Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter och glimtar från Evangeliska Frikyrkans internationella mission

Nummer 3 2020

Tillsammans får vi höja vår blick och se behoven just nu

Hej!

Att höja blicken är det allra svåraste när man står mitt en utmaning och komplicerad situation. Samtidigt är det så oroligt viktigt för att få rätt perspektiv, nya lärdomar och ett större engagemang för andra. En sekulär dansk psykolog menar ett av vår samtids stora problem är att vi tror att vi får vår lycka genom att samla saker till oss medan han snarare ser att den lyckan växer när vi höjer blicken och börjar engagera oss i andras behov.

Nyhetsbrevet Utblick vill hjälpa dig att se vad vi gemensamt bidrar till och samtidens utmaningar och behov just nu. Vi hoppas det ska hjälpa dig både i förståelse för utmaningarna, vilja att be och att ge av ditt engagemang.

Med en önskan om Guds välsignelse och ett varmt tack för ditt engagemang,

 

Daniel Råsberg,

missionsideolog 


”Vi som är över 60 ska hålla oss hemma”

Missionärerna Alzira och Bertil Ekström bor i miljonstaden Campinas i Brasilien. Där gäller just nu social isolering på grund av covid-19, vilket ger utmaningar – men också möjligheter. 

Här kan du läsa mer om hur Alzira och Bertil har det i coronatider!


Lachan syr för sin dotters framtid

Lachan och hennes barn bor vid kusten i södra Bangladesh där hon är ensam försörjare för familjen. Hennes man var fiskare men en storm tog honom när han var ute på havet. Efter den tragiska olyckan kom Lachan kontakt med EFKs partnerorganisation World Concern Bangladesh som hjälpte henne igång med en liten hantverksverksamhet. 

Läs mer om vad hjälpen betyder för Lachan och hennes dotter!

"Man vill inte bara se förvandlade individer, utan också ett förändrat samhälle i stort"

För knappt 40 år sedan var vi i EFK med och startade en utvecklingsorganisation i Nordafrika. Sedan dess har organisationen bidragit till utveckling på flera områden i samhället, till exempel hälsovård, rättigheter för barn med funktionsnedsättning, landsbygds­utveckling och stöd till utsatta kvinnor. 

Läs mer om vad vi i EFK gör tillsammans med vår partnerorganisation!


Torpkonferensen sänder i din dator eller telefon!

Årets Torpkonferens sker på nätet istället för på konferensplats Torp. Med utgångspunkt i temat att "Ge helande och hopp vidare" bjuder vi in alla att vara med på nya sätt under Torpveckan. Bland annat blir det webbinarier från EFKs internationella program, med ämnen som Mission i spåren av covid-19, Mot människohandel och Barns rättigheter. Missa inte detta!

Se hela veckans program här!


Går vi dit människorna finns? Det frågar sig Andreas Dagernäs i en reflektion om EFKs missionsstrategi.

Kallad och sänd till staden

Vi i EFK har sänt missionärer i 130 år. Vi vill fortsätta sända. Kallelsen har inte förändrats, uppdraget är det samma nu som då. Men mycket i världen ser ju annorlunda ut. Idag lever över hälften av jordens befolkning i städer. Hur påverkar detta EFKs missionsstrategi? Går vi dit människorna finns? ? Vågar vi använda nya och kreativa metoder? 

Andreas Dagernäs, regionledare för EFKs arbete i Afrika, gör en reflektion om mission idag.


Tack för att du är med i bön för missionen!

  • Be för EFKs partnerorganisation i Nordafrika. Be att rätt personer kommer fylla de viktiga vakanta ledningsrollerna, att Gud förser med ledare som kan utveckla organisationen i regionen: ledare med landansvar, projektansvarig och ekonom.
  • Be för alla de medarbetare som inte kan komma till Sverige på semester på grund av corona. Be för vila och återhämtning efter en tuff vår.

Låt din födelsedag få bli till glädje för behövande i världen!

Att önska sig gåvor till EFKs internationella arbete är ett kul och smart sätt att vara med att i både ord och handling förmedla evangeliet, de goda nyheterna, till hela människan över hela världen. Det är bara att uppmuntra vännerna att ge via swish 900 4037 eller bg 900-4037.

Kanske kan du tipsa någon jubilar i församlingen om denna möjlighet? Kontakta gärna Hans Lindstrand, insamlingsstrateg, så hjälper vi till med märkning av gåvor och annat! 

Har dina semesterplaner grusats av corona?

Många av oss har längtat efter sommarens konferenser, resor och vistelser i sommarstugor. Har dina semesterplaner grusats av corona? Kan en del av din semesterkassa bli en skänk från ovan till någon som försöker mätta sina barn? 

Från våra missionärer och systerkyrkor hörs allt fler rop om hjälp. Fattiga daglönare får inga jobb och kan inte försörja sina familjer. Var med och skänk din semester! Så kom idén till om att ställa om besvikelse till glädjen att kunna hjälpa andra! Läs mer på www.efk.se/semester


Sommarläsning: Möt flera av EFKs samarbetspartners

I juninumret av tidningen Direkt får vi bland annat möta EFKs samarbetspartners i Centralafrikanska republiken, Paraguay, Afghanistan och Libanon. De berättar hur de påverkas i coronapandemin och ger viktiga perspektiv på att vara kyrka i tider av kris.

Får du inte tidningen Direkt? Läs den digitalt eller skriv upp dig som prenumerant så får du den hem gratis några gånger om året!

StepOut förlänger ansökningstiden

StepOut är EFKs praktikantprogram för unga som vill prova på mission. Vi vill ta vårt ansvar och anpassar nu StepOut efter rådande omständigheter. Planen är att genomföra programmet genom att skjuta fram dess tidscykel.

Sista ansökningsdag är 20 augusti. 

Läs mer och tipsa unga i din närhet om denna möjlighet!Om EFKs internationella arbete

EFK arbetar i 33 länder. Vi har ca 80 utsända missionärer just nu - en del är på väg ut andra på väg hem. Vi arbetar i partnerskap med 66 olika organisationer, kyrkor och samfund. Vi har ett 100-tal små och stora projekt. Vi arbetar i fyra fokusområden: Församlingsbyggande, Barns rättigheter, Mot människohandel och med Hållbar försörjning.

Tipsa gärna andra om vårt nyhetsbrev - www.efk.se/utblick


Besök oss på EFKs webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du själv skrivit upp dig som prenumerant, är ordförande i en EFK-församling, är kontaktperson för din församlings missionsråd eller liknande, eller för att du på annat sätt är kopplad till EFKs internationella arbete. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter, kontakta kontaktuppgiftsansvarig@efk.se

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.