Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i November 2020

Led den nya generationen Y!

Detta med att nya generationer kräver en annan typ av ledarskap är ju inte direkt nytt. Dock tror jag att just denna generation är så mycket annorlunda än många andra och får oss att reagera extra. De har t ex till skillnad från oss ”äldre” vuxit upp under internets tid och vet inget annat.

Det viktigaste är ju ändå att så snabbt vi kan få kläm på vad just dessa medarbetare från denna generation (födda ca 1980 – 1995) behöver ha av dig som ledare och medarbetare för att prestera och må så bra som möjligt på jobbet.

Varje medarbetare du har att leda behöver ju ha något speciellt av dig, självklart men nu gör vi lite mer av en generalisering av denna generation och ger dig några extra viktiga tips att testa för Y-generationen.

Tips 1) Var extremt noga med att ge denna generation feedback! De är vana vid det från sin uppväxt av föräldrar och under skolåren. De är också själva duktiga på att ge feedback både till kollegor och chefer vilket för en del känns nytt och ovanligt. Om du tror att du ger tillräckligt med feedback så dubbla det till denna generation!

Tips 2) Försök ge dem bra och motiverande syften med de arbetsuppgifter de ska göra. De behöver en ”högre”, ”större” och ”djupare” orsak/motiv för att de ska motiveras att göra jobbet. De vill känna att de inte bara ska skapa mer pengar till företaget och aktieägarna utan att de jobb de gör fyller ett högre syfte. De väljer hellre företag som har tydliga mål med sitt miljötänk, sitt samhällsengagemang, sin påverkan på Sverige och världen i stort.

Tips 3) Om det är möjligt med er typ av verksamhet se till så att de kan ha flextid och flexarbetsplats. De vill jobba när de gör det som bäst. Kan lika gärna vara sent på kvällen eller tidig morgon, som t ex att de kanske hellre tar några timmar på eftermiddagen för att hämta barnen och ha kvalitetstid med dem några timmar och jobbar sedan vidare till sent. De kanske föredrar att sitta på ett fik i stan och jobba där de har liv och rörelse runt sig men inte så många ”störande” kollegor. De behöver kunna kombinera jobbet med någon fritidsaktivetet de prioriterar eller med att de har ett eget företag på halvtid. Gör detta möjligt och de ger tillbaka goda prestationer till dig på mer koncentrerad tid.

Tips 4) För denna generation är det extremt viktigt att de känner att de ständigt utvecklas och att denna utveckling går fort. De har inte tid och lust att vara på just ert företag för länge. De vill komma någonstans och känna att något händer med dem hela tiden. Var inte rädd att satsa på dem även om du tror att de snart går vidare. Få ut så mycket som möjligt av ert samarbete här och nu. De är mycket motiverade och engagerade om de får utveckling och ger dig ett bra jobb tillbaka.

Många fler tips finns, så hör av dig så hjälper jag dig att hitta de bästa vägarna för att utveckla, motivera och hantera den nya generationen Y. Nästa månad jobbar vi vidare med generation Z.

 

 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?"

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

 

En gåta:

Vad är så ömtåligt att det går sönder när du pratar?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Det är hennes mor ju.

Stylingtips:

Det är alltid kul att byta till ny frisyr, i synnerhet så här på hösten.

Ibland dock kan det vara svårt att veta vilken frisyr man ska välja. Lätt hänt att man väljer något som är trendigt just nu men glömmer att anpassa det efter den ansiktsform du själv har. Även din huvudform spelar roll. Och självklart också din personliga stil.  

Den här delen av en stilanalys brukar ge många aha-upplevelser när man hittar rätt för kanske första gången.

För dig som har ett smalare avlångt ansikte är det bra att tänka att du ska försöka trolla bort längden t ex genom att bredda ansiktet. Kanske ha det som är det ”viktiga” i frisyren t ex lockarna hos den blonda damen som ”ökar” bredden.

Om du inte gillar lockarna och kanske har ett kortare hår kan du se till att det finns lite volym runt öronen och även under öronen som på killen. Han har dessutom en lång lugg som är sned och gör ansiktet mindre långt och då mindre fokus på smalheten. 

På bilden med vackra Elisabeth så är tanken lite densamma. Det händer mycket vid sidan av ansiktet och gör det lite bredare. Kanske något hög volym upptill men den lilla locken in på pannan trollar bort känslan av avlångt.

Prova dig fram med olika varianter och Lycka till!

 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.