Nyhetsbrev från Djursholms Ridklubb. Har du svårt att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för en webbversion.


Hälsningar från Styrelsen

Sommar
Gangster. Foto: Emelie Liljedahl

En termin som inte har varit lik någon annan har tagit slut. Tillsammans har vi gjort ett väldigt bra arbete för att undvika smittspridning. Er goda vilja och samarbete har varit en förutsättning för att anläggningen kunnat vara öppen under våren. Att ridskolans verksamhet kunnat fortsäta som vanligt har varit viktigt och värdefullt – stallet har blivit en oas för många av oss.

Mycket har ändå hänt under terminen även om aktiviteterna för våra medlemmar dragits in. Vi har bland annat jobbat med resultatet av medlemsenkäten och ridskolan har fått många nya hästar. Läs mer om detta nedan. Vi i styrelsen har kunnat fortsätta arbeta genom digitala möten och det har gått förvånansvärt bra trots allt.

Jag har fortsatt att deltaga i digitala ordförandeträffar som ordnats av Svenska Ridsportförbundet, ett bra forum för oss att tala om hur vi kan hantera rådande situation. Det ser olika ut över landet, verksamheter har påverkats på olika sätt. I Svenska Ridsportförbundets medlemstidning Häst & Ryttare kan ni läsa mer om hur det sett ut i landet under våren, läs mer här. DRK har även medverkat i reportage om hur ridverksamheten påverkats under våren. Läs mer i Expressen här samt ett reportage av RF-SISU Stockholm här.

DRK fortsätter att bevaka utvecklingen under sommaren. Om nya beslut tas som påverkar vår verksamhet så uppdaterar vi via Facebook, Instagram och hemsidan. Följ oss där för senaste nytt!

Vi vill passa på att rikta ett stort tack till alla som har hjälpts åt i den här prövande tiden, vi är verkligen starka tillsammans. Nu hoppas vi att det under sommaren vänder åt rätt håll så att vi kan komma igång med aktiviteter igen.

Med önskan om en riktigt skön sommar,

Lotta Källström, ordförande


Medlemsenkät 2020

Enkätsvar
Ridlärarna Åsa Stjerna och Karin Karlsson.

Stort tack till alla er som svarade på medlemsenkäten – vilket engagemang! Vi har nu gått igenom resultatet i detalj och under maj månad har nio arbetsgrupper jobbat vidare med det. Vi har också gjort en Frågor & Svar gällande ridskolan. Läs mer här.

Om ni känner att det är något ni vill engagera er i eller ge inspel på så är det bara att kontakta caroline.frumerie@gmail.com. Än en gång stort tack för alla kloka kommentarer och synpunkter. De tar oss verkligen framåt och gör klubben och ridskolan till en ännu bättre plats.


Datum att notera

Sommar...
Bella. Foto: Emelie Liljedahl

Vårens aktiviteter såsom utbildningar och tävlingar har av förklarliga skäl fått ställas in. Till hösten hoppas vi kunna erbjuda olika aktiviteter, anpassade efter rådande omständigheter förstås. Vi uppdaterar i våra kanaler så fort det finns möjlighet att ordna något gemensamt. Nedan några datum att notera så länge.

3-8/8, Ridläger & kurser
10/8, Terminen på ridskolan startar
10/8, Fritidsledarna är tillbaka

2/9, Stormöte för alla som tävlar (evt digitalt).
20/9, Terminens första klubbtävling

4/10, Lokal dressyr

22/11, KM Hoppning 
6/12, KM Dressyr


Hälsningar från Fritidsledarna

Sommar
Sommarbete på Rånäs.

Fritidsledarnas arbete har sett lite annorlunda ut under våren. Kurser, teorier och dagläger med fritidsledarna fick ställas in. Men vi har kunnat lägga desto mer tid på att pyssla om alla fina ponnyer och hästar i stallet!

Nu är Fritidsledarna på sommarlov och är tillbaka igen den 10 augusti när ridskolan startar. Till hösten hoppas vi kunna ordna aktiviteter om än i lite annorlunda format och i enighet med rådande restriktioner. Följ Fritidsledarna på Instagram för allra senaste nytt. Ha en skön sommar!


Ungdomssektionen

USEK

Vi i USEK har fått lägga mycket på is under våren, tyvärr fick vi ställa in den härliga resan till Strömsholm och mycket annat kul men efter sommaren hoppas vi kunna komma igång med några roliga aktiviteter som t.ex. hundhoppning. Följ oss på Instagram där vi uppdaterar då och då. Nu har vi sommarlov och hoppas att alla får en riktigt kul sommar. Vi ses i augusti!


