Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i September 2020

Säljande kroppsspråk fas 3 – Argumenterande!


Nu har du förhoppningsvis kommit så långt att du efter vad kunden nu har berättat för dig vet vad kunden behöver och som kan lösa deras önskemål/problem. Nu är det dags att plocka fram de produkter/tjänster du vill få dem att köpa och nu argumentera för dem eller den.

Du visar det med dina kroppsspråksignaler så väl som med det du säger och med den röst du använder. Det är självklart en påverkan på kundens undermedvetna plan och inte så att de tänker att ”Nu gör säljaren så, då ska jag nog köpa denna” utan det är en mer subtil påverkan som hjälper kunden med sitt beslut.

Du kan ju veta att detta är rätt produkt för kunden men ännu har du inte övertygat kunden om det och då hjälper dina kroppsspråkssignaler till.

Det som är mest väsentligt i denna fasen är att du fram till nu har byggt upp ditt förtroende hos kunden och att hen känner sig trygg med dig som person. Du ska nu förändra samtalet från den mer lugna lyssnandefasen till att få kunden fullt ut engagerad för din produkt.

Det gör du med att öka tempot i samtalet med både samtalstempot och kroppsspråkstempot. Det ska nu vara liv och rörelse som gäller så att du får med kunden på banan med entusiasm.

Alla dina rörelser ska vara stora och rejäla kanske rent av vilda i denna fas. Detta lockar igång kunden och deras rörelser kommer att följa efter dina då kunden nu i denna fas kommer att spegla dig och det du gör. Om du gjort rätt fram till nu.

Du ler mycket och har nära till skratt vilket lockar med kunden att skratta och le också och känna glädje i ert möte/samtal. Lättsamma samtal gillar vi människor. Vi behöver också glädje för att kunna fatta våra beslut då de faktiskt alltid görs med hjärtat (även om vi tror att vi tänker också).

Alltid i denna fasen ska du ha kroppen något framåtlutad. Då får inte se ut som du ska trilla över kunden om ni står men framåt är viktigt. Syns extra noga när ni sitter. Alltid framåtlutad i kundmötet.

Detta med just framåt eller bakåtlutat kan vara en signal från kunden också när det är dags för avslut. Detta tar vi upp mer i avslutandefasen nästa gång när du ska få kunden att fatta sitt beslut.
Häng med!

 


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken "Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna!"

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

 

 

En gåta:

John kliver upp på morgonen och upptäcker strömmen gått i huset. Han skyndar iväg och i hallen öppnar han lådan med handskar, där det finns tio svarta handskar och tio mörkblå handskar. Hur många ska han ta för att vara säker på att han får ett par som är av samma färg?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Under Vintersolståndet, det är årets kortaste dag.

Stylingtips:

Hösten är på gång. Jag gillar den! Vackra färger och härlig luft ute i naturen.

Om du tänker dig en promenad i naturen och de färger du då ser runt dig nu i början av hösten, så har du en god koll på hur höstens modefärger ser ut. Mycket jordiga och naturfärger och med rött som stora accentfärgen. Gult också!

Det finns många nyanser av rött och du kan hitta din variant av den och också den mängd rött i din klädsel du vill ha som t ex toppen i marin här med röda prickar. Eller hela kavajen i rött.

Höstens stora mönster är utan tvekan rutigt. Har ju varit med förr så ta fram de plaggen för de passar utmärkt. Om inte så skaffa något rutigt genast för det kommer att hänga med oss ett tag. Både för damer och herrar.

Det är som alltid mycket mer fokus på dressat och kostymer och andra set på hösten. Kanske lite mjukare i år med mer sportigt i byxans stil eller kavajens skärning eller i vilket material detta set är i. Tänk i alla fall en ledigare blandning mellan sport och kostym. 

Stickat är alltid också stort på hösten och vintern och tacksamma är vi för det med våra temperaturer på vintern. En grovstickad cardigan för herrar är helt rätt i höst och kanske en mjukt go poncho för damer. I härligt höstiga färger.

Prova någon ny höstfärg denna höst och Lycka till!

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.