Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV NR 4 2020

Under normala omständigheter skulle det här nyhetsbrevet komma mitt i brytpunkten mellan skogsorienterings- och sprintorienteringstävlingar men nu är läget som det är och samtliga arrangemang under våren har tvingats ställa in.

Det som istället frodas på många ställen är föreningsverksamhet, kretssamverkan, Hittaut och Naturpasset, vilket är mycket glädjande. Det springs mycket orientering även om förutättningar för normalt tävlande saknas.

Det här Nyhetsbrevet blir en uppdatering om nuläget och den närmsta framtiden. Vad som blir möjligt att genomföra till hösten, och på vilket sätt, får vi återkomma till om och när restriktionerna lättar.

Vill också att ni noterar möjligheterna till ekonomiskt stöd. Nyhetsbrevet pekar på flera möjligheter, så ta till vara på dessa.

Önskar er alla, i vanlig ordning, #merskärmtid!
Ut & njut i skogen! (med hänsyn till viltet såklart)

Med vänliga hälsningar
Magnus Sundmark
magnus.vof@vgidrott.se
0725-447736


Digital banläggningsträff för Ungoteket

När coronapandemin bröt ut sköts Ungoteketträffarna på framtiden. Nu den 9 maj återuppstod de med banläggning på programmet men genomfördes på distans.

Läs mer


O-CAMP blir NO-CAMP 2020

O-CAMP 2020 - Inställt

Så klart ett otroligt trist besked att ge men O-CAMP 2020 ställs in pga de restriktioner som coronapandemin medför.

Läs mer


Alla 15-16 åringar - Kolla in det här!
Det går fortfarande bra att anmäla sig till Västgötatruppen 2020. Sista anmäldningsdag är 14/5.

Vi har förhoppningar om att kunna erbjuda aktiviteter under hösten och har fortfarande USM i Falköping i siktet.

Alla 15-16 åringar som är anmälda till truppen kommer inom kort få uppdatering på planerna.

Anmäl dig du också!

Läs mer


Coronainfo - Verksamhet i Västergötland

Det var den 11 mars regeringens beslut om restriktioner för idrottsarrangemang kom och sedan dess har det kontinuerligt givits fler och striktare rekommendationer. Nedan följer vad gäller påverkan för orientering i Västergötland.

Läs mer


Uppdaterad - Vägledning föreningsverksamhet

Coronapandemin begränsar möjligheterna till "orientering som vanligt" men det går fortsatt att genomföra verksamhet. Nedan finner du och din förening Västergötlands OFs tankar om fortsatt krets-, förenings- och ungdomsverksamhet i lokal regi.

Läs mer 


SOFT - Så söker föreningar kompensationsstöd för corona

Den 1 maj öppnar Riksidrottsförbundet (RF) ansökan om kompensationsstöd för idrottsföreningar. Stödet är en del av regeringens stödpaket till idrottsrörelsen med anledning av coronakrisen.
Ansökan ska vara inne senast den 15 maj.

Läs mer


Projektmedel att söka!

Nya "Idrottslyftet" via SOFT

Från och med 2020 erbjuds en ny typ av projektstöd för landets idrottsföreningar, Projektstöd Idrottsförening - barn och ungdom. Det nya projektstödet ersätter det tidigare Idrottslyftet som avslutdes den 31 december 2019. Via länken följer en beskrivning av förutsättningarna för Projektstöd Idrottsförening.

Läs mer


Kompensation för Coronakostnader - Nytt, tillfälligt, område för projektmedel

Med anledning av den pågående Coronapandemin med restriktoner som kan påverka barn- och ungdomsverksamheten utökas Projektstöd IF med ett tillfälligt område där det är möjligt för föreningen att ansöka om kompensation för ökade kostander.

Läs mer


Projektstöd till barn- och ungdomsidrott via RF-SISU

Det finns många bra idéer om hur barn- och ungdomsidrotten kan utvecklas i föreningarna i Västra Götaland. För att hjälpa till att göra en del av idéerna till verklighet kan idrottsföreningar söka projektstöd hos RF-SISU Västra Götaland.

Läs mer


Gynnarstipendier och projektmedel att söka – senast den 31 maj

Skogssportens Gynnare har ett antal stipendier som nu kan sökas. Senast den 31 maj ska du ha inkommit med din ansökan. Här kan du läsa om stipendierna


Direktlänkar till tre fantastiska möjligheter för både förening och utövare!

