Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV NR 6 2020

När kan vara bättre än nu att lansera Stjärnkampen?
SOFTs nya behålla-satsning ser minst sagt bra ut och för de som hakar på väntar massvis med olika och spännande uppdrag under hösten. Läs om upplägget via länken nedan!

Nu när skolorna startat och de flesta är åter på jobbet stundar vanligtvis en hel massa orinteringsarrangemang. Nu är ju 2020 inget vanligt år och denna höst ingen vanlig höst MEN, det finns ändå möjlighet till bra mycket orientering. Utöver klubb- och kretsverksamhet kommer det arrangeras närmare ett dussin coronaanpassade tävlingar i distriktet. Se nyhet nedan eller direkt i Eventor.

Och, arrangörer, kom ihåg att ansöka för er tävling 2021 i Eventor senast 31/8. Tillsammans skapar vi ett härligt och bra tävlingsutbud för kommande år.

Önskar er alla en höst fylld med #merskärmtid!
Ut & njut i skogen!

Med vänliga hälsningar
Magnus Sundmark
magnus.vof@vgidrott.se
0725-447736


Nu lanseras Stjärnkampen

 – en sammansvetsande utmaning för alla ungdomar

I september startar Stjärnkampen, en föreningsutmaning för ungdomar 13-16 år. Tillsammans i träningsgruppen genomförs uppdrag med fokus på glädje, gemenskap och utveckling. Varje uppdrag ger en stjärna, och det gäller att samla så många som möjligt.

Läs mer


Ledare: Mer än bara en tävling

Pontus Karlsson, Markbygdens OK, ledamot och sekreterare i Västergötlands OFs styrelse beskriver i sin ledare varför orientering, för honom, är mer än bara en tävling.

Läs mer


Sista ansökningsdag för tävlingar 2021

Pga av den rådande situationen med coronaviruset är sista ansökningsdag för tävlingar 2021 framflyttad till 31 augusti.

Men nu är det alltså hög tid att inkomma med förningens ansökan!

Läs mer


Tävlingar och DM under hösten

Ett flertal tävlingar kommer, mycket glädjande, köras i Västergötland under hösten men bland DM-tävlingar finns endast Natt DM kvar i planeringen.

Läs mer


Inbjudan till orienteringskonfirmation 2021

Född -06 eller tidigare? Anmälan till Konfirmationsläsning med orientering 20/21 är öppen till 1/9. Häng på!
Känn dig varmt välkommen till ett annorlunda halvår i ditt liv och ett fantastiskt roligt läger sommaren 2021!

Läs mer


USM nästa för Västgötatruppen

Västgötatruppen har under sommaren haft tre olika sammankomster och även fått glädjebeskedet att det blir ett USM! Den 20/9 arrangerar IKHP USM lång och Västgötatruppens ledare planerar och förbereder en resa dit.
Mer info kommer på hemsidan inom kort, håll utkik!

Här kommer mer info finnas


Ytterligare en miljard i krisstöd – men: "Den enskilde motionären tappas fullständigt bort"

Regeringen vill förlänga stödet till idrottsrörelsen med en miljard kronor för resten av 2020. Samtidigt föreslås undantag av ordningslagen. Men något väldigt viktigt har helt tappats bort, konstaterar SOFT:s ordförande Maria Krafft Helgesson.

Läs mer


Ladda för Ungoteket i höst

Ungoteket ångar på!
Ungoteket går fortsatt som tåget och nu planeras för en ny omgång med start till hösten. Hoppas många föreningar och framförallt ungdomar är taggade för att haka på och lära sig mer om att skapa orientering!

Läs mer


Västgötatoppen 2020 ställs in

Efter att DM tävlingarna i höst ställts in och tävlingsprogrammet i övrigt är begränsat tog styrelsen under sitt styrelsemöte den 17/8 beslutet att ställa in Västgötatoppen 2020.

Läs mer


Direktlänkar till tre fantastiska möjligheter för både förening och utövare!

Hitta aktuell information...
...om Coronapandemin

Nedan finner ni överliggande organisationers och myndigheters information om Coronasmittan, med påverkan, råd, tips och restriktioner.

SOFTs samlingssida

RF-SISUs samlingssida

Folkhälsomyndigheten

Krisinformation.se

Vi stödjer orientering i Västergötland!


