Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 16 2020


Hej på er alla

Vilken glädje det var på många håll när vi igår släppte informationen kring att ni nu får börja bygga igen, om än med lite restriktioner. Var rädda om varandra och bli nu inte för ivriga så ni bygger över er förmåga, det är bara dagens lilla tips!

I dagens Cheerinfo hittar ni information om att våra semestertider inklusive telefontider under sommaren.

Idag fredag kl 12 öppnar vi även anmälan till våra voltutbildningar.

SCFs kalender har också fått nytt utseende och ni finner mer info om detta längre ner. Nu är det lättöverskådligt när olika saker händer i vårt förunder och ni kan lätt filtrera så ni bara ser just den informationen ni önskar.

 

Klart är också vad som gäller kring kvalstrukturen för Klubb-vem. Se mer info nedan.

Vi söker även idag en projektledare för digitalisering av våra utbildningar. Är du den vi söker?

TK påminner om att skicka in sanktionsansökningar för kommande säsong. Tänk på att även internationella tränare ska sanktioneras från SCF.

Som vi tidigare informerat om, så ska alla föreningar ta in registerutdrag på alla ledare och personer som kommer i direkt och kontinuerlig kontakt med barn.

Vi påminner om att det är ett ypperligt tillfälle att verkligen utbilda er under denna lite lugnare period. Idag finner ni lite tips på utbildningsmaterial och länkar till hemsidor från SISU idrottsutbildarna.

Önskar er en fin helg och att ni alla får njuta av sol!

 

Kia
Er Föreningskonsulent

 


Hälsning från Katarina

Det har varit en händelserik vecka. För några dagar sedan publicerade vi de nya riktlinjer som gäller för vår idrott, och vi hade dialog med många av er för förtydliganden under veckan. När vi tävlar i cheerleading gäller det att veta sina styrkor, jämföra dessa med hur bedömningen ska ske och så optimera sina poängchanser utifrån det.

På samma sätt tänker jag att det är klokt att tänka nu. På vilket sätt kan vi som idrott arbeta bäst för att vara i god form under de restriktioner som gäller? Många har vittnat om nya lärdomar under anpassade förhållanden, och jag är glad att ni delar dessa lärdomar med varandra.

Idag tillkännagav även Riksidrottsförbundet hur fördelningen av ekonomiskt stöd gällande corona blir. Beloppen för varje förbund finns publicerade på RFs hemsida för den som är intresserad. Det går inte att sticka under stol med att det här är viktiga medel för vår idrott. Vi har ställt in i princip hela vår tävlingssäsong, vilket är en mycket stor del av våra intäkter och därmed hur vi kan genomföra vår verksamhet. Vi har tidigare anpassat verksamheten efter de medel som funnits tillgängliga och hade behövt göra detsamma nu. Chansen till externt stöd har inte funnits tidigare, då vi inte varit invalda som ett specialidrottsförbund i RF. Nu är vi det och jag är enormt ödmjuk inför att det var just i år, vårt första år som medlemmar, som katastrofen – och katastrofstödet – inträffade.

Dessutom, att mätas efter samma måttstock som övriga idrotter, känns än en gång som ett erkännande av den verksamhet vi har byggt upp på egen hand.

 

Katarina Eriksson
Generalsekreterare


Voltutbildningarna - anmälan öppnar!

Då öppnar vi upp för resterande utbildningar och idag fredag 12/6 kl 12.00 släppte vi platserna till höstens voltutbildningar.

 


Här anmäler ni er.


Ren Vinnare repetitionsmodulen

För dem som redan genomfört Ren Vinnare finns sedan en månad tillbaka en repetitionsmodul som kallas Kunskapstest. För att få tillgång till den måste det ha gått minst 6 månader sen man genomförde utbildningen. För godkänt krävs att minst 19 av 21 frågor svarats korrekt på. Sprid gärna info till ledare och aktiva om den nya repetitionsmodulen/kunskapstestet.


Påminnelse om sanktionsansökan

Kom ihåg att söka sanktion för samtliga resor utomlands med era lag, både träningsresor samt tävlingsresor.

 

Ni ska även söka sanktion för eventuella internationella tränare som gästar era föreningar under hösten för camps eller koreografiläger. Skälet är att skapa en trygg idrottsmiljö. I dessa fall är det nämligen inte möjligt att se utdrag ur belastningsregister här i Sverige, men vi kan ställa frågan till våra internationella medlemsorgan om träffar i motsvarande register.

Här hittar ni mer information.


