Nyhetsbrev med senaste nytt om Oceanhamnen. Har du problem med att se mejlet? Öppna i din webbläsare.

En ljusglimt i höstmörkret

 Med annalkande höstrusk kan det vara bra att ha något positivt att se fram emot. Därför kan vi med glädje meddela att vi framöver kommer skicka ut Oceanhamnens nyhetsbrev mer frekvent - minst en gång varannan månad, för att vara exakt.

Så under de kalla och mörka månader som följer kommer du regelbundet kunna kura ner dig i soffan med en filt runt axlarna och pinfärsk information i dina händer.

I det här nyhetsbrevet får du ta del av aktuell status för Oceanhamnen direkt från byggaktörerna och Helsingborgs stad. Som vanligt hittar du mer information på hplus.helsingborg.se


På tal om ljus och mörker

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Som när en pandemi förhindrar leveransen av tillfällig gatubelysning och invånarna i en ny stadsdel står utan gatubelysning i flera månader.

När de boende i Oceanhamnen kontaktade oss som jobbar med utvecklingen i Oceanhamnen och undrade om vi inte kunde göra något åt saken åkte en grupp tjänstepersoner ut på besök. Tillsammans diskuterade vi vilka lösningar som var möjliga och började sätta in lösningar. Här kan du läsa mer om vår dialogträff - och vad den resulterade i.


Få en glimt av framtiden på Dunkers

Oceanhamnen är ett av de områden som vi kommer visa upp på stadsmässan H22. Du som tycker att detta låter intressant och vill veta mer om H22 och det intensiva innovationsarbete som pågår i staden just nu kan besöka utställningen "En glimt av resan - mot en smartare stad" på Dunkers. Utställningen kommer vara öppen för besökare den 10 till den 22 oktober. Utställningen är helt kostnadsfri, du hittar mer information här.


Dags för samråd för etapp 3 i Oceanhamnen

Helsingborg är i ständig utveckling. Nu är det dags att lägga till en detaljplan för den tredje etappen av Oceanhamnen. Området omfattar fortsättningen på Redaregatan och marken västerut fram till Öresund samt Magasin 405 och det kommande Oceanbadet.

Den 14 och 15 oktober håller staden i samrådspromenader. Du hittar mer information här.


Ny techhub bidrar till att göra verklighet av stadens ambitioner

På första parkett i Oceanhamnen står snart Helsingborgs nya stadsikon och kontorshus Prisma färdigt. Där blir den nya techhubben HETCH navet i mixen av startups, snabbväxande techbolag och större etablerade företag som ska bedriva utveckling. Förutsättningarna är fantastiska - här finns tillgång till accelerator, startup-community, flexibla arbetsplatser, affärsrådgivare, investerare och nätverk, vilket utgör en grogrund för utveckling i världsklass.

Visionen om en stadsdel byggd på öar

Det har alltid varit tydligt att Oceanhamnen ska bli en innovativ och hållbar stadsdel. Och så ska den vara byggd på öar, förstås. Men hur många öar ska det till slut bli och vad ska finnas på de öarna? Kommer det någonsin bli ett utomhusbad eller har de planerna gått i graven? I den här artikeln reder vi ut hur visionen för Oceanhamnen ser ut idag och vad staden planerar för på lång sikt.


Mycket på gång på piren

Under den närmsta tiden kommer det hända en hel del i Oceanhamnen. Nya människor och verksamheter ska flytta in, en gammal kran ska få röra lite på sig och en ny kanal ska bli till. Vi har summerat allt som ska hända under den närmsta tiden, så att du kan hålla koll.


World Trade Center fortsätter "bryggas" i Oceanhamnen

World Trade Center på Bröderna Pihls Gränd i Oceanhamnen blir en havsnära kontorsfastighet i Helsingborgs nya affärsdistrikt. Nu står det klart att Melitta Nordic AB, en global aktör inom kaffebranschen, flyttar in på våning 10. Kontorslokalen är på drygt 400 kvadratmeter och sträcker sig över hela våningsplanet. Projektering av ytan pågår för fullt och inflyttning är planerad till början av 2022.

I Hotel Scandics blivande hotellrum på våning 4 pågår montage av fastighetens betongstomme och prefabricerade badrumsmoduler.

På entréplan fortsätter arbetet med att täta fasaden, samt andra förberedelser innan murningen kan påbörjas.

