Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Nyhets- och tipsbrev i Augusti 2020

Säljande kroppsspråk fas 2 – Lyssnande!

När kunden känner sig välkommen och är trygg och nöjd med dig som säljare så vill de gärna samtala med dig och berätta vad de har för behov, önskemål, problem att lösa. De hoppas och tror att du nu kan hjälpa dem. 

Du vill nu visa dem att du är intresserad av vad de har att berätta för dig genom att påverka dem med dina kroppsspråkssignaler för lyssnande. Det är ju grymt viktigt för dig att de just berättar så mycket för dig att du utifrån det sedan kan välja ut och visa dem vilka produkter/tjänster som du då tror kommer att passa dem perfekt. Utan att veta kommer du att välja fel och kunden känner sig inte lyssnad till.

Nickningar är det absolut mest väsentliga här. Det gör att kunden kommer att känna sig lyssnad till och vågar därför prata på.

Vi lutar ofta också huvudet åt sidan lite när vi lyssnar och det talar om för dem som pratar att vi hänger med och är engagerade.

Om du måste göra några rörelser i denna fasen ska de vara lugna och mjuka så att det inte stör kundens pratande. De flesta människor tänker i bilder och står du där och stör deras bild med många rörelser så tappar de tråden.

Se till att placera dig så att kunden får så få störande moment/kunder/aktiviteter i blickfånget som möjligt. Ju lugnare kunden upplever att hen har ju mer får du höra om deras önskemål/behov/problem som ska lösas med hjälp av dina produkter.

Ha en bra ögonkontakt men stirra inte ner kunden så att de känner sig obekväma.

Om det är möjligt och passar in får du gärna vidröra kunden. Inte var som helst givetvis utan på handen, armen eller ryggens övre del. Beroende på situationen och hur du tror att kunden kommer att tolka det. Vi vet att beröring ökar försäljningen men det måste ju givetvis vara naturligt.

En öppen ärlig handflata är en lämplig gest att använda när du säger något i denna lyssnandefasen. Känns vänligt och tryggt. Det gesten blir ännu viktigare i nästa fas där du ska engagera och argumentera för den produkt/tjänst som du tror din kund kommer gillar.
Häng med nästa månad!

 


Vill du ha hjälp med att jobba med kundbemötande, mental träning, kommunikation och sälj, så är du välkommen att höra av dig!

Beställ information

Beställ boken Det första intrycket - får du ihop pusselbitarna?

Beställ föreläsningen Kroppsspråk

Beställ workshopen/föreläsningen Bygg din Självkänsla

Beställ föreläsningen Image Färg & Stil

 

  

En gåta:

Vilken dag på året pratar bedragare och förfalskare mindre?

Nyttigt med gåtor - Numera vet vi att cellerna förnyas hela vår livstid om vi bara är bra på att träna de vi just nu har. Gör du det? Kul att alltid hitta sätt att utmana sig själv och andra.

Svar på föregående månads gåta:
Vattnet, som är starkt nog att bära stora fartyg.

Stylingtips:

Sommartid är det alltid extra populärt med jeans och jeansjackor. Ett praktiskt och lagom varmt plagg att hänga på sig goa sommarkvällar.

Funkar också ofta bra att ändra och variera din stil med. Beroende på vad du väljer att ha till din jeansjacka kan du få till vilken stil som helst.

En somrig stil om du har mycket blommiga plagg till som topp och kjol. En tuff stil om du har läderbyxor/kjol till. Lite kontorslik stil om du har kritstreckrandigt till. Ja du fattar.

Numera finns det massor av varianter på jeansjackan även om den ”gamla” klassiska alltid är gångbar.

Den längre jackan med många jeansknappar som cool detalj som Emma har på sig är snygg till allt men gärna till kjolar och klänningar. Passar perfekt till längre personer.

Den svarta jeansjackan är bara en av de färgade som finns. Själv har jag en lila (förvånad?). Just denna gör underverk med din kroppsform då den ger go effekt med att markera din midja.

Prova vad som du gillar och vad som är bäst för just din kroppsform och stil och Lycka till!

 

A&O Image
Långströmsgatan 34C
418 70 Göteborg

031-544 122
070-485 49 19

kicki.eldh@aoimage.se
www.aoimage.se

 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.