Nyhetsbrevet kan även läsas på  webbläsaren.

Nyhet i showroom:

“Om märket och dess design styrker bäraren, kan vi bidra till positiv förändring på riktigt. Jag vill att vår design ska påminna om äkthet och elegans och sända ett budskap kring klimatet, jämställdhet och medmänsklighet. Jag hoppas att andra blir inspirerade och vill fortsätta resan mot positiva förändringar tillsammans med oss.”
Carl-David Hagerbonn, designer och grundare av TREEM

Carl-David Hagerbonn lämnade en lång karriär inom finansbranschen för att utmana existerande normer i en industri som måste förändras och ta ställning. 

Målet med TREEM var att skapa ett smyckesmärke med en stark och passionerad ambition – skapa hållbara och etiska smycken med design som ger kraft till bäraren, och på sikt bidra till förändring. Inte endast för den som bär smycket, utan för hela världen. Hållbarhet är viktigt för märket viljet syns tydligt i deras produktionsled: 

  • Alla smycken är designade och handgjorda i Sverige
  • 100% återvunnet 935 sterling silver 
  • Arbetar för att ställa om till högre andel återvunnet guld i gjuteriet
  • Tillverkat med etik & hållbarhet i fokus
  • Fairtrade-ECO-bomullspåsar
  • FSC-certifierat försändelsematerial
  • CO2-kompenserar försändelser som går air overseas
  • Tillverkar med full spårbarhet och vet namnet på den guldsmed som jobbat fram varje smycke, samt dennes arbetsvillkor

 
Märket vilar på tre olika ståndpunkter: hållbarhet, jämställdhet och goda arbetsförhållanden. Tre faktorer som en stor del av branschen förbiser idag. TREEMs viljestyrka visas i designspråket Raw Elegance, med målet att frambringa styrka och beslutsamhet i att skapa positiv förändring.

ANTARKTIS + ARKTIS

Inför sommaren 2020 lanserar TREEM sin största kollektion hittills – ARKTIK. Kollektionen är inspirerad till både design och namn från jordens två polarområden och representerar styrka, frihet och balans. ARKTIK består av två underkollektioner – den bredare ANTARKTIS och den smalare ARKTIS. Smyckena finns i både armband och ringar i solitt 18 k vitt guld och 935 sterling silver.

ANTARKTIS

ARKTIS

“Genom att resa och bo i olika länder har jag träffat många intressanta människor, och deras personligheter kombinerar ofta en råhet och elegans. En passionerad styrka och can do-spirit är nödvändigt för att lyckas – en gnista av det råa. Lika viktigt är att du samtidigt behandlar de människor och situationer du möter så elegant, trevligt och positivt som möjligt”
Carl-David Hagerbonn, designer och grundare av TREEM

 

Designspråket med stärkande rå elegans är inspirerat av nordisk natur med dess fjäll, skogar, skarpa bäckar & vackra sjöar. Varje kollektion tar ett element och förvandlar det till smycken. TREEMs logotyp har flera betydelser – en pil riktad inåt & utåt symboliserandes inre & yttre sanning – en förankrad elegans på in- & utsidan, en tro på sig själv och andra att göra sitt bästa. Det symboliserar också ett nordiskt arv i en dubbel-hammare – att agera med styrka, beslutsamhet & ambition för att bli en bättre version av dig själv.

facebookhomepageinstagram

Välkommen att kontakta oss för besök och utlån från showroom.


 Bildbanken är uppdaterad med nyheter

 STARSTUDIO PR 

Kaptensgatan 4,  114 57 STOCKHOLM 08-673 30 80  0705-18 00 19 INSTAGRAM   BILDBANK  FACEBOOK   www.starstudio.se


Om du fortsättningsvis inte vill ha pressmeddelanden eller inbjudningar, klicka här.