Nyhetsbrev från Fredens Hus
 17 augusti 2020


Nu hittar du oss i Gränby i Uppsala!

Fram till den 10 september kan du besöka Fredens Hus i Gränbystadens galleria. Här visar vi upp den helt nya utställningen Dear Planet - Gameshow tillsammans med delar av vår övriga verksamhet.

Plats: Gränbystadens galleria östra entrén, Uppsala

Öppettider: 15-30/8 mån-sön kl 11-19, 31/8-10/9 mån-sön kl 10-20

I Dear Planet - Gameshow utmanas du och dina vänner i frågor kring miljö, klimat och hållbar utveckling. Hur mycket vatten går det egentligen åt till att producera olika saker? Har du koll på hur man använder miljösmarta prylar? Du använder din smartphone eller surfplatta för att delta och allt går på tid – ju snabbare svar desto högre poäng! Gameshowen är en del av ett större projekt som Fredens Hus driver med stöd från Svenska Postkodstiftelsen.

 

På plats i Gränby kan du också se utställningen Svart Kvinna och delar av utställningen Min kropp Min rätt, testa vårt spel ”Flykten” och Fördomstestet, eller bara sitta ner och prata med oss om Fredens Hus och vad vi gör.

 Åtgärder pga Covid-19

- Du är varmt välkommen att besöka oss om du känner dig frisk. Om du känner dig sjuk ber vi dig att stanna hemma tills att du är helt frisk.

- Visa hänsyn mot dina medbesökare genom att hålla 2 m avstånd till andra. Vår personal på plats hjälper till med att hålla avstånd mellan sällskapen och ser till så att det inte är för många personer i lokalen samtidigt.

- Tvätta händerna ofta, toaletter finns i gallerian. Dessutom finns handsprit utplacerat på olika ställen både hos oss och i övriga gallerian.

- Vi rengör regelbundet områden i lokalen som är extra utsatta. 

 

Varmt välkommen!