Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev höst 2020

Vi går in i den färgsparkande årstiden

Välkomna hösten med öppen famn. Förläng utesäsongen med att fortsätta sitta ute med en go filt runt benen.

Ta hand om dig själv med nyttig mat från skördesäsongen. Använd härliga grönsaker och rotfrukter i den mustiga grytan eller mixa din favoitsmootie med nyskördade säsongsbär.  

 

 


Vi har öppet som vanligt och fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Om du känner lindriga symtom som halsont, hosta eller snuva ber vi dig att omboka din behandling. Vi hjälper dig gärna att hitta ny tid.

Vi är rädda om er och ni kan känna er trygga när ni kommer till oss på behandling!

Tack för att du är med oss och hjälper till att hålla både dig och dina medmänniskor så friska som möjligt.

Fortsätt tvätta händerna och håll avstånd!


Ny konst i väntrummet

" Den där känslan av ”flow”, att bli helt uppslukad av det du håller på med så att du glömmer tid och rum – den drabbar mig när jag sitter med skrivstift, färg och papper. Kalligrafi är ett hantverk, ett långsamhetens lov. Det tar tid att lära sig och tid att utöva. En kontrast till Word-dokument och Excel-filer. Och fruktansvärt kul! "

Så skriver Charlotta Folkelind på sin hemsida www.folkelind.se

Charlotta är utbildad kalligraf och illustratör och verksam inom dito som frilans. Göteborgsområdet är hennes bas.


Har du hört talas om Lotorpsmetoden?

Låt oss presentera vår behandlingsmetod för att få en rörligare bröstkorg och friare andning.

Behandling med Lotorpsmetoden ger en avslappnad och rörligare bröstkorg. Du får en djupare andning där hela lungans kapacitet används och syresättningen i blodet ökar.  

Människokroppen kräver konstant tillförsel av syre till våra organ. Syre får du när du andas in och i lungorna övergår syre till blodet som sedan transporteras vidare ut i kroppen.

Ett vanligt problem är att hamna i en hög och snabb andning. Det uppstår framför allt i samband med stress och andningsrelaterade problem, som exempelvis vid hosta och doftallergi. Det innebär att många andningsmuskler uttnyttjas dåligt och med tiden blir stelare. När du tappat ditt funktionella andningsmönster töms aldrig lungorna fullständigt på gammal luft. Slaggprodukter, framför allt koldioxid blir kvar i kroppen. Syreinnehållet i kroppen blir då sämre och kan leda till olika besvär. 

Lotorpsmetoden/Andningmassage kan hjälpa dig med att få en mjukare och rörligare bröstkorg och att hitta tillbaka till en funktionell och bra andningsteknik.

Lotorp på Youtube

Jannes tips om andningsteknik

Vill du veta mer eller boka, gå in och kika på våran hemsida eller hör av dig till oss på Massagekliniken.


Rörelser för dina fötter

Även fötter är ett kärt ämne för oss på Massagekliniken. Det ger många positiva effekter  att ge sina fötter kärlek med regelbunden fotträning:

  • Bättre fotstyrka och fothållning
  • Ökad muskelstyrka i fötterna
  • Förbättrad koordination och balans 
  • Förbättrad cirkulation
  • Minskade besvär i fötter, knä, bäcken, rygg och nacke
  • Etc...

Nu till övningarna, när du gör övningarna kan du stå eller sitta. Titta rakt fram, håll armarna raka utmed sidorna av kroppen. Om du står så kan du ha armarna så att dina fingrar känner byxans söm på utsidan av benet. Ha avslappnade fingrar. 

Gör alla fyra övningarna med en fot i taget, känn gärna efter om du känner skillnad mellan fötterna innan du startar övningarna med fot två.

 

1. Valvlyft

Placera fötterna höftbrett isär och låt stortån peka klockan 12. Spreta lite försiktigt med tårna. Pressa och dra in tårna under dig. Så att fotvalvet lyfts upp, jobba med hela foten och fotens alla tår. Håll muskelspänningen 5-10 sekunder. Sträck sedan ut tårna och upprepa 2 gånger. 

2. Spreta

Stå kvar med fötterna höftbrett isär med tårna kl 12. Spreta med tårna åt olika håll, håll kvar 5-10 sekunder. Gör övningen 2 gånger. Det kan vara svårt i början att spreta med tårna, ta då hjälp av att samtidigt spreta med dina fingrar.

3. Fotledsstretch

Stå fortsatt höftbrett isär med fötterna. Här kan det vara skönt att ha en vägg eller bänk att hålla en hand på, för att lättare hålla balansen. Lägg ena fotens, ovansidas tår bakom dig i golvet. Tänk dig tårna som en solfjäder. Börja med att försiktigt trycka ner stortån mot golvet och håll kvar några sekunder. Tryck sedan mellantårna ner mot golvet och sist lilltån. Det kan dra och kännas i tår, fotryggen och framsida vadben. 

4. Skaka loss

Stå även här höftbrett isär med fötterna, lägg tyngden på den fot du ska ha kvar i golvet. Lyft upp andra benets fot och skaka loss den foten, tänk skaka som "död fisk".

Nu dags för fot nummer två att göra de fyra övningarna.


 VI ÖNSKAR ER ALLA EN FÄRGSPRAKANDE HÖST!

Kram från teamet på Massagekliniken

 

Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är kund till oss och för att du har sagt ja tack, till vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.