Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Det här är ett nyhetsbrev som Svenska Orienteringsförbundet skickar till landets samtliga föreningar.


Naturen "det nya gymmet" – vilka öppettider har ni?

Vi kan inte samlas som vi brukar och några stora tävlingar kommer inte på tal. Ändå kan den här sommaren bli en härlig tid – ute i det fria, med en karta i hand.
Samtidigt kryllar det av nya bekantskaper ute i skog och mark – hur tar din förening vara på det?

Den här sommaren blir inte som någon vanlig sommar. Inget O-Ringen och inga stora tävlingar överhuvudtaget. Suck!

Men; allt det där är ju bara tillfälligt. Ja, i en större kontext måste det faktiskt etiketteras som tillfälliga lyxproblem.

Människor plågas och dör av covid-19. Äldre tvingas kraftigt begränsa sin vardag och skära ner på kontakten med nära och kära. Och tänk på alla dem som förlorar sina jobb eller hela sin verksamhet.

Att inte få tävla som vanligt känns som en i sammanhanget ganska liten uppoffring. Liten men ändå viktig, för det är bara genom att följa myndigheternas råd och rekommendationer som vi kan bekämpa smittan.

Samtidigt gäller det att alltid lyfta blicken. Hur kan vi tillsammans göra det bästa av den här perioden? Hur kan vi umgås coronasäkert? Hur planerar vi framåt? Hur kan vi träna och tävla i väntan på att det här eländet har försvunnit. För det om något tycks ju alla vara överens om; att någon gång blir det mesta som vanligt igen.

I det här nyhetsbrevet som går till landets alla orienteringsföreningar vill vi dels tipsa om fina erbjudanden från våra partners, dels vill vi informera och entusiasmera. Vi berättar bland annat om våra motionssatsningar som engagerar folk i hela landet. Vi berättar om Stjärnkampen, vår häftiga satsning på orienterande tonåringar som drar igång till hösten.

Se till att sprida det ni finner värdefullt till era medlemmar!

Och fundera också över hur just din förening kan nyttja det faktum att det just nu tycks vara betydligt fler människor än vanligt som rör sig i skog och mark.

Hittaut spränger alla rekord. Naturpasset går som tåget. Folk har ett behov av att röra på sig även i coronatider och naturen verkar vara "det nya gymmet".

Kanske får vi ingen bättre chans att lotsa människor in i vår fina sport.

Ta hand om det här tillfället - och ta hand om er i Sommarsverige!

 

Susanne Söderholm, förbundschef

Sammansvetsande satsning för klubbens tonåringar – häng på i nystartade Stjärnkampen!

Den 1 september startar Svenska Orienteringsförbundets nya ungdomssatsning Stjärnkampen.

Stjärnkampen riktar sig till alla ungdomar i åldern 13-16 år som vill anta utmaningen om vilken träningsgrupp som samlar flest stjärnor. Tillsammans i gruppen genomförs olika uppdrag med fokus på glädje, gemenskap och utveckling. Efter avslutad säsong har träningsgruppen chans att vinna ett besök av landslagsstjärnorna Karolin Ohlsson och Simon Imark, som är två av Stjärnkampens ambassadörer.

Ett av Stjärnkampens övergripande syfte är att behålla fler ungdomar i de kritiska tonåren. Ett annat är att underlätta för ungdomsledare genom att erbjuda ett smörgåsbord av varierade övningar som innehåller såväl de orienteringstekniska delarna som de mentala och sociala.

Stjärnkampen startar den 1 september 2020 och pågår till den 31 januari 2021. Redan nu kan ungdomsledare anmäla ett lag för sin träningsgrupp på Stjärnkampens plattform. Ledaren har sedan en viktig roll som lagets administratör under hela Stjärnkampen-säsongen.

Läs mer och anmäl ert lag på Stjärnkampens hemsida

Dags att nominera till Silvastipendiet Care more

Förra året gjordes en nylansering av Silvastipendiet. Från att ha varit starkt kopplat till resultat ändrades stipendiets profil; numera premieras orienterare eller orienteringsföreningar som jobbar extra hårt med frågor relaterade till miljö, inkludering eller jämställdhet.

Denna märkliga säsong, när mycket av vår verksamhet drabbas av coronapandemin, breddas priset något. I år ligger extra betoning på stipendiets motto, "Care more" – oavsett vilket område det handlar om.

Känner du någon som jobbar extra hårt i dessa coronatider? Nominera i så fall vederbörande till Silvastipendiet Care more.

Läs mer HÄR.


Sommarerbjudande från Bagheera

Svenska Orienteringsförbundets partner Bagheera har just nu ett paketpris på Orienteering Pants Knee eller Tights Knee + Orienteering Socks - läs mer HÄR.

Hittaut slår alla rekord

Redan i maj skrev vi om att hittaut går bättre än någonsin. Läs mer i nyhet här

I skrivande stund har vi passerat 80 000 (!) registrerade deltagare totalt - på årets 56 olika orter.

Inte nog med detta - Naturpasset säljs som aldrig förr. SOFT har sålt det dubbla antalet Naturpasset-mappar och vi ser fram emot ett rekord även här.


