Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

22 juni 2020

Nyhetsbrev från Dragkampförbundet

Inställt - uppskjutet!?

Det har verkligen varit ett annorlunda år! Inställda förbunds- och internationella tävlingar. Läger och utbildningar till största delen uppskjutna tills förutsättningarna ändras. SM veckorna är framflyttade och så vidare.

Svenska Dragkampförbundets stämma blev till slut av genom en digital lösning. Fungerade tillfredsställande men visst är det bra när vi kan träffas? Några nyval och några som tackade för sig.

Styrelsens förslag om åtgärder för att få flera domare och sekretariatspersoner fick ok, likaså en del mindre justeringar av stadgarna. Motioner om hur man tar ut landslagen och att återgå till förbundsmöte varje år avslogs då stämman gick på styrelsens förslag. Den nya styrelsen och kontaktuppgifter hittar du på vår hemsida.

 

Möten med RF-SISU har varit många när det gäller det ekonomiska stödsystemet 2022-2023 och fördelningen av det ekonomiska stödet till SF och föreningar på grund av Corona pandemin. Stenungsunds DK var en av föreningarna som fick ett ekonomiskt stöd bland våra egna föreningar.

En rundringning till samtliga föreningar har skett under våren för att lyssna av hur man mår i sin förening och vad man eventuellt behöver hjälp med. Nu, då tävlingsverksamheten går på sparlåga kanske man kan lägga lite mer tid på föreningsutveckling och utbildning?

 

I Småland genomför man lokala/regionala tävlingar med bra deltagande. Något för andra regioner/distrikt att ta efter? En grupp med personer från UUK, TK och Elitkommittén jobbar just nu med att ta fram ”förbundsråd” till arrangörer av sådana lokala/regionala tävlingar och arrangemang. 

Nu väntar en lång skön sommar, det har ju börjat bra vädermässigt! Sedan får vi se vad som väntar i höst och vinter.

Oavsett hur hösten blir så hoppas jag att ni får en bra sommar!


Mats Hamberg, ordförande 

Smålandsserien

Den 14 juni hölls Utepremiären i Smålandsserien i Hovmantorp. Man tävlade i viktklassen öppen 500 och det var 7 deltagande lag med representanter från 8 föreningar.

Smålandsserien är ett samarbete mellan Bergagård Atlet & Dragkamp, Hovmantorp DK, Växjö AIS, Unnaryd DK, Ulvagraven DK och IK Älmhult Atleter,  som egentligen startade i Spanien 2019. På förbundets arbetsresa kom de småländska klubbarna på idén om att arrangera lokala tävlingar som ingår i en serie. Detta blev startskottet för Smålandsserien.

 

- Tanken från början var att det skulle vara en tävling för nybörjare. I framtiden hoppas vi att även etablerade lag kan vara med och att nivån höjs, säger Stefan Klinthäll, en av initiativtagarna till Smålandsserien.

- Tävlingarna kommer arrangeras i Småland och vi välkomnar alla klubbar att delta.

 

I och med smittspridningsläget har man vidtagit åtgärder för att kunna genomföra tävlingarna på bästa sätt. 5 meters avstånd mellan klubbtälten, ingen samling vid inmarsch och lagen tackar varandra på avstånd istället för att ta i hand efter matcherna mm.

Nästa tävling i serien är Mixträffen den 27 juni, även den i Hovmantorp. Där kommer förutom öppen 500 finnas en ungdomsklass i frivikt. Anmälan sker senast den 25 juni till mats.atterheim@svenskdragkamp.se.

Elitkommittén informerar

Landslag

Under förra veckan enades landslagskaptenerna om landslagstruppen 2020. Den landslagstrupp som är uttagen baseras till största del på fjolårets trupp men det finns också nya inslag. Fokuset för denna trupp kommer främst att ligga på långsiktighet inom nutrition, fysik och mentalt. Dragarna som är uttagna kommer att bli kontaktade under vecka 26, efter det läggs truppen ut på hemsidan.

Vill understryka att detta är ett unikt läge och istället för att inte göra någonting fortsätter vi att bygga vidare på föregående år. Har man några frågor eller funderingar så är det bara att höra av sig till mig!

 

Antidoping

De som genomgått e-utbildningen Ren Vinnare för mer än 6 månader sedan kan göra ett Kunskapstest för att säkerställa att man fortfarande har koll på dopingfrågan. Testet består av 21 frågor och man måste ha rätt på 19 av dem för att bli godkänd.

Klicka på bilden för att komma till renvinnare.se

För mer nyheter om antidoping, ta del av Antidopingnytt 2020-06-16.

 

 

Henrik Törnblom, sportchef

Tävlingskommittén informerar

Hej Dragkampssverige!

I nuläget händer det inte så mycket på tävlingsfronten. Vi har ställt in alla förbundstävlingar och även SM pga av Corona-pandemin. Det som händer framöver är att vi ska arbeta med att utbilda fler domare och sekretariatspersonal till nästa säsong. Ett mål är att det på våra tävlingar ska finnas lokala personer som kan sitta i sekretariatet och likaså utbildade domare.

SM-Veckan 2021 sommar och vinter har vi ansökt om att vara med på och vi inväntar besked inom kort. Vi kommer eventuellt att göra ändringar i nästa års tävlingssäsong beroende på om vi blir med på SM-veckan eller inte. Mer info om det kommer senare.


Peter Dahlman, ordförande TK

Utveckling-/ungdomskommittén informerar

I dessa tider har vi tyvärr inte så mycket som är på gång. I och med den pågående pandemin har vi fått tänka om och ställa in planerade utbildningar och läger. Om smittspridningsläget förbättras kommer vi planera in en domare- och sekretariatskurs i höst (se info från TK).

På ungdomssidan har den stora frågan varit om GENSB kommer att bli av. Tävlingen som skulle hållts i Nederländerna den 29 augusti har skjutits upp men utan något nytt datum. Vi hoppas kunna planera för en GENSB-resa 2021 då risken att den ställs in i år är stor.

Ett ungdomsläger jobbar vi för att få till i höst eller så fort det är möjligt att anordna enligt de rekommendationer som finns. Vår första prioritering är att minska smittspridningen och att så många som möjligt ska få vara friska.

Såhär efter förbundsstämman har ju denna kommitté fått en ny sammansättning. Vi har bland annat två nya ungdomsrepresentanter, Lina och David, som kommer jobba med ungdomsverksamheten. Ser fram emot att se vad vi kan uträtta tillsammans.

Håll er friska och träna på!

  

 

Jonas Persson, ordförande UUK

Om nyhetsbrevet

Du som får det här nyhetsbrevet har tidigare uppgett din e-postadress till Svenska Dragkampförbundet.

Svenska Dragkampförbundet värnar om din personliga integritet. Ta del av vår integritetspolicy på vår hemsida här.

Du kan när du vill avsluta prenumerationen på nyhetsbrevet. Klicka då på länken nedan.

 Svensk Dragkamp i sociala medier

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.