Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i December 2020

Led generation Z på bästa sätt!

Precis som förra månaden när vi lärde oss om generation Y, är denna nya generation också annorlunda från andra generationer och även annorlunda från sin närmaste generation Y, som de ändå har mycket gemensamt med. De är båda tekniskt kunniga och är födda med nyttan med internet och denna generation lever med sin mobil i handen hela tiden. Det de inte kan göra med hjälp av sin mobil är inte värt att göra.

Det viktigaste är ju ändå att så snabbt vi kan få kläm på vad just dessa medarbetare från denna generation (födda ca 1995 – 2010) behöver ha av dig som ledare och medarbetare för att prestera och må så bra som möjligt på jobbet.

Varje medarbetare du har att leda behöver ju ha något speciellt av dig, självklart men nu gör vi lite mer av en generalisering av denna generation och ger dig några extra viktiga tips att testa för Z-generationen.

Tips 1) Trygghet! Denna generation har upplevt många tråkigheter som terrorattacker, klimatförändringar, ekonomiskt kaos i världen och har ett stort behov av trygghet. De är mer lyckliga över en bra fast anställning än gen –Y och kommer att stanna längre hos dig men är inte lika lojala som de gamla generationerna. De kommer att vilja utvecklas de med och skolutbildning och yrkesutbildning blir på nytt inne. De kanske slutar för att bli något helt annat.

Tips 2) Var noga med att ge dem tydliga instruktioner så att de kan göra ett bra jobb. Gäller givetvis alla dina medarbetare men denna generation vill gärna göra rätt och starta bra och behöver sedan få klara sig själv och ta ansvar. De vill göra ett bra jobb.

Tips 3) De jobbar gärna i team och är bra på att kommunicera, så matcha med fördel de äldre generationerna som har erfarenheten och yrkeskompetensen med denna Z-generation som har det tekniska kunnandet och självklarheten med att bygga nätverk och marknadsföra sig själva och företaget på nya sätt. De är grymma på sociala plattformar och kan lära er mycket.

Tips 4) Det är viktigt för denna generation att de produkter och tjänster de jobbar med är helt rätt. Hellre att den produkt de säljer/tillverkar/utvecklar är fullständigt miljövänlig, hållbar och tillverkad enligt alla rätta regler än att det är ett speciellt märke på den. De vill göra rätt för miljön och för världens alla tillgångar. Tänk Greta Thunberg här som är en stor företrädare för den nya generationen. Använd deras engagemang till att bli bättre som företag enligt deras tänk och få dem ännu mer aktiva, kreativa och motiverade. Då får de också med sig de äldre generationerna på företaget.

Många fler tips finns, så hör av dig så hjälper jag dig att hitta de bästa vägarna för att utveckla, motivera och hantera den nya generationen Z.Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?"

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

  

 

En gåta:

Jag är lång när jag är ung, men kort när jag är gammal. Vad är jag?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Tystnaden går ”sönder”.

Stylingtips:

Det är alltid kul att byta till ny frisyr, att piffa upp sig lite i vintermörkret.

Ibland dock kan det vara svårt att veta vilken frisyr man ska välja. Lätt hänt att man väljer något som är trendigt just nu men glömmer att anpassa det efter den ansiktsform du själv har. Även din huvudform spelar roll. Och självklart också din personliga stil.  

Den här delen av en stilanalys brukar ge många aha-upplevelser när man hittar rätt för kanske första gången.

För dig som har ett lite mer fyrkantigt ansikte där ofta käkpartiet är tydligt markerat och det går en ”linje” från käkbenet upp till en lite bredare panna (ofta) är det bra att tänka att du ska försöka trolla bort bredden i synnerhet då vid käkpartiet. Där ska det ske så lite som möjligt.

Ofta gör man detta genom att skapa en frisyr där fokus ligger uppe på huvudet då det ofta är bra att göra ansiktet ”längre”. Detta görs både med volym, eller färger så som killen har det vackra grå som inslag i det mörka håret eller andra detaljer som leder blicken dit. T ex med den fräcka rakningen med mönster på tjejen.

Killen har bra volym på huvudet och skägget eller skäggstubb på kan få det bredare käkpartiet och fyrkantheten att trollas bort också.

Även tjejen som inte har så mycket höjd i frisyren men ändå är det uppe på huvudet och över öronen som det händer något i frisyren och inget alls runt käkpartiet. Ibland kan också en riktigt lång frisyr typ Kim Kardashian West funka bra där de långa längderna ”skär” bort det breda och markerade käkpartiet.

Våga prova dig fram, du har massor att vinna på rätt frisyr och Lycka till! 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.