Nyheter och information från Logiq Finfo. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Trots annorlunda omständigheter och nya arbetssätt på distans är det mesta ändå business as usual hos oss på Logiq Finfo. Möten, utbildningar och kurser fortsätter som vanligt men vi möter er istället på digitala plattformar. 

Om du har frågor finns vi alltid här för dig. Supporten är öppen under vanliga kontorstider och hjälper dig med stort och smått.


ESSVE- Årets Finfoleverantör 2020

Finfodagen är ett årligen återkommande evenemang där vi bjuder in till en heldag med föreläsningar och inspiration inom vår bransch och där deltagarna har möjlighet att träffa varandra för att utbyta nyttiga erfarenheter.

Den 19 mars skulle årets Finfodag gå av stapeln men blev inställt pga den rådande situationen vi alla är i. Vi ville ändå hålla kvar i traditionerna att kora Årets Finfoleverantör.

Ett stort grattis till ESSVE som tog hem priset som Årets Finfoleverantör 2020.

 

 

De nominerade 2020:


MediaCentral- helt ny plattform!

Som tidigare annonserat har vi bytt ut den tekniska plattformen för tjänsten MediaCentral. Migreringen har skett löpande sen i mars och systemen har löpt sida vid sida inför lansering. Nu är det nästan dags att slå om de sista spakarna och fullt ut gå över till den nya lösningen och den gamla stängas ned.

Den 1 juni byter vi system som skickar ut data till mottagare och börjar släppa in leverantörer i det nya gränssnittet. All data är överförd till det nya systemet och uppladdning via FTP fungerar fortfarande som vanligt.

I den nya plattformen använder vi oss av personliga inloggningar. För att underlätta processen att skapa upp konton åt er ser vi gärna att ni hjälper oss och föranmäler er för ett konto.


Vad är möjligt i MediaCentral?

Med Finfo MediaCentral effektiviseras utväxlingen av marknadsmaterial mellan producenter och återförsäljare.

Tjänsten säkerställer att du som leverantör får dina produkter presenterade på ett effektivt sätt hos dina återförsäljare och mottagaren kan själv hämta korrekt information på ett sätt från flera olika leverantörer automatiskt anpassat enligt deras krav och önskemål.

MediaCentral matchar, kopplar och kvalitetssäkrar informationen som konverteras, formateras och paketeras för att uppfylla de krav som handelsledet önskar.

Ett flertal utbildningstillfällen för MediaCentral och dess kringtjänsterna PRO och PIM finns redan nu att anmäla sig till och även informationsmöten kommer att hållas framöver.
Under sommar och höst kommer alla utbildningar att ske online. 

 

Tjänsten är ett tillägg till MediaCentral och ger dig som leverantör utökade möjligheter. Genom tjänsten har du tillgång till alla funktioner från grundtjänsten men du får även möjlighet att ge dina kunder ännu bättre förutsättningar att marknadsföra din produkt.

Med MediaCentral PRO får du möjlighet att göra kopplingar och skapa relationer mellan dina artiklar för bättre möjlighet till mer-och korsförsäljning.

 

Genom MediaCentral PIM kan du täcka alla dina totala behov av att hantera din digitala marknadsföring. Tjänsten ger dig möjlighet att hantera hela din produktportfölj oavsett om din kund tillhör byggmaterialhandeln eller andra branscher. Du får även möjlighet att skapa specifika exporter utanför byggmaterialhandeln.


Webbutbildningar

MediaCentral
Grundutbildning

 

8 Juni

20 Augusti

1 Oktober

5 November 

Artikelinformation på rätt sätt

 

10+11 Juni

 

ETIM Grundutbildning


12 Juni

18 Augusti

29 September

3 November


Välkommen Caroline Arbenius!

Vi vill hälsa Caroline Arbenius varmt välkommen till Finfos kundsupport.

Caroline har lång erfarenhet av byggmaterialhandeln och har tidigare jobbat med produktdatabas och webbhandel på bl a Flinks Järn och Lundqvist Maskin & Verktyg.
Hos oss på Logiq Finfo kommer Caroline jobba med kundsupport och validering av artikeldata. 

På fritiden är Caroline kreativ som få och spenderar mycket tid i sin verkstad där olika hantverk men även bakverk i avancerade former tillverkas. Ofta har vi avundsjukt sneglat på de fantastiska skapelser Caroline visat upp under våra fikastunder. 

Välkommen till oss!


Är du nyfiken på Finfo Miljö?

Genom att koppla korrekt artikelidentifikation på alla bedömda produkter blir det för första gången möjligt att direkt koppla information om miljöbedömningar till den existerande artikelinformationen.


Certifierade Vilmaleverantörer (klara)

Guide Gloves AB

Depalma Workwear AB

Knauf Danogips GmbH/ 2020

Returlogistik Svenska/ Byggpall

Jowema AB

Green Plank AB

Morakniv AB

Löfbergs Lila AB

Garo Elflex AB

Guardio Safety AB

Novoferm- JW i Broby AB

Nya avtalsleverantörer
(ej klara)

KNIPEX-Werk C. Gustav Putsch KG

Sunnebo Fönster AB

Gerflor Scandinavia AS Norge Filial

Kärnsund Wood Link AB

 

 

 


Bättre likviditet med fakturaförsäljning från LogiqPay


Logiqs åtgärder för att minimera coronaviruset

Logiq tar oron för coronasmittan på stort allvar och gör allt det vi som företag kan för att skydda våra kunder, samarbetspartners och medarbetare. Vi följer noga händelseförloppet och följer myndigheternas rekommendationer.


Missa aldrig något viktigt!

Har du kollegor som är intresserade av att ta del av Finfos nyheter och information? Det går att anmäla sig direkt på vår hemsida.


facebooklinkedinyoutube

Besök oss på vår webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.