Direktlänkar


Arrangemang och träningar

I Eventor finner du aktuellt läge för vilka tävlingar som genomförs och vilka som har ställts in, samt vilka träningsmöjligheter som erbjuds i ditt område

Läs mer


Digital träff för barn- och ungdomsledare m fl

Svenska Orienteringsförbundet bjuder in till en spännande och intresssant, digital träff, med tema utbildning samt barn och ungdom.

Läs mer


Dags att redovisa LOK

Den 25 augusti är det sista dagen för idrottsföreningar att rapportera in vårsäsongens aktiviteter för att få LOK-stöd.

Läs mer


Skapa bra koll på registerutdragen!

Har du sett att det nu finns en rutin i Idrottonline för att hantera det nya kravet på begränsat registerutdrag för alla ungdomsledare?

Via länken kommer du direkt till hur funktionen är tänkt att nyttjas!

Läs mer


Hanna tillbaka till Ungoteket

Hanna Nordlöf, tidigare projektledare för Ungoteket, återvänder till Västergötlands OF för en tidsbegränsad anställning under september och oktober. Uppdraget hon givits är att ansvara för slutredovisningen av Ungoteket och stötta befintlig projektorganisation.


POL är igång igen

Veteranorienteringar börjar så sakteliga återkomma i träningsprogrammen runt om i landet och i Västergötland är t ex POLiSkaraborg igång igen. Självklart med Coronaanpassat upplägg. Hur och när det är och fungerar hittar du på den avsedda hemsidan.

Läs mer


Stöd- & projektmedel

Vad vill er förening utveckla och vara offensiva kring? Genom idrottens organisation finns flertalet stöd och bidrag att söka och ta del av. Nedan finns samlad information om flertalet av dessa som nu står er till buds!

Läs mer


Vägledning föreningsverksamhet

Coronapandemin begränsar möjligheterna till "orientering som vanligt" men det går fortsatt att genomföra verksamhet. Nedan finner du och din förening Västergötlands OFs tankar om fortsatt krets-, förenings- och ungdomsverksamhet i lokal regi.

Läs mer 


Nyheter från SOFT

Utbildningar i höst pausas på grund av coronasmittan

Svenska Orienteringsförbundet pausar en rad utbildningar som skulle ha genomförts till hösten. Anledningen är coronapandemin och risken för smittspridning i samband med utbildningstillfällena.

Läs mer


SM tävlingar TV-sänds

Sedan tidigare står det klart att fyra coronasäkrade SM-tävlingar arrangeras i höst. Nu kommer nästa glädjebesked: SVT Sport direktsänder samtliga SM-finaler i huvudkanal.

Läs mer


17-årsgräns på höstens SM- och JSM-tävlingar

En åldersgräns på 17 år gäller på höstens fyra SM- och junior-SM-tävlingar i orientering. Det har Svenska Orienteringsförbundets styrelse beslutat.

Läs mer


Junior-VM och VM i mountainbikeorientering ställs in

Junior-VM i Turkiet ställs in på grund av coronapandemin. Samma beslut fattades för VM i mountainbikeorientering i Portugal.

Läs mer


EM i mountainbike- orientering ställs in

Coronapandemin fortsätter att leda till inställda tävlingar. Nu har det beslutats att EM, junior-EM och veteran-VM i mountainbikeorientering ställs in.

Läs mer


SM i mountainbike- orientering – dags att anmäla sig!

Nu är höstens SM-program för mountainbikeorienterarna spikat. I och med att det inte blir något Tiomila kommer Kolmårdens tävlingshelg att avgöras den 26-27 september med SM långdistans på lördagen och en nationell medeldistans på söndagen.

Läs mer


Så fördelas vårens krisstödet till distrikten

En stor del av krisstödet till svensk orientering, nästan 1,8 miljoner, ska gå till landets 23 distriktsförbund. 

Läs mer


Nyheter i Eventor

Vårens situation med Covid-19 och ett förändrat utbud av orientering har renderat i ett behov att göra en del justeringar i Eventor. 

Läs mer


Vill du dela nyhetsbrevet?


Dela på Facebook
Dela på Twitter


Kontakt

facebooktwitterinstagramhomepage

Västergötlands Orienteringsförbund
www.svenskorientering.se/vastergotland 
magnus.vof@vgidrott.se - 0725-447736

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem/kontakt hos oss eller någon orienteringsförening i Västergötland, eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.