Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV NR 5 2020

Sommaren är här! Så härligt!
Även om det är och kommer bli en annorlunda sommar så är möjligheterna till mycket orientering fortsatt stor. Det erbjuds mängder av Naturpass, hittaut, träningsorienteringar och veckans banor runt om i distriktet och i landet i övrigt. 
Med de senaste lättnaderna kring reserestriktioner och då det blivit tillåtet för tävlande för seniorer har SOFT uppdaterat ramverket och råd till arrangörer för att peka på möjligheterna att arrangera tävlingar igen.
Dock i begränsat format och med väsentliga anpassningar till Coronapandemin så klart, men ändå, som det ser ut nu kan det säkert bli tal om en och annan tävling i höst. Mycket inspirerande och något att hänga upp semestertränandet på!

Önskar er alla en superhärlig och skön sommar och, i vanlig ordning, #merskärmtid!
Ut & njut i skogen!

Med vänliga hälsningar
Magnus Sundmark
magnus.vof@vgidrott.se
0725-447736


Så kan vi tävla i sommar

Den 14 juni blev tävlingsidrott återigen tillåten för seniorer. Samma helg blev det även fritt fram att göra "icke nödvändiga" resor inrikes. Restriktionen om att samla max 50 personer kvarstår dock. Nu har SOFT uppdaterat riktlinjerna för tävlande.

Läs mer

Arrangemang i höst

Hur blir det med tävlandet i sommar och höst? Fortsatt är det bara inställda tävlingar men nu efter att reserestriktioner lättat och förbudet mot tävlande för seniorer lyfts har SOFT tagit initiativ för hur tävlingar ska kunna genomföras framöver.

Läs mer

Höstens DM-tävlingar

I nuläget är vårens inställda DM-tävlingar, sprint, sprintstafett och natt flyttade till hösten med nya datum där också medel, stafett och lång ligger kvar enligt plan. Arbetsgången till beslut om genomförande/inställande framgår nedan.

Läs mer

Orientera i sommar!

Juni månad är här och därmed sommaren. Sannolikt en annorlunda sommar för de allra flesta men det kommer finnas gott om möjligheter att orientera i alla fall. Dags att planera för och presentera alla alternativ!

Läs mer


Inbjudan till orienteringskonfirmation 2021

Nu finns inbjudan till Konfirmationsläsning med orientering 20/21 tillgänglig och anmälan har öppnats! Välkommen till ett annorlunda halvår i ditt liv och ett fantastiskt roligt läger!

Läs mer

KONFABLOGGEN

Är du nyfiken på hur det går för årets konfagäng som just nu är på lägergården vid Flämslätt. 

Följ konfabloggen 2020!

Till Konfabloggen


Ladda för Ungoteket i höst

Ungoteket ångar på!
Ungoteket går fortsatt som tåget och nu planeras för en ny omgång med start till hösten. Hoppas många föreningar och framförallt ungdomar är taggade för att haka på och lära sig mer om att skapa orientering!

Läs mer

Ungoteket förlängs

Västergötlands OF har fört diskussioner med Arvsfonden och tillsammans hittat en lösning där befintliga projektmedel kan omfördelas och på så vis möjliggöra en förlängning av Ungoteket till den 31 oktober.

Läs mer


Planen för Västgötatruppen

Årets verksamhet för Västgötatruppen har av förklarliga skäl inte hittills kunnat genomföras men nu finns en plan på plats för att kunna starta upp begränsade aktiviteter under sommaren och hösten.

Läs mer


Vägledning föreningsverksamhet

Coronapandemin begränsar möjligheterna till "orientering som vanligt" men det går fortsatt att genomföra verksamhet. Nedan finner du och din förening Västergötlands OFs tankar om fortsatt krets-, förenings- och ungdomsverksamhet i lokal regi.

Läs mer 


Stöd- & projektmedel att söka

Vad vill er förening utveckla och vara offensiva kring? Genom idrottens organisation finns flertalet stöd och bidrag att söka och ta del av. Nedan finns samlad information om flertalet av dessa som nu står er till buds!