Hitta aktuell information...
...om Coronapandemin

Nedan finner ni överliggande organisationers och myndigheters information om Coronasmittan, med påverkan, råd, tips och restriktioner.

SOFTs samlingssida

RF-SISUs samlingssida

Folkhälsomyndigheten

Krisinformation.se

Vi stödjer orientering i Västergötland!


Direktlänkar


Arrangemang och träningar

I Eventor finner du aktuellt läge för vilka tävlingar som genomförs och vilka som har ställts in, samt vilka träningsmöjligheter som erbjuds i ditt område

Läs mer


Sista ansökningsdag för tävlingar framflyttad igen

Pga av den rådande situationen med coronaviruset är sista ansökningsdag för tävlingar 2021 återigen framflyttad.

Den här gången till 31 augusti.

Läs mer


Götalandsmästerskapen har ställts in för 2020

Götalandsmästerskapen i orientering 2020 var planerade till 14-16/8 med Tolereds AIK och Frölunda OL som arrangörer. Nu meddelar arrangörerna att de tagit beslut att ställa in.

Läs mer


Skogskarlsstipendium

Skogskarlarnas har sedan länge ett resestipendium som kan sökas av lovande yngre herrseniorer i åldern 21 - 23 år. Inför 2020 kommer en nyhet, ett Ledarstipendium som kan tilldelas en ung ledare, tjej eller kille, 17-25 år.

Läs mer


Det våras för Naturpasset

Tänk på möjligheterna. Kanske är det nu aktiviteter såsom Naturpasset lämpar sig osedvanligt gott? Är det läge för er förening att göra en Naturpassetoffensiv i vår?

Läs mer


Tips om veckans bana

Det sjuder av orienteringslängtan även under rådande omständigheter och med inställda tävlingar. Hur kan vi då bedriva säker orienteringsverksamhet i dessa Coronatider?
Här finns tankar och tips om att arrangera veckans bana!

Läs mer


Skapa bra koll på registerutdragen!

Har du sett att det nu finns en rutin i Idrottonline för att hantera det nya kravet på begränsat registerutdrag för alla ungdomsledare?

Via länken kommer du direkt till hur funktionen är tänkt att nyttjas!

Läs mer


Nyheter från SOFT

Inget orienterings-VM i år – EM 2021 kan hamna i Schweiz

Internationella Orienteringsförbundet har låtit meddela att årets VM i Danmark ställs in. Detta på grund av coronapandemin. Även EM 2021 i Ryssland ställs in och nu undersöks om världscuppremiären i Schweiz kan omvandlas till ett sprint-EM.

Läs mer


Coronakrisens påverkan på större tävlingar – senaste nytt

Mängder av tävlingar, både i Sverige och utomlands, påverkas av coronapandemin. Vissa ställs in, andra flyttas. På den här sidan uppdaterar vi senaste nytt gällande stora arrangemang 2020-2021.

Läs mer


Sommarens Riksläger och U25-camp ställs in

På grund av rådande smittspridning av coronaviruset har Svenska Orienteringsförbundet beslutat att ställa in sommarens Riksläger och U25-camp.

Läs mer


Beslut om Tiomilas anmälningsavgifter inom kort

Sedan Tiomila i Upplands-Bro ställdes in finns framför allt två saker som många undrar: Vad händer med inbetalda anmälningsavgifter och när kommer mer info om eventuella tävlingar till hösten? Här redogör vi för senaste nytt.

Läs mer


Besparingar och korttidsarbete på SOFT

Med anledning av coronapandemin ställs i princip alla orienteringstävlingar in, såväl nationellt som internationellt. Svenska Orienteringsförbundet tvingas nu vidta en rad besparingsåtgärder och har ansökt om korttidsarbete från den 1 maj.

Läs mer


13 nya Hitta ut-orter

Aldrig har fysisk aktivitet i naturen varit så aktuellt som nu. Utan att trotsa rådande rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19 kan alla som är friska och krya ta sig ut i friska luften och få upp flåset genom att ta sig an utmaningen hittaut. I år finns hittaut på 56 orter runt om i landet, varav 13 orter är nya.

Läs mer


Vill du dela nyhetsbrevet?


Dela på Facebook
Dela på Twitter


Kontakt

facebooktwitterinstagramhomepage

Västergötlands Orienteringsförbund
www.svenskorientering.se/vastergotland 
magnus.vof@vgidrott.se - 0725-447736

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem/kontakt hos oss eller någon orienteringsförening i Västergötland, eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.