Tävlingsverksamheten

Elisabeth Kotsinas samt Sofia Blomgren och ridlärare Micke Wickund på vår Fixardag. Foto: Cecilia Åhlberg

Under våren har det varit tävlingsstopp i hela landet. Givet detta har vi inte ordnat tävlingar på hemmaplan. Svenska Ridsportförbundets beslutade att återuppta all tävlingsverksamhet från och med den 14 juni, med särskilda restriktioner. Läs mer från SvRf här och lite info från DRK här. Nu till helgen är det t.ex. många klubbkamrater på Överby och tävlar dressyr! Tyvärr kan vi inte uppmuntra er att åka och heja på era klubbkamrater men flera större arrangörer låter oss följa tävlingarna via Equisport-tv. Och så kan ni alltid följa våra klubbkamrater i Equipe.    

Tävlingskommittén (TK) planerar för att ordna klubbtävlingar igen i höst, i enighet med de restriktioner och riktlinjer som gäller. Vi jobbar just nu med ett tävlingsschema och preliminärt blir första klubbtävlingen tredje helgen i september, precis som vanligt.

Under våren har vi haft två "Fixardagar" för att vara beredda när tävlingarna väl kommer igång. Tillsammans med ett gäng härliga klubbkamrater har vi tvättat alla tävlingsbommar, målat nya bommar, tävlingsstöd och "läskiga" hinder. Vi har tvättat infångare, städat hinderförrådet, inventerat och sorterat bland våra hederspriser. Tack för all hjälp med detta! Tack även till Emelie Colérus som än en gång ordnat Grönt Kort-kurs.  

I höst kommer allsvenskorna starta upp igen! Just nu söker vi deltagare till Div II-laget i ponnyhoppning! Kontakta lagledare Anna-Cina Roos-Gummesson om du vill vara med.

TK sammanträder var sjätte vecka och det har vi fortsatt att göra även under våren, vi har även haft samverkansmöten med styrelsen och ridskolan. Håll er uppdaterade via DRKs Facebook och hemsida för senaste nytt.
Vi återkommer om höstens tävlingar i nästa nyhetsbrev.

Lycka till på tävlingsbanorna i sommar!


Sponsorer och samarbeten

KRAFFT-hoppet
Vårt fina KRAFFT-hinder! Exponering i vår hinderpark är ett bra sätt för företag att synas på.

Utan våra fantastiska sponsorer hade vi inte kunnat genomföra den verksamhet vi vill kunna erbjuda alla medlemmar. Vi vill uppmana alla våra medlemmar att ta del av sponsorernas erbjudanden och surfa in på deras hemsidor för att få en bättre bild av dem. Vårt mål är självfallet att skapa största möjliga värde för våra sponsorer. Våra nuvarande sponsorer listas här.

Är du eller ditt företag intresserad av att bli en av våra sponsorer? Här finns information om vilka sponsorpaket och möjligheter som finns. Till hösten hoppas vi kunna starta upp tävlingsverksamheten igen! Hör av dig till Jonas Waern om du eller ditt företag vill vara med och bidra på något sätt.


Hälsningar från Ridskolan

Bounty

Det har varit en annorlunda vår på många sätt men samtidigt har verksamheten på ridskolan kunnat pågå nästan som vanligt. Lektionerna har varit fulltecknade hela våren! Våren och försommaren är annars en tid då många elever är upptagna med olika festligheter, andra aktiviteter och resor. En förutsättning för att det har varit möjligt att hålla verksamheten igång är att ni följt våra önskemål och direktiv. Vi är så tacksamma för allas samarbete och förståelse under de omständigheter som varit!

Vi kommer att, precis som under våren, följa rekommendationer från FHM och Svenska Ridsportförbundet. Vi kommer att prioritera den dagliga verksamheten på ridskolan i första hand men hoppas förstås att vi skall kunna komma igång med tävlingsverksamheten igen i höst.

Hästarna
Under våren har några av ridskolans hästar varit hos Pytt på Rånäs för lite ledigt och vila: Emerton, Donovan, Mille, Cheval och TopEsprit. Till hösten hoppas vi att de är tillbaka i verksamheten igen! Under våren har vi tagit farväl av en av ridskolans trotjänare Bounty. Bounty blev 30 år och har funnits på ridsoklan i drygt 26 år. Läs mer om hennes tid på ridskolan här. Under våren fick Hampe ett nytt hedersuppdrag! Hampe har flyttat til Skåne och ska bli parahäst på heltid. Läs mer här. Vi har även tagit farväl av Hillary som tyvärr drabbats av en senskada med mycket dålig prognos som trots många perioder med vila och rehab inte blev tillräckligt bra. Dröm fungerade inte riktigt så som vi önskade och han har därför fått flytta tillbaka till sin tidigare ägare. Istället har två valacker fått flytta in på ridskolan: Virre 16 år och Heavy 8 år. Ridskolans hästar och ponnyer är nu på ett mycket välförtjänt sommarbete och är tillbaka igen i början av augusti. Följ ridskolan på deras Instagram för allra senaste nytt.