Läs mer


Direktlänkar till tre fantastiska möjligheter för både förening och utövare!

Hitta aktuell information...
...om Coronapandemin

Nedan finner ni överliggande organisationers och myndigheters information om Coronasmittan, med påverkan, råd, tips och restriktioner.

SOFTs samlingssida

RF-SISUs samlingssida

Folkhälsomyndigheten

Krisinformation.se

Vi stödjer orientering i Västergötland!


Direktlänkar


Arrangemang och träningar

I Eventor finner du aktuellt läge för vilka tävlingar som genomförs och vilka som har ställts in, samt vilka träningsmöjligheter som erbjuds i ditt område

Läs mer


Sista ansökningsdag för tävlingar 2021

Pga av den rådande situationen med coronaviruset är sista ansökningsdag för tävlingar 2021 framflyttad till 31 augusti.

Läs mer


USM 2020 inställt

Den 9 juni kom beskedet om inställandet av flertalet SM tävlingar i höst och däribland finns även Ungdoms SM som skulle genomförts i Falköping den 16-18/9.

Läs mer


Permittering på VOF

Efter att den första intensiva perioden av Coronapandemin lagt sig något har även VOF nått fram till beslut att korttidspermittera en liten del av personalen.

Läs mer


VOF tar del av statligt stöd

Efter att Coronapandemin lamslagit stora delar av idrottandet under mars beslutade regeringen tidigt att skjuta till 500 MSEK i extra stöd till idrotten. Nu har medlen fördelats och även Västergötlands OF får en del av kakan.

Läs mer


Sommartider på kansliet

Mitt i juni, sommartider och därmed semestertider. Västergötlands OFs kansli bemannas oregelbundet och tidvis glest under sommaren men vid brådskande ärenden går personalen att nås.

Läs mer


Skapa bra koll på registerutdragen!

Har du sett att det nu finns en rutin i Idrottonline för att hantera det nya kravet på begränsat registerutdrag för alla ungdomsledare?

Via länken kommer du direkt till hur funktionen är tänkt att nyttjas!

Läs mer


Krav på digital närvaroregistrering för att få LOK-stöd

Från 1 juli 2020 måste all närvaroregistrering av aktiviteter ske digitalt för att föreningen ska kunna ansöka om LOK-stöd. Registreringen görs direkt i IdrottOnline eller i något av de system som har inläsning till IdrottOnline.

Läs mer


Nyheter från SOFT

Världscup Idre Fjäll i augusti 2021

Landslagssäsongen 2021 är nu spikad och svenskar som vill se världens bästa orienterare på hemmaplan kan planera in en resa till Idre Fjäll i augusti nästa år. "Världscup på Idre Fjäll i augusti, det blir nåt alldeles extra", säger tävlingsgeneralen.

Läs mer


Minst tre miljoner i krisstöd till landets orienteringsföreningar

Den 15 juni kom besked om vilka föreningar som får del av statens krisstöd. 94 orienteringsföreningar tilldelas drygt 3 miljoner kronor totalt. ”Mycket välkomna pengar, men det kommer att behövas mer stöd framöver”, säger Maria Krafft Helgesson.

Läs mer


Utökat VM i Tjeckien 2021

Nu ändras VM-planerna även nästa år; VM i Tjeckien, som enbart skulle bjuda på skogsdistanser, blir ett VM av det "gamla formatet".

Läs mer


SM tävlingar inställda

Förbudet mot att samla fler än 50 personer på en begränsad yta ligger fast. Det får till följd att ytterligare fyra SM-tävlingar nu ställs in.

Läs mer


Nyheter i Eventor

Vårens situation med Covid-19 och ett förändrat utbud av orientering har renderat i ett behov att göra en del justeringar i Eventor. 

Läs mer


Vill du dela nyhetsbrevet?


Dela på Facebook
Dela på Twitter


Kontakt

facebooktwitterinstagramhomepage

Västergötlands Orienteringsförbund
www.svenskorientering.se/vastergotland 
magnus.vof@vgidrott.se - 0725-447736

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem/kontakt hos oss eller någon orienteringsförening i Västergötland, eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.