Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nu lyfter vi blicken – tillsammans hittar vi ut!

Vi kan inte samlas som vi brukar och några stora tävlingar kommer inte på tal. Ändå kan den här sommaren bli en härlig tid – ute i det fria, med en karta i hand.

Den här sommaren blir inte som någon vanlig sommar. Inget O-Ringen och inga stora tävlingar överhuvudtaget. Suck!

Men; allt det där är ju bara tillfälligt. Ja, i en större kontext måste det faktiskt etiketteras som tillfälliga lyxproblem.

Människor plågas och dör av covid-19. Äldre tvingas kraftigt begränsa sin vardag och skära ner på kontakten med nära och kära. Och tänk på alla dem som förlorar sina jobb eller hela sin verksamhet.

Att inte få tävla som vanligt känns som en i sammanhanget ganska liten uppoffring. Liten men ändå viktig, för det är bara genom att följa myndigheternas råd och rekommendationer som vi kan bekämpa smittan.

Samtidigt gäller det att alltid lyfta blicken. Hur kan vi tillsammans göra det bästa av den här perioden? Hur kan vi umgås coronasäkert? Hur kan vi träna och tävla i väntan på att det här eländet har försvunnit. För det om något tycks ju alla vara överens om; att någon gång blir det mesta som vanligt igen.

I det här nyhetsbrevet som går till landets alla orienteringsmedlemmar vill vi dels tipsa om fina erbjudanden från våra partners, dels vill vi informera och entusiasmera.

Det vi inte kan göra i det stora, kan vi alltid göra i det lilla. Och visst har vi orienterare tur ändå, som blivit förälskade i en utomhussport där man ibland kan springa runt i en evighet utan att stöta på en enda människa.

Fler än vanligt rör sig nu i skog och mark. Det märker inte minst våra arrangörer av hittaut, som i år kommer att krossa alla rekord. Och ska man säga något positivt om den här fruktansvärda coronakrisen så är det väl just det; att intresset för friluftsliv och olika motionsformer i det fria tycks öka.

Allt fler hittar ut. Och tillsammans ska vi ta oss igenom den här på många vis ledsamma perioden.

Ta hand om er i Sommarsverige!

 

Susanne Söderholm, förbundschef


facebookinstagramtwitterlinkedin

Vill du vara mer uppdaterad? Följ oss på våra sociala medier!


Hittaut slår alla rekord

Redan i maj skrev vi om att hittaut går bättre än någonsin. Läs mer i nyhet här. I skrivande stund närmar vi oss 80 000 (!) registrerade deltagare totalt - på årets 56 olika orter.

Inte nog med detta - Naturpasset säljs som aldrig förr. SOFT har sålt det dubbla antalet Naturpasset-mappar och vi ser fram emot ett rekord även här.


Sommarerbjudande från Bagheera

Svenska Orienteringsförbundets partner Bagheera har just nu ett paketpris på Orienteering Pants Knee eller Tights Knee + Orienteering Socks - läs mer HÄR.


Silva ger våra medlemmar 25 procents rabatt på allt

Svenska Orienteringsförbundets partner Silva kommer med ett riktigt fint erbjudande i sommarvärmen. Alla som är medlemmar i en orienteringsförening får 25 procents rabatt på hela sortimentet.

Klicka HÄR för att läsa mer om erbjudandet - men vänta inte för länge, erbjudandet är tidsbegränsat och gäller enbart till och med den 30 juni 2020.


Billigt boende och häftig orientering på Idre Fjäll

Svenska Orienteringsförbundets partner Idre Fjäll har många bollar i luften. Till hösten hoppas vi på ett Tiomila och nästa år står Idre Fjäll värd för en världscupomgång.

Men redan i sommar kan ni njuta av skön orientering på Idre Fjäll. Klicka HÄR för att läsa mer om boende - orienteringskartor finns att köpa i receptionen för 70 kronor.


Landslaget kan samlas igen - läger på Idre Fjäll

Efter en vår utan mästerskap och världscup kunde det svenska orienteringslandslaget äntligen ha en mindre samling i Örebro, läs mer här.

I juli kommer både seniorer och juniorer att ha ett läger på Idre Fjäll - på svenskorientering.se kommer ni att kunna läsa mer om detta.

Senaste nytt om tävlingar – håll dig uppdaterad

Med anledning av coronavirusets spridning har väldigt många arrangemang både i Sverige och världen blivit inställda eller skjutits på framtiden. Många föreningar lever även i en förändrad träningsvardag.

HÄR samlar SOFT den senaste informationen om inställda värdetävlingar i Sverige och världen.

Och HÄR hittar du SOFT:s råd och rekommendationer gällande tävling och träning.

Då samtliga SM-arrangörer valt att ställa in under rådande restriktioner har SOFT inlett ett arbete för att trots allt få till ett par SM-tävlingar till hösten.

- Tanken är att vi arrangerar med utgångspunkt i de nu gällande restriktionerna. Jag har full förståelse för att våra planerade SM ställs in. Samtidigt är det vår vilja att skapa några vassa tävlingar för landets elit, säger Tomas Stenström, idrottschef på SOFT.

Läs mer HÄR.


Positivt på marknadssidan – trots coronakrisen

Väldigt många företag och organisationer har det tufft i coronakrisen, men för SOFT och svensk orienterings partners tycks det mesta rulla på i rätt riktning.

- Senaste tiden har vi lagt mycket fokus på att hjälpa befintliga partners i form av exponering och genom att driva försäljning via våra kanaler. Det viktigaste är att hålla en bra dialog, vara tillgänglig och lyhörd och att jobba tätt tillsammans för bästa möjliga utfall efter förutsättningarna, säger SOFT:s marknads- och försäljningschef Fredrik Tanfara, som fortsätter:

- Vi har en hel del goda nyheter gällande befintliga partners som valt att förlänga samarbetet med oss, men även helt nya spännande förbundspartners. Mer info om detta inom kort. Känslan inför hösten är positiv!

HÄR hittar du aktuella erbjudanden från våra partners!


Kostnadsfri vård via Folksam

Till Råd och Vård för idrottsskador 020-441111 kan orienterare, ledare och föräldrar ringa och få råd om hur skador kan förebyggas. Skulle det behövas mer än rådgivning ingår upp till två besök hos fysioterapeut och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador.

Svenska Orienteringsförbundets partner Folksam har byggt upp ett rikstäckande nätverk av vårdgivare där kostnadsfri inbokning sker vid behov.

Läs mer HÄR!


TBE, fästingöverförd hjärninflammation, är en allvarlig sjukdom som överförs till människor via fästingar. Någon behandling mot TBE finns inte, det är därför viktigt att vaccinera sig mot TBE om man vistas i områden där TBE-smitta förekommer, så som många av oss orienterare gör.

Även under 2020 kommer våra medlemmar att erbjudas 10 procents rabatt på TBE-vaccinationer.

Läs mer här: MedlemserbjudandeSvenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i en orienteringsförening och din/er förening är medlem i Svenska Orienteringsförbundet. Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här. 
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.