhet!

 

Ta hand om dig och varandra!

 

MVH

 

Håkan, Kalle, Thierry och Erik

 

Kontakt:
Håkan Carlsson 073-6922731
hakan.carlsson@orientering.se

Kalle Dalin 070-3050312
kalle.dalin@orientering.se

Thierry Gueorgiou
thierry.gueorgiou@orientering.se

Erik Mattsson 0730-540561
erik.mattsson@orientering.se


Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.