Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Vandra i Destination Läckö-Kinnekulle

Naturen är platsen vi alla väljer i dessa tider. Här finns gott om plats för alla och är lätt att hålla avstånd till varandra. 

Intresset för vandring har ökat och vi får dagligen frågor om olika leder och kartor. Spana in vår nya vandringsportal där du hittar allt inom vandring i Destination Läckö-Kinnekulle. Vi vågar nästan lova att du hittar något som passar dig perfekt. Läs mer här! 


Tid för att hemestra i vår och sommar

I rådande coronatider när vi ska undvika folksamlingar och att resa långt slår vi istället ett slag för att ta sig ut i närområdets natur och hemestra!

Vi har satt ihop några konkreta utflykts-tips med tillhörande karta för dig och din familj. Allt från cykelutflykter och vandring till djurnära barnlek. 

Läs mer här!


Blommande berget

Boka ett Läcköpaket

Kinnekulle kallas i folkmun för "det blommande berget", med all rätta! Här hittar du flertalet ovanliga sorter, bland annat den sällsynta ramslöken. Den vanligaste frågan som ställs till oss just nu är om den redan börjat blomma? Faktum är att ramslökens knoppar är riktigt stora nu! Om det fina vädret bara håller i sig dröjer det nog inte länge innan marken målas vit i Munkängarna.

Spana in gruppen "Kinnekulle i bilder" på Facebook som brukar vara flitig med lägesuppdateringar. Läs mer här!

Upplev det vackra vita barockslottet vid Vänern! I Läcköpaketet ingår boende inkl. frukost, god mat på restaurang och inträde till Läckö Slott och Vänermuseet.

Förslagsvis, om tid finns över, utforskar du även de omtyckta vandring- och kajakleder som finns här på Kållandsö.

Vi bjuder även nu på om- och avboknings-avgifterna så att du kan avboka din resa om läget kring corona förändras, eller om du av andra skäl inte vill fullborda din resa. Läs mer här!


Håll Lidköping och Götene levande

Våra besöksnäringsföretag gör nu en enorm insats för att underlätta för boende och besökare under rådande coronakris. Med service utöver det vanliga erbjuds många nya smarta lösningar - take away, hemleverans, möjlighet att äta utomhus m.m. Om vi hjälps åt att följa Folkhälso-myndighetens rekommendationer kan vi fortsätta leva i vardagen.

Följ #HållLidköpingLevande och #HållGöteneLevande på Facebook och Instagram för samlad infomation om företagens insatser.


Att tänka på i naturen

Runt omkring i Destination Läckö-Kinnekulle finns flera vindskydd och grillplatser. På Kållandsö finns även ved vid samtliga grillplatser under perioden 1 maj - 30 september. 

Men tänk på att i dessa tider är det många som är ute i vår vackra natur samtidigt. Därmed är det också många som vill nyttja de faciliteter som finns. Använder du inte grillen precis nu? Låt andra använda den! Eller kanske tar du bara upp en liten del av gallret? Dela det med andra! 


Facebook & Instagram

Gilla, följ och upplev Destination Läckö-Kinnekulle och ta del av nyheter, upplevelser, evenemang och spännande erbjudanden:

Facebook
Instagram


Destination Läckö-Kinnekulle AB

Nya stadens torg, Gamla Rådhuset

531 31 Lidköping

Tel: 0510-200 20, E-post: info@lackokinnekulle.se

www.lackokinnekulle.se