Nyhetsbrev från Djursholms Ridklubb. Har du svårt att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för en webbversion.


Hälsningar från Styrelsen

Snart sommar...
Foto: Emelie Liljedahl

Hej alla klubbkamrater!

Starten på 2020 blev nog inte som någon hade tänkt sig. Coronaviruset ledde till att vi var tvungna att ställa in många aktiviteter, alla tävlingar och stänga cafeterian. Tillsammans med ridskolan har vi vidtagit en hel rad åtgärder för att förhindra smittspridning samt undvika att belasta sjukvården med annat. Det har varit, och är, en utmaning för oss alla, nu är fokus att fortsatt kunna ha ridlektionerna igång. För att det ska fungera måste vi fortsatt vara försiktiga, inte hänga i stallet, hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om man känner sig sjuk, eller har någon i familjen som är sjuk.

I medlemsenkäten som gick ut i månadsskiftet ser vi att över 99% känner sig trygga i stallet. Det var glädjande att läsa! Det är dock viktigt att vi hela tiden påminner om och arbetar med våra värderingar. Tag gärna ett par minuter och läs igenom klubbens värdegrundsarbete. Det är mycket viktigt att vi har en atmosfär där alla känner sig välkomna och trivs. Därför är vi angelägna om att fortsätta arbetet med vår gemensamma värdegrund.

Fritidsledarna finns på plats för att hjälpa till och för att stötta skötarna precis som vanligt. Läs mer om deras arbete nedan. Vi måste dock be er om att avvakta med utflykter till stallet utöver ridningen.

Jag har deltagit vid digitala ordförandeträffar som ordnats av Svenska Ridsportförbundet, ett bra forum för oss att tala om hur vi kan hantera rådande situation. Vi är Sveriges största ridklubb – många följer vårt exempel och avvaktar vårt agerande. Nu gäller det att samverka! DRK fortsätter att bevaka utvecklingen och anpassar vår verksamhet. Om nya beslut tas så uppdaterar vi via Facebook, Instagram och hemsidan. Följ oss där för senaste nytt. Nu hoppas vi att det under sommaren och hösten vänder åt rätt håll så att vi kan komma igång med aktiviteter igen.


Hälsningar,
Lotta Källström, ordförande


Medlemsenkät 2020

Enkätsvar

Stort tack till alla er som svarade på medlemsenkäten – vilket engagemang! Vi fick denna gång in 307 svar, en ökning med nästan 100 jämfört med förra gången. Alla era svar ger oss ett mycket bra underlag i vårt arbete med ständiga förbättringar. Ni har skrivit många bra kommentarer som vi nu arbetar igenom i olika arbetsgrupper. Känner du att det är något du skulle vilja engagera dig i så hör bara av dig till Caroline Frumerie.


Datum att notera

Kalle
Foto: Hermine Pagmar Hansson

Vårens olika aktiviteter såsom utbildningar, fixardag, och tävlingar har av förklarliga skäl fått ställas in. Vi uppdaterar i våra kanaler så fort det finns möjlighet att ordna något gemensamt. Nedan några datum att notera.

12/6, Terminens sista ridning.
Töm skötarlådor och skåp inför sommarlovet!
13-17/6, Ridläger och kurser
SOMMARUPPEHÅLL
3-8/8, Ridläger och kurser
10/8, Terminen på ridskolan startar
2/9, Stormöte för alla som tävlar (prel.)
11-13/9, Elitdressyren


Café Suzana

Måndag den 4 maj öppnar Suzana cafeterian igen. För att detta ska vara möjligt på ett säkert sätt kommer särskilda restriktioner att gälla. Vänligen respektera dessa önskemål så att vi kan ha cafeterian öppen.


Hälsningar från Fritidsledarna

Kurre
Foto: Therese Hübner

Fritidsledarnas arbete ser lite annorlunda ut just nu – det är inga aktiviteter utöver ridning och skötsel på stallet. Fritidsledarna är dock i stallet varje dag och stöttar skötare men även de elever och klubbkamrater som kan behöva det. Dessutom ser fritidsledarna till att det är ordning och reda på alla gemensamma ytor, torkar av boxgaller, dörrhandtag och dyl med virkon/desinfektion.

Kurser och dagläger med fritidsledarna pausar ett tag till liksom kramar och annan fysisk kontakt. Desto mer tid till att pyssla om alla fina ponnyer och hästar i stallet! Vi håller avstånd från varandra och samlas inte i grupper hos hästarna eller på andra ytor i stallet. Kom ihåg att tvätta händerna när du kommer till stallet och regelbundet när du är där. Det är lätt att man glömmer det när man är på en plats som känns hemma. Läs mer från fritidsledarna och en hälsning till skötarna här. Fritidsledarna finns även på Instagram.


