Läromedelsmässan siktar framåt

Årets Läromedelsmässa gick i år inte att genomföra som planerat, men vi tar med oss och fortsätter att utveckla vårt uppdaterade upplägg inför 20-21 april 2021.

Till er som kanske skulle ha varit där, och som just nu planerar inför årets stora läromedelsbeställning, bjuder vi här på ett urval av de erbjudanden och kostnadsfria resurser som skulle ha presenterats på mässan.

Medverkande utställare

 • Aktiv Skola 
 • Alfons Åbergs Kulturhus
 • Askunge
 • Clio
 • DHB Västra
 • Djurskyddet Sverige
 • Eduna
 • Framtidens Fastighetslabb

 • Hands-On Science
 • Hegas
 • Lärarförbundet
 • Majema
 • mystudyweb 
 • Natur & Kultur
 • NE
 • NTF

 • Phonak
 • Rafiki
 • Sanoma
 • Studentlitteratur
 • Ung Företagsamhet
 • UR
 • Vitec

Resurserna presenteras i bokstavsordning efter utställarnas namn.

Om sexuella övergrepp på nätet

När barnen är mer på nätet än vanligt har skolan en viktig roll. Se Aktiv Skolas film om grooming Jag tror jag är lite kär i dig med eleverna och diskutera om risker på nätet. Underlag under tema Grooming.

Läs mer

Barnens idéer blir verklighet!

Välkommen till Alfons Åbergs Kulturhus digitala mötesplats där barn och vuxna kan leka och lära över generationsgränserna. Innehållet bygger på barnens egna önskemål.

Läs mer

Lyckas med problemlösning

Använd de digitala spelen Monstertrubbel och De sju portarna kostnadsfritt under vårterminen 2020. Inkluderar också lärarstöden Lyckas med problem-lösning samt filmer om strategier och inlästa texter.

Läs mer hos Askunge

Teknik för lärande

Utifrån lärares erfarenheter och den senaste kunskapen har Clio skapat innovativa tjänster och differentieringsverktyg för klassrummet, samt interaktiva utbildningsportaler för grundskolan.

 Lär mer

Bildstöd för hörselskadade

Nu börjar DHB:s nya hemsida Bildstodif.se bli klar. Där kan man hämta gratis bildstöd, manualer och filmer om bildstöd, inkl. intervjuer med logopeder och föräldrar. Snart finns också en gratis webbkurs.

Läs mer

Empatiutveckling med REDE

REDE är ett kostnadsfritt värdegrundsmaterial från Djurskyddet som utvecklar barns empati och respekt för både djur och människor. Övningarna finns för förskolan och för låg- och mellanstadiet.

Läs mer

Introducera arbetsmarknaden!

Gratis skolmaterial med syfte att föra skola och näringsliv närmare varandra. Eleverna får hjälp att förstå omvärlden genom det ekonomiska kretsloppet och företagandes villkor och betydelse.

Läs mer på eduna.se

Framtidens Fastighetslabb...

…erbjuder kostnadsfritt digitalt material för år 7-9 som utgår från ett skolämne och knyter an till fastighetsbranschen. I dagsläget finns material för MA, SH, GE samt Studie- och yrkesvägledning.

Mejla vid intresse

 

Beställ dina läromedel hos Göteborgsregionen

Alla kommunala skolor i Göteborgsregionen (GR), samt flertalet fristående, sambeställer sina läromedel via GR. Genom vår regionala samordning sparar skolorna tid, pengar och miljö. 

Alla beställningar görs på laromedel.goteborgsregionen.se eller via kommunens inköpsportal.

18 maj är sista bedställningsdatum för 4 % rabatt på grundskolans huvudordrar.

Läs mer

 

Prao - interaktiva studiebesök!

Vi på Framtidsfrön strävar alltid efter att vara en värdefull resurs för skolor. Låt eleverna göra Interaktiva studiebesök  och samverka med företag online genom läromedlet Företagsorientering.

Läs mer

Tips för kreativ inlärning

Prenumerera gärna på Hands-On Science på YouTube och ta del av tips, övningar och spännande idéer kring våra läromedel för kreativ inlärning.

Se mer

Hej pedagog!

Vill du arbeta med Hegas Läsnycklar? Skapa ett kostnadsfritt skolkonto på och dela ut inlogg till dina elever. Läsnycklarna görs av legitimerade lärare och är kostnadsfria. Titlarna finns hos ILT.

