Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter och glimtar från Evangeliska Frikyrkans internationella mission

Nummer 2 2020

I coronakrisen försöker vi tillsammans med våra internationella partners tillsammans med våra internationella partnerorganisationer anpassa oss efter förutsättningarna. På bilden syns hur INF i Nepal har satt upp tvättstationer utanför sitt sjukhus. Foto: INF Nepal.

Arbetet pågår - och utmanar både våra hjärtan och våra händer

Hej!

Vi är fortfarande i en situation där vi tillsammans med våra internationella partnerorganisationer anpassar oss efter förutsättningarna i pandemin. Som du kan läsa i detta nummer av Utblick berör det hur vi ska fortsätta med värdefulla och viktiga insatser, hur vi ska förhålla oss till Gud och hur situationen just nu både utmanar och uppmuntrar.

Situationen i världen utmanar både våra hjärtan och våra händer. I kärlek har Gud förbarmat sig över den här världen och i samma kärlek får vi be för och stödja våra samarbetspartners över hela världen. 

Jag hoppas att det här nyhetsbrevet ska utmana dig i din vardag och i ditt engagemang för EFKs internationella mission.

 

Varmt tack för ditt engagemang,

Daniel Råsberg,

missionsideolog 


Amazonas: Mitt i djungeln får barnen chans till en bättre framtid

”Vi åker 20 mil från huvudstaden till delstaten Amazonas. På den täta växtligheten märker man att det inte är en skog man bara kan gå ut och promenera i. Här – mitt i Amazonas djungel – har ett barnprojekt startats för att möta de behov som finns hos familjerna som lever i byn Itacoatiara." 

Läs om Anna-Maria Jonssons senaste besök i projektet i Amazonas, Brasilien. 

På projektet får barnen bland annat tillgång till ett bibliotek och får lära sig engelska, musik och sport.

Hälsningar från några av EFKs missionärer!

"Vi är tacksamma för våra år i Nelspruit!"

Petra och Mattias Lindsmyr har de senaste åren arbetat på EFKs missioncenter i Sydafrika och avslutar sina tjänster i år. På grund av coronaviruset fick familjen komma till Sverige några månader tidigare än planerat.

- Vi är så tacksamma för att vi fått vara en del av det som sker inom Region Afrika.

Läs hela hälsningen här.

"Jag påminns om orden 'Bli stilla och besinna att jag är Gud'"

I den rådande pandemin påminner Maria Finnevidsson, regionledare för EFKs arbete i Asien, oss om orden i Psaltaren 46:11.

Läs Marias reflektion här.


Under coronapandemin har de unga i församlingen klivit fram ännu mer.

Serbien: "De unga är verkligen 'on alert' i detta"

Dane Vidovic är pastor i baptistförsamlingen i Belgrad. När han berättar om hur församlingen tillsammans med Bread of Life responderar på coronapandemin lyfter han särskilt hur de unga i församlingen kliver fram. 

Läs om hur församlingen och Bread of Life gör skillnad i en utsatt situation!


Tack för att du är med i bön för missionen!

  • Be för vår värld och att pandemin får ge med sig.

  • Be för våra partners och deras stora utmaningar i dessa pandemitider.


Skänk din semester - startade som en idé från Torpkonferensens besökare

Nytt soldäck eller matpaket?

För många av oss kommer semesterutgifterna att bli lägre denna sommar. I byggvaruhusen och hos elektronikkedjorna märks redan var vi svenskar lägger våra pengar istället. Kan en del av din semesterkassa istället bli en skänk från ovan till någon som försöker mätta sina barn?

Från våra missionärer och systerkyrkor hörs allt fler rop om hjälp. Fattiga daglönare får inga jobb och kan inte försörja sina familjer. Var med och skänk din semester! Så kom idén till om att ställa om besvikelse till glädjen att kunna hjälpa andra!

Exempel på skänkt semester

Om du vill skänka en del av din semesterkassa är helt upp till dig. Här kommer några exempel utifrån olika livsförutsättningar.

  • Jag vill skänka en bussutflykt för en person: 200 kr
  • Jag vill skänka inträde och åkband till en nöjespark för en familj: 2 000 kr
  • Jag vill skänka mitt semesterprojekt att bygga ett soldäck: 5 000 kr
  • Jag vill skänka en vecka på spanska solkusten för två personer: 9 000 kr
  • Jag vill skänka en familjeresa till Västindien: 40 000 kr

Så här går det till!

Skänk din semester med Swish 900 4037 eller BG 900-4037 och märk ”Semester” eller bli månadsgivare om du vill ge långsiktigt. Det du ger går till EFKs internationella arbete.


Missa inte kommande numret av Direkt!

Där kommer vi bland annat att få möta flera av våra internationella partners och läsa om deras erfarenheter av att vara kyrka i kris och vad de upplever att Gud vill säga i den här tiden. Tidningen kommer ut i juni. 

Får du inte tidningen Direkt? Skriv upp dig som prenumerant så får du den hem gratis några gånger om året!

Få fler berättelser i EFKs facebookgrupper

I regionernas grupper på Facebook kan du följa EFKs arbete och interagera med andra missionsintresserade. Sök upp grupperna ”EFK Afrika”, ”EFK Asien” och ”EFK i Latinamerika och Iberiska halvön” på Facebook och gå med. För att komma med i gruppen ”EFK Europa, Mellanöstern och Nordafrika”, mejla eumena@efk.se.Om EFKs internationella arbete

EFK arbetar i 33 länder. Vi har ca 80 utsända missionärer just nu - en del är på väg ut andra på väg hem. Vi arbetar i partnerskap med 66 olika organisationer, kyrkor och samfund. Vi har ett 100-tal små och stora projekt. Vi arbetar i fyra fokusområden: Församlingsbyggande, Barns rättigheter, Mot människohandel och med Hållbar försörjning.

Tipsa gärna andra om vårt nyhetsbrev - www.efk.se/utblick


Besök oss på EFKs webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du själv skrivit upp dig som prenumerant, är ordförande i en EFK-församling, är kontaktperson för din församlings missionsråd eller liknande, eller för att du på annat sätt är kopplad till EFKs internationella arbete. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter, kontakta kontaktuppgiftsansvarig@efk.se

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.