Ser du inte nyhetsbrevet? Klicka på denna länk 

2020-09-12

GLAD HÖST!


Det blev en annorlunda sommar 2020 och nu har vi övergått till höst, fortfarande med Coronapandemin hängande över oss även om det lättat lite.

Trots detta har det pågått aktiviteter i vår skärgård. Tex så har vår Stig- och grindgrupp blivit beviljade pengar från kommunen och ska intensifiera sitt arbete nu under hösten och får besök av Anna Gabrielsson från kommunen den 16 sept.

Skolhusgruppen har också varit aktiv och blivit beviljade pengar från WWF och gruppen kommer att bryta ut arbetet med förstudien till ett Biosfärområde till en egen förening för att snabbt kunna starta upp arbetet. Mer info om detta senare. Familjedaghemmet jobbas det vidare på, förhoppningsvis start senare i höst.

Biblioteket har haft öppet som vanligt varje måndag och sedvanligt underhåll på Hembygdsgården har löpt på och Nämdö Nu-redaktionen samlar material mm mm.

 Vi har fått okej från kommunen att sätta upp en lampa i sopskjulet i Sand=)


KOMMUNENS SKÄRGÅRDSRÅD

På kommunens Skärgårdsråd diskuteras det olika aktuella skärgårdsfrågor. Nu senast var det Skolutredningen som var den stora punkten. Det handlar om hur man ska gå vidare med Skärgårdsskolorna, vilka stadier som ska finnas kvar på öarna och hur man ska hantera de olika enheterna. 

Efter det handlade det om utvecklingen i Stavsnäs vinterhamn, de har haft en lyckad sommar och ska utöka inför nästa sommar. Det ägnades en stund åt  remissvaret om Sjötrafikutredningen där vi från Nämdöskärgården noga poängterat vikten av att Björkviksbrygga åter trafikeras samt oron över att bemanningen från W-bolaget försvinner i Stavsnäs samt att allt gods ska gå med passagerarfärjorna. 

Vidare pratades det om kommunens Avfallsplan och Sophanteringen och sisit men inte minst Översiktsplanen samt Havs-, kust- och vattenplanen. Det kommer att komma tillfällen för samråd under våren 2021 men vill man komma med lite synpunkter kan man lämna dessa i Dialogkartan här:

Dialogkarta


KOMMANDE AKTIVITETER

  • BOKBÅTEN kommer till Sands brygga torsdagen 1 oktober kl 9.45-10.45.
  • STÄDHELG vid Hembygdsgården 10-11/10 kl 10-15
  • HÖSTMÖTET är uppskjutet. Vi återkommer inom kort när vi kan genomföra det. Med största sannolikhet blir det en kombination av digitalt och fysiskt möte. 

 


Varmt grattis till vår tidigare ordförande Lasse som har fyllt 90 unga år!


PUB-kvällar

 Vi avvaktar med våra Pubkvällar lite till, men håll ut, snart kan vi träffas innomhus igen!


Vill du fortsätta att vara medlem eller vill du bli medlem ...

 ...glöm då inte att betala in medlemsavgiften 2020 som är 150 kr, sätts in på PG: 4958999-7.

Du kan också Swisha beloppet  på: 123 527 84 29

Glöm inte att skriva namn och mejladress.


 

Styrelsen sammanträder ungefär en gång i månaden. Om du har några funderingar eller synpunkter mejla gärna till oss på info@namdohbf.se

facebookhomepage

Du får detta mail, då du är en av medlemmarna i Nämdö Hembygdsförening, om du inte vill ha några fler nyhetsbrev ifrån oss, click here.