Silva ger 30 procents rabatt på utvalda produkter

Hela 30 procents rabatt på utvalda produkter. Det exklusiva sommarerbjudandet riktar Svenska Orienteringsförbundets partner Silva till alla föreningar som är anslutna till SOFT.

Klicka HÄR för att se vilka produkter som omfattas av rabatten. Ta del av erbjudandet genom att använda rabattkoden softjuli20.

Erbjudandet är tidsbegränsat och gäller enbart till och med den 31 juli 2020.


Billigt boende och häftig orientering på Idre Fjäll

Svenska Orienteringsförbundets partner Idre Fjäll har många bollar i luften. Till hösten hoppas vi på ett Tiomila och nästa år står Idre Fjäll värd för en världscupomgång.

Men redan i sommar kan ni njuta av skön orientering på Idre Fjäll. Klicka HÄR för att läsa mer om boende - orienteringskartor finns att köpa i receptionen för 70 kronor.

facebookinstagramtwitterlinkedin

Följ våra sociala medier!

Senaste nytt om tävlingar – håll er uppdaterade

Med anledning av coronavirusets spridning har väldigt många arrangemang både i Sverige och världen blivit inställda eller skjutits på framtiden. Många föreningar lever även i en förändrad träningsvardag.

HÄR samlar SOFT den senaste informationen om inställda värdetävlingar i Sverige och världen.

Och HÄR hittar du SOFT:s råd och rekommendationer gällande tävling och träning.

Då samtliga SM-arrangörer valt att ställa in under rådande restriktioner har SOFT inlett ett arbete för att trots allt få till ett par coronaanpassade SM-tävlingar till hösten. Alldeles nyss blev det klart att sprint-SM kommer att avgöras i Örebro 10-11 oktober - läs mer HÄR.

- Tanken är att vi arrangerar med utgångspunkt i de nu gällande restriktionerna. Jag har full förståelse för att våra planerade SM ställs in. Samtidigt är det vår vilja att skapa några vassa tävlingar för landets elit, säger Tomas Stenström, idrottschef på SOFT.

Läs mer HÄR.

Pst! Vi har smyglanserat en nyhetssajt ...

Orienteringsmagasinet.se – så heter den nya sajten där du kommer att kunna läsa senaste nytt från orienteringsvärlden. Sajten rattas av Skogssportsredaktionen och en del av materialet kommer att vara gratis, annat låst. Här kommer du att hitta allt från reportage och analyser till snabba nyheter.

Egentlig lansering sker först till hösten, men om du vill "tjuvkika" eller läsa senaste numret av Skogssport online så är det bara att surfa in.


Kostnadsfri vård via Folksam

Till Råd och Vård för idrottsskador 020-441111 kan orienterare, ledare och föräldrar ringa och få råd om hur skador kan förebyggas. Skulle det behövas mer än rådgivning ingår upp till två besök hos fysioterapeut och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador.

Svenska Orienteringsförbundets partner Folksam har byggt upp ett rikstäckande nätverk av vårdgivare där kostnadsfri inbokning sker vid behov.

Läs mer HÄR!

Positivt på marknadssidan – trots coronakrisen

Väldigt många företag och organisationer har det tufft i coronakrisen, men för SOFT och svensk orienterings partners tycks det mesta rulla på i rätt riktning.

- Senaste tiden har vi lagt mycket fokus på att hjälpa befintliga partners i form av exponering och genom att driva försäljning via våra kanaler. Det viktigaste är att hålla en bra dialog, vara tillgänglig och lyhörd och att jobba tätt tillsammans för bästa möjliga utfall efter förutsättningarna, säger SOFT:s marknads- och försäljningschef Fredrik Tanfara, som fortsätter:

- Vi har en hel del goda nyheter gällande befintliga partners som valt att förlänga samarbetet med oss, men även helt nya spännande förbundspartners. Mer info om detta inom kort. Känslan inför hösten är positiv!

HÄR hittar du aktuella erbjudanden från våra partners!

Nominera till Årets Eldsjäl

Nu är det dags att börja nominera till Årets Eldsjäl igen – utmärkelserna som ideella spelbolaget Folkspel står bakom och som prisar föreningslivets eldsjälar i vårt land. I mars 2021 hålls nästa gala på Berns i Stockholm.

Nomineringsportarna för Årets eldsjäl - kategori Hälsa är nu öppna! Det psykiska välbefinnandet är lika viktigt som det fysiska för att må bra i vardagen – inom föreningslivet och på hemmaplan.

För att nominera och läsa mer klicka HÄR.


Tio procent på TBE-vaccinationer

TBE, fästingöverförd hjärninflammation, är en allvarlig sjukdom som överförs till människor via fästingar. Någon behandling mot TBE finns inte, det är därför viktigt att vaccinera sig mot TBE om man vistas i områden där TBE-smitta förekommer, så som många av oss orienterare gör.

Även under 2020 kommer våra medlemmar att erbjudas 10 procents rabatt på TBE-vaccinationer.

Läs mer här: Medlemserbjudande



Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se 


Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet.

Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.