Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Foto från bohusracet i bohusläns skärgård. foto:Katrin Ryrfeldt.

Corona-anpassat genomförande av Pantaenius Bohusracet 2020


Hej Seglare!

Vindarna är friska, havet glittrar och är ännu kallt. Båtarna är sjösatta. Seglingssäsongen 2020 har just börjat! Många av oss har tagit premiärturen 2020. Det mesta och bästa har vi framför oss. Pantaenius Bohus Racet 2020 och många andra fina seglingar . . .

Anmäl er senast 31 maj på www.bohusracet.se innan avgiften höjs.

Pantaenius Bohus Racet 2020 planeras genomföras på ett sätt som minimerar risken för smittspridning. Kappseglingen och arrangemangen kring tävlingen anpassas utifrån de restriktioner som gäller vid tidpunkten för regattan.

 

Vi är glada att racet kan genomföras. Vi ber alla seglare om respekt och förståelse för de hänsyn som måste tas för att förebygga och begränsa smittspridningen. Vår plan är i nuläget är att göra följande anpassningar till Corona-situationen:

 

 • Besättningar uppmanas att bunkra allt de behöver före, under och efter racet innan de lämnar sin hemmahamn. Undvik att handla i Uddevalla och Smögen. Använd så långt som möjligt dusch och toalett i båten.
 • För de deltagarbåtar som förtöjer före tävlingen i Uddevalla och efter tävlingen i Smögen: Besättningen håller sig i sin egen sittbrunn, och man går på fördäck över andra båtar. SSVÄ uppmanar seglarna att så långt möjligt hålla sig på sin båt.
 • Registrering sker från funktionärsbåt vid kajen, en besättning åt gången. Seglingsföreskrifter, tracker, årets Race-tröja, tävlingsflagga mm hämtas där. Vi använder en håv för att undvika kontakt.
 • Skepparmöte sker digitalt
 • Säkerhetsgenomgång av båtar kan göras utan att funktionärer går ombord. Utvalda besättningar lägger fram säkerhetsutrustningen i sittbrunnen väl synlig från kajen för funktionär med kikare.
 • Middag i Uddevalla blir färdigförpackad och i förväg beställd ”Take Away” att förtäras på båten. Det gör att seglarna inte i onödan rör sig i Uddevalla.
 • Rundningen av Tresteinarna i Norge utgår om gränsen till Norge är stängd.
 • Rorsmansförklaring och tracker ”TracTrac” lämnas vid funktionärsbåt efter målgång i Smögen. Vi använder en håv för att undvika kontakt.
 • Fisksoppa i Smögen blir Take Away, och hämtas vid funktionärsbåt i Smögen. Funktionärer ställer fisksoppan på kajen för seglarna att ta med till sin båt. Det gör att deltagarna inte i onödan rör sig i Smögen.
 • Prisutdelning kommer inte att kunna hållas publikt i Smögen. Vandringspriser delas om möjligt ut vid SSVÄ´s årsmöte. Ära och berömmelse är pris för de som tävlat med framgång, och delges digitalt.
 • Deltagande besättningar ansvarar för att följa Folkhälsomyndigheternas råd och riktlinjer. SSVÄ ber alla deltagare att hålla sig informerade och följa de restriktioner som gäller vid tidpunkten för regattan.
 • Deltagarna bedömer och beslutar själva om de ska delta utifrån sin risksituation, förutsättningar och myndigheters restriktioner vid tidpunkten för regattan.

 

Följ oss gärna på Facebook-gruppen Pantaenius Bohusracet.

 

Välkomna till Uddevalla, Segelsällskapet Viken/Ägir och Pantaenius BohusRacet 2020 !

 

Bästa seglarhälsningar

Arrangörgruppen, SS Viken-Ägir Anmälningsläget för PBR 2020

Anmälningsläget är gott med 98 anmälningar och en avanmälan.

Det är glädjande att det finns hela 12 båtar som är anmälda som "mixed"-besättning.

Följande klasser har 3 båtar eller mer och bildar en klass!

- Arcona 380

- First 31.7

- Smaragd

Följande klasser har 2 båtar - kanske har du en kompis som du kan få att vara med så att ni blir en klass?

- Bavaria 35 Match

- CB 33

- Compis 28

- Cumulus

- Dehler 29

- Dehler 41

- Farr 30

- H-båt

- J/109

- X-332

- XP38


SRS - tal

Aktuellt SRS-tal är SRSs dvs det som gäller för shorthanded-besättning. 

Tänk på att skicka in ansökan i god tid! Hanteringen före mätbrev erhålles tar 10 arbetsdagar.

Förnya mätbrev för enskrovsbåt

Nytt mätbrev för enskrovsbåt

Ansökan om mätbrev för flerskrovsbåt

Det går också bra att anmäla båten tex med ett tidigare SRS-tal och sedan maila oss på kappseglingar@outlook.com när ni får ert nya SRS-tal i god tid före racet så kommer vi att uppdatera anmälan. Glöm ej att meddela oss så tidigt som möjligt när ni fått ert nya SRS-tal.

Frågor om SRS: 

patrik@ssf.se eller ring +4684590995 eller +46708634615 till Patrik Erlandsson


Orust Runt 2020 - Bra träningsmöjlighet före racet

Orust Runt 2020 startar på Byfjorden och har i grunden samma bansträckning som Pantaenius Bohusracet ända till Stenungsund. Banan går därefter ut till Gullholmen där målgång planeras. Då det finns shorthandedklass för denna segling kan den ge god träning för båtar och besättningar som planerar att segla Pantaenius Bohusracet. 

Detta år planerar vi utan publikt skepparmöte och prisutdelningen planeras till SSVÄ årsmöte om det funkar då.

Seglingen sker lördagen den 23 maj och sista anmälningsdag är 2020-05-20. Inbjudan finns på vår klubbhemsida.


Sponsorer

facebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.