Stort tekniksprång när den digitala staden blir verklighet på H22 i Helsingborg

Midroc deltar som partner på H22, Helsingborg stads satsning på innovation och hållbar stadsutveckling. Genom att introducera ny digital infrastruktur i byggnader skapas nya möjligheter för såväl tjänsteutveckling som fastighetsoptimering.

Midroc har startat ett samarbete med den digitala visionären Jonas Birgersson för att kunna erbjuda bostads- och kontorskunder nya digitala tjänster och för att optimera fastigheters tekniska system. Grunden är ett avancerat urbant, uppskalningsbart operativsystem med namnet Brikks.

Läs hela nyheten: https://www.midroc.se/nyheter/2020/stort-tekniksprang/


Har du sett H22s specialnummer om Oceanhamnen?

Projektgruppen bakom innovationssatsningen H22 har också ett nyhetsbrev - och de skickade nyligen ut ett specialnummer om Oceanhamnen.

Området är trots allt, i sin roll som smart och hållbar stadsdel, en av tre geografiska huvudområden i stadsmässan som blir H22s kulmen.

Om du inte prenumererar på H22s nyhetsbrev så hittar du nummret här.


80 ton brodelar har landat i Oceanhamnen

Från och med årsskiftet 2019 -2020 har arbetet med bron till Oceanhamnen tagit steget från ritbordet till arbetsplats och verkstad. Parallellt med att tillverkningen av brodelar startat har delar av projekteringen fortsatt med oförminskad kraft. Läs vårt bildreportage här.


Lyssna på H+ projektledare i podcast

Nu kan du få en väldigt speciell inblick i H+ genom att höra projektledare Anders Landsbo berätta om sina reflektioner och erfarenheter från projektet. I ett avsnitt av Urbanistica Podcast berättar han om H+ projektets historia, utmaningar i stora stadsutvecklingsarbeten och hans syn på den smarta staden.


Kreativiteten fortsätter sprudla på Pixlapiren

Sedan Pixlapiren-projektet etablerades för fyra år sedan har det hänt mycket. Relationen till Oslopiren, där projektet drivs idag, har förändrats i samband med att helsingborgarna fått möjlighet att själva vara medskapande till sin egen stad.

Just nu är Pixlapiren inne i en förändringsprocess då H22 närmar sig. Lokalerna kommer finnas kvar fram till dess, men nu har man börjat titta på vilken form projektet ska ta efteråt när annat ska byggas på marken. Tanken är att stanna kvar i området och kanske också etableras på fler platser i staden. Läs mer här.


H22 – A smarter city

Oceanhamnen är ett av huvudområdena i H22 och redan idag pågår innovationsprojekt i stadsdelen, där det testas och utforskas för fullt. H22 är samlingsnamnet på stadens arbete mot en smartare och mer hållbar stadsutveckling. H22 City Expo är en internationell stadsmässa i Helsingborg sommaren 2022. Men H22 är också resan dit och den fortsatta färden in i framtiden. H22 är mängder av spännande lösningar som ska ge alla i Helsingborg högre livskvalitet i en smartare och mer hållbar stad.

Inom kort lanseras H22:s nya hemsida där alla initiativ och nyheter kring H22 kommer läggas upp. Håll utkik på H22.se för att läsa mer om vilka projekt som puttrar i Oceanhamnen.


Kontakta oss

Om du har frågor om H+, Oceanhamnen eller det här nyhetsbrevet så är du välkommen att kontakta oss:

Anders Landsbo, H+ projektledare: anders.landsbo@helsingborg.se

Jessica Engvall, H+ kommunikationsstrateg: jessica.engvall@helsingborg.se

Fredrik Ahlberg, ansvarig Oceanhamnens nyhetsbrev: fredrik.ahlberg@helsingborg.se


Oceanhamnens nyhetsbrev skapas med innehåll från:

Castellums logotyp

Helsingborgs stadsvapen

Magnolias logotyp

Midrocs logotyp

Peabs logotyp

Riksbyggens logotyp

Serneke bostads logotyp

Sundprojekts logotyp

Wihlborgs logotyp

Du får det här mejlet eftersom du har prenumererat på vårt nyhetsbrev. Om du vill avprenumerera, klicka här. Om du vill veta mer om hur Helsingborgs stad hanterar dina personuppgifter, klicka här.