Uppdaterad information kring Corona

Den 29 maj 2020 meddelade Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet lättnader i de restriktioner som gällt för idrottsrörelsen. Idrottens förmåga att ta ansvar är en grund till att begränsningarna släpps och vi ska fortsatt visa att vi klarar det förtroendet. De fortsatta anpassningarna är svensk cheerleadings sätt att ta ansvar och förtjäna förtroendet vi nu har fått.

Den 4 juni 2020 meddelade regeringen dessutom lättnader från den 13 juni i de reserekommendationer som gäller.

Det innebär bla:

Moment som innebär närkontakt

Efter att restriktionen emot närkontakt tas bort 14 juni, bör begränsat byggande / stuntande kunna genomföras, dock enligt följande:

  • Använda fasta stuntgrupper på max 5 personer
  • Bygg säkra moment som inte kräver pass
  • Håll avstånd mellan de olika stuntgrupperna
  • Undvik att prova nya grupper och därmed rotera utövare så att fler får kontakt
  • Undvik pyramider där det krävs närkontakt mellan fler utövare
  • Minimera volter som kräver pass
  • Undvik lekar som medför att man måste ta i varandra

För att läsa all och korrekt inforamtion hänvisar vi till vår hemsida.

Här hittar ni mer inforamtion kring Corona.


Kvalstruktur Klubb-VM 2021

Tävlingskommittén (TK) har nu fått svar från IASF gällande kvalplatserna till klubb-vm. Kvalplatserna till Klubb-VM 2021 kommer tillfalla samma förening som 2020 då ingen annan tävling som uppfyller kriterierna som kvalificerande tävling är genomförbar.


Registrera visat registerutdrag i IdrottOnline

För att ha kontroll på vilka ledare som uppvisat registerutdrag har nu en efterlängtad funktion släppts i administrationsverktyget IdrottOnline.

Från 1 januari 2020 ska alla idrottsföreningar inom RF kontrollera begränsat registerutdrag för ledare som har direkt och regelbunden kontakt med barn.

Här finner ni mer information samt instruktioner om hur ni registrerar detta i IdrottOnline.


SCF söker projektledare för digitalisering av utbildningar

Projektledaren kommer att leda arbetet med digitaliseringen av Svenska Cheerleadingförbundets utbildningar. En viktig del i uppdraget är att skapa förutsättningar för att ännu fler ska få möjlighet att utbilda sig inom cheerleading och ledarskap.

Här hittar ni annonsen.


SCFs årshjul

Vi har uppdaterat kalendern på vår hemsida med ett nytt utseende och visar den nu som SCFs årshjul.

Alla kommittéer ligger i olika fält (ringar) och ni kan välja att filtrera och bara se det som intresserar just er, eller att visa allt som lista.

Här hittar ni den.


Semester stängt på kansliet

Vi kommer hålla semesterstängt på kansliet under veckorna 28-30. Det innebär mellan den 6 juli fram till den 27 juli har vi ingen telefon och svarar inte på mejl.

Under vecka 26-27 och vecka 31 har vi förändrade telefontider och då gäller följande.

Vecka 26, dvs 22-26 juni når ni Josephine på telefonnummer 076-1794999
Vecka 27, dvs 29 juni-3 juli när ni Elin på telefonnummer 079-3395418
Vecka 31, dvs 27-31 juli när ni Sofie på telefonnummer 076-318 09 47

Vi svarar även begränsat på mejl under denna period.

Vi återgår sen till normala telefontider under vecka 32.


Varsågod, här kommer SISU Idrottsböckers senaste nyheter.

Generella material - bok med tillhörande webbplats

Art nr: 1427, Idrottspsykologi med ACT - en handbok för att utvecklas, prestera och må bättre

Författare: Henrik Andersson, Mikael Nilsson

 

Läs mer!

Webbplats: www.sisuidrottsbocker.se/act
Länk: Tillhörande webbplats!

Art nr: 1421, Pulshöjande aktiviteter

Författare: Izabela Seger, Annika Eklund

 

Läs mer!

Webbplats: www.sisuidrottsbocker.se/pulshojandeaktiviteter

Länk: Tillhörande webbplats!

Gratismaterial under Corona-krisen

SISU Idrottsböcker öppnar upp några av våra uppskattade webbplatser som är fyllda med förslag på övningar och träningsupplägg samt kunskap och inspiration för stora och små, anpassade för att aktivera hela kroppen utomhus eller i sitt eget hem. Du hittar dessa på vår webb och kan läsa mer om materialen här. De är kostnadsfria så länge pandemin pågår.

 

Läs mer här om materialen!

 

Outdoor training

Akut skadebehandling

Senior Power

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.