Nyhetsbrev med senaste nytt om Oceanhamnen. Har du problem med att se mejlet? Öppna i din webbläsare.

En efterlängtad sommar

Den svenska sommaren är här, tillsammans med allt det härliga som hör till. Vi är många som längtat efter de långa, varma sommardagarna, nypotatisen och semestern. Det blir dock en annorlunda sommar i år.

Annorlunda för att vi står inför en utdragen pandemi som påverkar våra liv på ett påtagligt sätt. Men också för att Oceanhamnen äntligen har blivit en levande stadsdel med folk som bor och verkar i området!

I det här nyhetsbrevet får du ta del av aktuell status för Oceanhamnen direkt från byggaktörerna och Helsingborgs stad. Som vanligt hittar du mer information på hplus.helsingborg.se


Njuter du av gjutningen?

En av de mer frustrerande aspekterna av arbetet med den nya gång- och cykelbron har varit att så lite har synts ovanför vattenytan.

Detta har nu ändrats, och för den nyfikne är den temporära gångbron en fantastisk utsiktsplats för att följa bygget. Läs mer här.


Nyfiken på hållbarhetsarbetet i Prismaprojektet?

Hållbarhet har varit en viktigt del i arbetet med Oceanhamnen. Den nya stadsdelen ingår i H+ projektet, som har en ambitiös miljöprofil. Byggaktörerna i stadsdelen utvecklar därför fastigheter som ligger i framkant hållbarhetsmässigt, inte minst Wihlborgs. På Wihlborgs hemsida kan du läsa mer om hur hållbarhet genomsyrar hela arbetet med Prisma.


Kaj Raggare hade inte kunnat göra det bättre själv - nu är Oceankajen färdig

Oceanhamnen har nu två helt färdigställda bostadshus. Det första var Sernekes projekt Trevågor, som nu får sällskap av Brf Oceankajen.

Oceankajen byggdes av Serneke på uppdrag av Riksbyggen. Läs mer om byggnaden här.


Inbjudan: välkommen till Reco Lab!

Under några tillfällen i augusti bjuder vi in dig som boende till en guidad tur på Reco Lab. Det är här som allt avloppsvatten från Oceanhamnen kommer att bearbetas innan det går vidare i lokala kretslopp av näring och vatten. Vi presenterar vad som är unikt med ”Tre rör ut”, Reco Lab och hur du som boende gör en unik miljöinsats vid varje spolning. Vi berättar och visar även hur testbädd och showroom i samma byggnad skapar ett unikt recovery lab som blir en ny attraktiv och publik del i Oceanhamnen under våren 2021.

Vänligen anmäl dig här.

En byggarbetsplats idag - framtidens utvecklingsanläggning imorgon.

World Trade Center på banan

Bygget av Midrocs fastighet fortsätter och håller god fart, huset tar form och börjar så smått att resa sig över hamninloppet. Efter sommaren påbörjas arbetet med tegelfasaden på de första våningarna.

Läs mer om arbetet här.

Bra energi i Oceanhamnen

Under gatorna på Oceanhamnen, dolda för insyn, löper armgrova rör arrangerade i en noggrant uttänkt ordning. Det är härifrån som de boende förses med el, värme, gas, kyla och bredband. Lär dig mer om Öresundskrafts arbete för att göra Oceanhamnen till en av de mest hållbara stadsdelarna i Sverige.


Grönt är skönt - speciellt i Helsingborg

Oceanhamnen ska vara en av Helsingborgs mest hållbara stadsdelar, i en stad som ligger i framkant vad gäller klimat- och miljöarbete. Vi har dock en lång väg kvar att gå och för att lyckas behöver vi ditt stöd.

Du som vill engagera dig i klimatfrågan kan skriva på Helsingborgarnas klimatavtal. Det är ett invånarinitiativ som syftar till att hjälpa helsingborgare bidra till en grön utveckling i vår kommun. Gå gärna in och skriv under redan idag!


Mindre pappersarbete för NSVA

Papper som papper, tänker många, och slänger hushållspappret rakt ner i den sprillans nya vakuumtoaletten. Fast riktigt så enkelt är det inte.

Allt för många och onödiga stopp i avloppet beror på att folk har spolat ner hushållspapper och våtservetter. Oceanhamnen är utrustad med ett väldigt smart avloppsystem, men är ändå känsligt för det här problemet. I den här filmen kan du se skillnaden mellan olika papperstyper i vatten, och varför det bara är toalettpapper som ska spolas ner!


Hur ser en lägenhet i Oceanhamnen ut?

Nu när det finns två färdiga fastigheter i Oceanhamnen är det lätt att fråga sig – hur ser det egentligen ut inifrån lägenheterna? Klicka här för en fotografisk vandring genom två lägenheter i Sernekes Trevågor.


H22 – A smarter city

Oceanhamnen är ett av huvudområdena i H22 och redan idag pågår innovationsprojekt i stadsdelen, där det testas och utforskas för fullt. H22 är samlingsnamnet på stadens arbete mot en smartare och mer hållbar stadsutveckling. H22 City Expo är en internationell stadsmässa i Helsingborg sommaren 2022. Men H22 är också resan dit och den fortsatta färden in i framtiden. H22 är mängder av spännande lösningar som ska ge alla i Helsingborg högre livskvalitet i en smartare och mer hållbar stad.

Inom kort lanseras H22:s nya hemsida där alla initiativ och nyheter kring H22 kommer läggas upp.  Håll utkik på H22.se för att läsa mer om vilka projekt som puttrar i Oceanhamnen.


Kontakta oss

Om du har frågor om H+, Oceanhamnen eller det här nyhetsbrevet så är du välkommen att kontakta oss:

Anders Landsbo, H+ projektledare: anders.landsbo@helsingborg.se

Jessica Engvall, H+ kommunikationsstrateg: jessica. engvall@helsingborg.se

Fredrik Ahlberg, ansvarig Oceanhamnens nyhetsbrev: fredrik.ahlberg@helsingborg.se


Oceanhamnens nyhetsbrev skapas med innehåll från:

Castellums logotyp

Helsingborgs stadsvapen

Magnolias logotyp

Midrocs logotyp

Peabs logotyp

Riksbyggens logotyp

Serneke bostads logotyp

Sundprojekts logotyp

Wihlborgs logotyp

Du får det här mejlet eftersom du har prenumererat på vårt nyhetsbrev. Om du vill avprenumerera, klicka här. Om du vill veta mer om hur Helsingborgs stad hanterar dina personuppgifter, klicka här.