Läger och Kurser
I augusti startar vi upp verksamheten med läger och kurser. Vi ber er vara uppmärksamma på att vi kommer att ha särskilda regler avseende antal personer på anläggningen under den här perioden. Vi ber er att respektera att vi inte kan ha elever eller besökare på ridskolan utöver kurs- och lägerdeltagarna.

Terminsstart

Ordinarie ridning startar den 10 augusti. Här hittar ni ridschemat och gruppinfo. Om du inte vill ha din ridtid, kanske byta till annan tid eller har några frågor ber vi dig ringa 08-755 57 10. Telefontid vecka 32 den 3-7 aug, kl 10-12. Det går bra att lämna meddelande på ridskolans telesvar.


Trygg i stallet

Vi ser gärna att man lägger ifrån sig mobilen och loggar av från sociala medier när man är i stallet så att man kan vara 100% närvarande och ha fokus på hästarna. Fota och filma inte ridskolans lektioner för att lägga ut i sociala medier. Det finns såväl vuxna som barn som lever med skyddad identitet.

Tag hjälp om du känner dig utsatt eller upptäcker att något pågår som inte är ok. Tala med personalen, fritidsledarna eller någon i stallet som du litar på. Läs mer om hur vi arbetar för ett tryggt stall här. Vi har samlat viktig info och en rapport från ECPAT om ungas tillvaro på nätet här.  

Trygg i stallet
Foto: Hermine Pagmar Hansson

ERBJUDANDE

Som medlem i Djursholms Ridklubb får du 10% hos Apoteksgruppen Djursholm vid köp över 200:- vid uppvisande av nyhetsbrevet. Rabatten gäller ej på receptförskrivna eller redan rabatterade produkter.

Apoteksgr.

Svenska Ridsportförbundet

Vår Värdegrund

DRKs Värdegrund, ett samarbete mellan Djursholms Ridskola och Djursholms Ridklubb, beskriver de värderingar som vi önskar ha i våran kontakt med varandra och hästarna. Våra värdeord är: Med Glädje, Utvecklande och Med Hänsyn. Mer info här.

Uteritt

Facebook & Instagram

DRK finns på Facebook med regelbundna uppdateringar. DRK har en officiell sida samt en grupp där alla medlemmar kan skriva och dela info. Elitdressyren har också en sida på Facebook.

På Instagram heter vi @djursholmsridklubb @djursholmsridskola @elitdressyren @fritidsledarna_drk @usekDRK

SoMe

Ridsport för alla

Hästkunskapsajten

Passa på att fördjupa din hästkunskap i sommar – surfa in på Hästkunskassajten! Hästkunskapssajten är fylld med grundläggande hästkunskap. Det är en slags guide i konsten att hantera hästen på ett korrekt och säkert sätt, i alla situationer, väl beprövade fakta paketerade i text och bild, nervkittlande spel och nyttiga tester. Hästens beteende i stallet och i hagen, foder, skötsel, utrustning, hälsa, transport, regler och lagar är några av rubrikerna.


Ridsportens utbildningsportal

Har du kikat in i Ridsportens Utbildningsportal? Där har Svenska Ridsport Förbundet samlat utbildningar för dig som ryttare, ridlärare, tränare och kunskapslyft för hela föreningen. Skapa din profil och surfa runt i sommar.


Hampe
Hampe. Foto: Emelie Liljedahl

Behandling av personuppgifter & medlemsregister

Med anledning av GDPR har Djursholms Ridklubb förnyat sin information till medlemmar om behandling av personuppgifter. Läs mer på DRKs hemsida. Hör av er till Helena Wiseman på Kansliet om ni ändrat era kontaktuppgifter: e-post, mobilnr eller postadress. Djursholms Ridklubb • Gärdestorp, 182 62 Djursholm • info@djursholmsridklubb.se •  
www.djursholms-ridklubb.com

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Djursholms Ridklubb eller har valt att prenumerera.
Klicka här om du vill avsluta din prenumeration.