Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 14 2020


Hej på er alla

Vardagen fortsätter i dessa konstiga tider, så idag känns det extra skönt att kunna delge datum för RM & SM samt Cheerforum!

Det inger en liten känsla att vi någonstans i framtiden kommer få gå tillbaka till normalare tider, även om vi kommer leva med efterföljden av denna tid.

Med i dagens Cheerinfo finns också ett viktigt inlägg om LOK-stöd ansökan.

Vi vill be er, framför allt ni som är föreningar med många idrotter under ert paraply att noga se över era timmar och separera vilka timmar som ska rapportera under vilken idrott. Det är viktigt för vår idrott att alla föreningar rapporterar in LOKstödstimmar för Cheerleading och inte under någon annan sport. De timmar ni medlemsföreningar registrerar visar på hur stor vår idrott egentligen är, och timmarna avgör även storleken på de ekonomiska anslag Cheerleading får från RF. Gå in och läs information om vad som gäller på RFs hemsida. Tveka inte att höra av er till LOKstödsgruppen om ni har några frågor.

Vi söker även landslagstränare för vår mixade landslag till 2020-2021! Är du den vi söker? Ett jättespännande och roligt uppdrag så bara in och sök!

Jag önskar er alla en fin helg och hoppas att solen skiner på er alla denna helg.

 

Kia
Er Föreningskonsulent

 


Hälsning från Katarina

Hur mår din mormor? Eller andra äldre nära dig? Min faster som bor här intill, har avstått träning och sociala aktiviteter som 70+are ska göra. Hon har helt följt alla regler – och hon är totalt uttråkad. Frånvaron av socialt umgänge och fysisk aktivitet är ju inte alls bra för hälsan, och jag blir orolig.

Vi är nog alla enade i att det är en beklämmande vår för hela denna grupp, och därför blev jag extra glad när jag såg hur cheerleaders i Finland hade stöttat och peppat på ett äldreboende. Ett fantastiskt initiativ, och jag vill gärna höra om någon av våra svenska föreningar har genomfört något likande.

Nästa vecka startar ett projekt som handlar just om ”Idrott för äldre” där SCF är med. Det ska bli jättespännande med den uppstartskonferens vi ska medverka i, och hur vi kan utveckla hur vi ser på vår idrott för att bli bättre på att inkludera äldre. Masters var ett steg, men det finns många fler att ta, både konceptuellt och när det gäller förhållningssätt och hur vi ser på oss själva inom vår idrott. För egen del vet jag i alla fall vilken idrott jag vill utöva som pensionär, och jag lär inte vara ensam!

Vi genomförde ännu en tränarträff igår, och jag är enormt tacksam och inspirerad av de kloka frågor och tankar som jag får ta del av. Något vi pratade om är att vi inte kan stunta idag med de restriktioner som Corona har medfört, och vad det medför. Bla hur många verkligen längtar, och att det finns en oro runt hur motivationen ska upprätthållas, men anpassningen av träningen har även medfört fördelar. Vissa föreningar räknar med att de aldrig har haft lika starka och vältränade utövare som idag, och vissa ser även hur kvalitet i träningen framledes kan förbättras med nya lärdomar. Det gäller sedan att komma ihåg att ett så pass långt uppehåll gör att den gradvisa, tekniska grundträningen är viktigare än någonsin.

I dag kom nya direktiv för idrotten som ska gälla ifrån 14 juni. Det är inte helt klart vad det innebär för vår del, men vi behöver reda ut detta under de närmsta två veckorna. Det är tydligt att idrotten har arbetat upp ett stort förtroende ifrån Folkhälsomyndigheten. Vi ska visa oss fortsatt värdiga det och ta vårt fulla ansvar under rådande förhållanden. Jag är enormt tacksam för alla otroliga insatser, anpassningar, och ansvar alla inom vår idrott står för.

Katarina Eriksson
Generalsekreterare


VIKTIG INFORMATION FRÅN TK

Gällande DM Stockholm & DM Mellersta 2021 

Ny hall och stad

STIGA Sports Arena Eskilstuna

RM/SM 2021

Nu kan vi äntligen släppa datumen för RM & SM 2021. RM & SM kommer arrangeras 22-23 Maj i Nyköping, Rosvalla arena.

Mer info släpps längre fram! 


Svenska Cheerleadingförbundet söker landslagstränare för mixlandslaget 2020/2021

Vi söker dig som brinner för landslagsverksamhet i cheerleading och som skulle se det som en ära att få vara tränare för Sveriges mixade landslag. För att kunna göra en rättvis bedömning så behöver vi veta mer om vem du är och varför just du borde vara landslagstränare. 


Du hittar annonsen här.


Cheerleading för äldre

Heli, klubbchef i Northen Lights, Finland, berättar:
”Våra tränarsamordnare och några av våra elitaktiva besökte ett boende för äldre förra veckan. De genomförde 15-20 minuters övningar och 40-50 äldre deltog från sina balkonger eller i trädgården utanför. För oss var detta ett utmärkt tillfälle att dela glädje i dessa svåra tider och våra cheerleaders älskade det lika mycket som de äldre deltagarna.

Besöket var en trevlig förändring av de normala veckorutinerna - vi spelade deras favoritlåtar, gjorde några enkla övningar och inkluderade cheermotions.

Detta var ett engångstillfälle nu i vår, men vi ser fram emot att i höst kunna erbjuda liknande träningspass - vi vill ge tillbaka till vårt samhälle och sprida lite positivitet, som cheerleaders alltid gör! Även boendet var mycket angelägna om att ha oss tillbaka under hösten.

Allt och allt detta är ett mycket intressant nytt område för oss och vi ser fram emot att hitta nya sätt att sprida glädjen inom cheerleading.”

Enligt vad vi förstår har liknande "Senior Balcony Workouts" organiserats i 5 olika städer i Finland under de senaste veckorna av bla Cheer Stars (Eastern Finland) och HAC (Helsinki).

Ett fantastiskt initiativ av finsk Cheerleading!


Cheerforum 19-20 september

Nu kan vi äntligen gå ut med datum och plats inför Cheerforum 2020!

Årets Cheerforum planeras att genomföras i Stockholm, på Clarion hotell Sign den 19-20 september. 

 

Ni finner mer info på vår hemsida här.


Digital närvaroregistrering - LOK stöd!

Enligt beslut av Riksidrottsstyrelsen (RS) blir det obligatoriskt att närvaroregistrera samtliga LOK-stödsaktiviteter digitalt. Beslutet gäller för aktiviteter bedrivna från och med den 1 juli 2020.

 

Beslutet innebär att förening, för att kunna söka LOK-stöd, måste närvaroregistrera sina aktiviteter digitalt på så sätt att aktiviteterna (och deltagarna) finns i IdrottOnline senast då ansökan ska skickas in.

Den digitala närvaroregistreringen kan göras direkt i IdrottOnline eller i något av de system som har inläsning till IdrottOnline (förutsatt att föreningen själv har aktiverat inläsningen).

Alla LOK-stödsaktiviteter som ni som förening registrerar under idrotten Cheerleading, kopplas även till SCF. Registreringen ger på så sätt underlag för information om utövandet av vår idrott, och ligger till grund för SCFs kommande ekonomiska stöd. Som ni då alla förstår är det viktigt att rapporteringen sker korrekt.

Mer information finner ni på RFs hemsida här.


Prenumerera på Cheerinfo

Vill ni att fler i er förening skall få Cheerinfo? Det går självklart jättebra.

Där finns ingen begränsning över hur många från varje förening ni som får lov att prenumerera.

Du hittar länken här.

 


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.