Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Oktober 2020

Säljande kroppsspråk fas 4 – Avslutandedelen!

Nu ska kunden bestämma sig. Nu är det dags för ett avslut och detta kan du hjälpa kunden med genom vad du gör och säger.

När man är duktig på detta med kroppsspråkspåverkan kan ett enkelt steg framåt samtidigt som du säger ”Bra, då kör vi på detta!” vara fullt tillräckligt för att kunden ska känna att det absolut är dags och också rätt att bestämma sig nu.

När du nu efter flera månaders träning på de andra faserna känner att du fått kläm på detta kommer denna fas att kännas fullt naturlig att lägga till och få in i repertoaren.

Har du dessutom gjort alla stegen i säljprocessen rätt så kanske det inte ens behövs någon större signal för att påverka kunden att nu fatta ett beslut. Ibland dock finns det kunder som behöver en extra knuff.

Menar då förstås inte en knuff alls utan t ex att du intar en mer bestämd och stabil kroppshållning så speglar kunden tillbaka med lite givakt och kommer med ett beslut. Alltid rak i ryggen i denna fas.

Du kan ”peka med hela handen” så är det också en signal om att ”nu gör du som jag säger”. Alla gester ska vara stora, kraftfulla och med lugn när du gör dem. Snabbare rörelser hör till engagerandefasen.

Du ställer dig ofta här med bred fotställning och kan även hamna med händerna på dina höfter som gör dig så stor och dominant det går, vilket ger kunden en trygghet i din styrka att nu välja rätt.

Du ska i denna fas använda din ögonkontakt för att övertyga och med en fast blick och dominant nickning visa att nu är det dags att skriva på kontraktet eller gå till kassan och betala. Du kan också plötsligt ta upp pennan som för att skriva under och locka kunden att göra detsamma med sin penna.

Det du använder som påverkanssignaler med ditt kroppsspråk är också viktigt att ha koll på hos kunden. De ger ju också dig signaler med sitt kroppsspråk kanske om att de är redo nu att fatta ett beslut. Håll inte bara koll på dig själv utan även din kund, så missar du inte en enkel affär.

 

Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna!"

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

 

En gåta:

Två passagerare färdas i en bil. Den yngsta passageraren är dotter till den äldsta passagereraren, men den äldsta passageraren är inte hennes far. Vem är det?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Finns många lösningar men om han tar alla vänsterhandskar och sen en handske till.

Stylingtips:

Det är alltid kul att byta till ny frisyr, i synnerhet så här som start på hösten.

Ibland dock kan det vara svårt att veta vilken frisyr man ska välja. Lätt hänt att man väljer något som är trendigt just nu men glömmer att anpassa det efter den ansiktsform du själv har. Även din huvudform spelar roll. Och självklart också din personliga stil.  

Den här delen av en stilanalys brukar ge många aha-upplevelser när man hittar rätt för kanske första gången.

Om du har en runt ansikte så vill man ofta försöka trolla bort lite av rundheten och det kan man göra på många sätt. Ett är att som på killen ha ett ”högt” hår istället så att du liksom får fokus upptill och att ansiktet blir lite ”utdraget”. Han gör det också bra med skäggets form som på flera ställen delar av ett annars runt ansikte.

Du kan också ha en frisyr som är ojämn alltså med så få raka linjer som möjligt och som är på den blå tjejen där också färgen hjälper till att göra allt lite ojämnt och ostrukturerat och med fokus på andra ställen än där ditt ansikte är som rundast. 

Det går också att välja att dölja det runda med raka långa linjer som tar bort lite av rundheten.

Det finns många effekter du kan lägga till i din frisyr, så att du kan känna att rundheten i ditt ansikte får mindre fokus och du känner dig smalare.

Testa dig fram och Lycka till!

 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.