Lär mer

Välkommen till Lärarförbundet

Lärarförbundet är ett fackligt professionsförbund som samlar hela lärarprofessionen - från förskola till högskola. Det gör vi för att vi vet att vi är starkare tillsammans. Första tre månaderna gratis!

Läs mer

Resurser som underlättar!

Undervisning på distans, i klassrummet eller både och? Majema vill bidra till att underlätta ditt arbete med kopieringsunderlag för bl.a. basläromedlen Språkskrinet, Learn English, Mitt i prick matematik.

Läs mer

Testa mystudyweb gratis!

Vi erbjuder alltid kostnadsfritt test i 14 dagar av alla ämnen och funktioner på mystudyweb. För skolor med distansundervisning på grund av Covid-19 erbjuder vi kostnadsfritt test fram till sommarlovet.

Anmäl din skola

För lärande på distans

Vi på Natur & Kultur vill säkra att du som lärare har allt du behöver för din distansundervisning och erbjuder dig och dina elever fri tillgång till digitala läromedel vårterminen ut.

Läs mer

Upptäck möjligheterna på NE.se

Fri tillgång till digitala läromedel under resten av vårterminen. Med NE får du moderna, pedagogiska och anpassningsbara läromedel i 18 ämnen. När- och varsomhelst. Alltid efter läroplanen.

Läs mer

 

Inspiration till din distansundervisning

Distanspedagogik.se är framtagen för att stötta dig som lärare i omställningen till fjärr- och distansundervisning och innehåller allt från kvalitetssäkrade tips och råd till konkreta och praktiknära lektionsupplägg.

Läs mer

 

Trafiken i skolan

En webbplats från NTF där du som lärare hittar fakta, färdiga lektionsförslag och inspiration inför ditt arbete med trafik och trafiksäkerhet i din klass. Allt är gratis och kopplat till läroplanens kursmål.

Läs mer

Tydligt ljud till alla

PhonaksRoger SoundField är ett lättanvänt ljudutjämningssystem som ger bästa möjliga ljud till alla i klassrummet, oavsett var man sitter, samtidigt som läraren sparar rösten. Kostnadsfritt i 30 dagar!

Läs mer

E-lektioner om barns rättigheter

Nytt. Rafiki skapar lektioner som bjuder in världen klassrummet. I bilder, filmer och barns berättelser får eleverna fundera kring värdegrundsfrågor, barnkonventionen och globala målen. Åk 2-6.

Läs mer

Upptäck våra läromedel digitalt

Sanomas omtyckta läromedel i digitalt format kostnadsfritt terminen ut. Upptäck nya plattformen Kampus som ger dig som lärare möjligheter att anpassa din undervisning för dig och dina elever.

Läs mer

Fri matteträning med Tomoyo

Vi erbjuder kostnadsfri tillgång till vårt spelifierade läromedel Tomoyo_fram till sommaren. Upptäck även resurser och tips för distansundervisning på vår webb löpande under våren.

Läs mer hos Studentlitteratur

Det Digitala samhället

Låt eleverna prova på spelbaserat lärande där det får testa virtuellt företagande. Det digitala samhället är ett kostnadsfritt onlinespel om några av företagandets grundstenar. Lämpligt från 7 till 11 år.

Mejla Ung Företagsamhet för mer info

UR - Skola hemma

Här hittar du tips som funkar bra att använda hemifrån när den vanliga skolan inte är möjlig. De flesta program har pedagogiskt arbetsmaterial och är textade på flera olika språk.

Läs och se mer

Läs- och skrivstödsverktyg...

...erbjuds kostnadsfritt genom särskild licens/avtal åt bl.a. specialpedagoger tills vidare. Vitec erbjuder även 30-dagars kostnadsfri licens åt skolor utan avtal, för att underlätta hemstudier.

Fråga efter Henrik eller Nicolina

Tidplan för beställningar inför läsåret 20/21

Nästa Läromedelsmässa äger rum den 20-21 april 2021

homepagefacebooklinkedintwitter

Du får det här brevet eftersom Göteborgsregionen (GR) skickar ut information om sådant som GR gör för sina kommuner som kan vara av allmänt intresse. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter: Integritetspolicy.

Avregistrera _ Webbversion