Svårt att läsa nyhetsbrevet? Läs det online.

SPRUCE UP! Champagne-klubb

Bästa Champagne-vän,

Bubblig Valborg på dig! Här kommer en inbjudan till Champagneklubbens onlineprovning måndag 18 maj. Provningen är särskilt anpassad för dig som är något av följande:
1. Roséhampagne-skeptiker
2. Roséchampagne-älskare
3. Allt däremellen
4. Sugen på en typisk champagnemiddag efter provningen


Rivstarta veckan med roséchampagne!

Onlineprovning måndag den 18 maj

Onlineprovning 18/5: Rivstarta veckan med roséchampagne

Datum, tid och plats
Måndag 18 maj med start kl 18.30.
Onlineprovningen pågår 40 minuter och avslutas senast kl 19.10.
Vi ses hemma hos dig.

Deltagaravgift
0 kr

Tema
Roséchampagne - från bespottat till hyllat. Hur gör man roséchampagne? Och vad är det som gör det rosa bubblet så speciellt? Jag avslöjar också varför du bör dricka lite mer roséchampagne, lite oftare.

Förberedelse
Du behöver en oöppnad och kylskåpskall (valfri) roséchampagne. För att få bäst utbyte av provningen rekommenderar jag samma roséchampagne som jag kommer att använda: Alain Bernard Rosé de Saignée, art nr 77942, pris 523 kr. Du kan beställa champagnen på Systembolaget genom att klicka här. Därutöver behöver du ett vattenglas och ditt favoritchampagneglas. Se bild ovan.

Anmälan
Anmäl dig genom att mejla till info@spruceup.se. Onlineprovningen är en livesändning och antalet platser är begränsade. Först till kvarn gäller. Du får alla instruktioner du behöver via mejl, tillsammans med din platsbekräftelse.

Efter provningen ...

Då vill du nog äta middag. Givetvis tillsammans med din rosé-champagne som du öppnat under provningen. För dig som gör som jag och korkar upp en Alain Bernard Rosé de Saignée föreslår jag en klassisk rätt från Champagne: Salade aux Lards (fläsksallad).
Ingredienser: 1/3 av vardera späck, rimmat sidfläsk och rökt sidfläsk, potatis (fast), schalottenlökar, salladsblad (välj en sallad med beska), svartpeppar från kvarnen och champagnevinäger. Anpassa kvantiteterna efter antal personer.

Benoit Bernard lagar Salade aux Lards
Benoit Bernard lagar Salade aux Lards

Gör så här
Koka potatisen. Skär fläsket i små kuber. Börja med att fräsa späcket i en tjockbottnad stekgryta tills det blir knaprigt. Ta upp bitarna och låt de rinna av på hushållspapper. Stek det rimmade och därefter det rökta sidfläsket i fettet från späcket. Lägg fläsket åt sidan och häll av nästan allt fett, utom ett par matskedar. Stek de kokta potatisarna i det resterande fettet tills de får färg. Tillsätt den finhackade schalottenlöken, sidfläsket, det rökta sidfläsket och slutligen salladen.
Täck över grytan en stund så att salladen “sätter sig”.
Blanda allt väl och smaka av med svartpeppar (ej salt). Ös över generöst med vinäger. Strax innan servering, lägg i späcket, som på så sätt behåller sin krispighet.

Hoppas vi ses den 18 maj.
Santé!
/Kåre
PS Rekommendera gärna dina vänner att gå med i Champagne-klubben. Länk till medlemsansökan.


Kontaktinfo:
www.spruceup.se
Kåre Halldén
kare.hallden@spruceup.se
Tel: 0733624685

facebookinstagramhomepage

Du får det här glada meddelandet som medlem i SPRUCE UP!.
För avanmälan, klicka här.