Ungdomssektionen

USEK
Foto: Sara Jäderholm

Vi i USEK har fått lägga mycket på is nu under smittan, men istället för att deppa ihop så planerar vi för att förhoppningsvis direkt efter sommaren ha massor med roliga aktiviteter som hundhoppning, förberedelser inför julrevyn och spökkväll bland annat. Vi hoppas att ni ser fram emot det lika mycket som vi. Vi håller tummarna för att detta lägger sig så snart som möjligt, och då är vi förberedda på att köra igång i raketfart. Tillsvidare så får ni gärna följa oss på Instagram där vi är aktiva nu även under rådande situation med olika aktiviteter som livefrågestund och tävlingar. Sen hoppas vi såklart alla mår bra!


Tävlingsverksamheten

Tinne, Lussan,Josefin.
Foto: Emelie Liljedahl

Tävlingssäsongen hann precis dra igång innan det blev tävlingsstopp i hela landet. Givet detta har vi inte några resultat att rapportera från våra klubbkamrater eller kunnat ordna tävlingar på hemmaplan. Svenska Ridsportförbundets styrelse beslutade den 28 mars att all tävlingsverksamhet ställs in t.o.m. den 31 maj. Tävlingskommittén (TK) följer SvRfs beslut och rekommendationer varför alla vårens klubbtävlingar har ställts in. TK har ändå haft sysslor att jobba vidare med under våren och sammanträder var sjätte vecka men nu digitalt. TK har även samverkansmöten med styrelsen och ridskolan.

Tävlingssektionen i Stockholms Läns Ridsportförbund avråder föreningar i länet att anordna Pay and Ride, Pay and Jump, Pay and Cross samt öppen bana. Läs mer här. Man har även tagit beslut kring Allsvenskan, många divisioner ställs in. Djursholms Ridklubb har valt att följa förbundets önskemål och väljer att inte heller arrangera något av ovan under våren. Fokus är att ridskolans verksamhet ska kunna fortsätta som vanligt. Vi planerar för att ordna klubbtävlingar till hösten men anpassar verksamheten efter myndigheternas rekommendationer och kan därför inte lova något i skrivande stund. Håll er uppdaterade via DRKs Facebook och hemsida för senaste nytt.


Sponsorer och samarbeten

Utan våra fantastiska sponsorer hade vi inte kunnat genomföra den verksamhet vi vill kunna erbjuda alla medlemmar. Vi vill uppmana alla våra medlemmar att ta del av sponsorernas erbjudanden och surfa in på deras hemsidor för att få en bättre bild av dem. Vårt mål är självfallet att skapa största möjliga värde för våra sponsorer. Våra nuvarande sponsorer listas här.

Är du eller ditt företag intresserad av att bli sponsor? Här finns information om vilka sponsorpaket och möjligheter som finns.


Elitdressyren på Djursholm

Elitdressyren

Helgen den 11-13 september hoppas vi kunna arrangera Elitdressyren på Djursholm! Vi har återigen fått förtroendet att hålla en av deltävlingarna för LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour respektive Lövsta Future Challange. I skrivande stund är det svårt att veta hur det kommer att se ut till hösten men vår förhoppning är att vi ska kunna ordna våra tävlingar i någon form.

Elitdressyren har ett väldigt aktivt Instagram som växer för varje vecka. Följ oss där för senaste nytt, dressyrnörderi och olika glimtar från dressyrsverige med alla våra fina ekipage. Under den här tiden försöker vi peppa oss med minnen och inspiration på olika sätt.

Vi är otroligt hedrade över att styrelsen för Dressyrringen utsåg Elitdressyren på Djursholm till Årets Tävling 2019. Läs mer här.

Hör av dig till Jonas Waern om du eller ditt företag vill vara en del av Elitdressyren.


Hälsningar från Ridskolan

Hästlängds avstånd

Under våren har verksamheten på ridskolan kunnat fortsätta med vissa justeringar. En förutsättning för att det kan fungera på ett bra och säkert sätt är att ni följer våra önskemål och direktiv. Vi är tacksamma för allas samarbete och förståelse under rådande omständigheter.

Vi ber er att respektera vårt önskemål om max en medföljare för ridskolans elever. Vi förstår om ni vill hänga med till stallet, vara med era barn, vänner och bekanta men vi måste pausa med det nu. Detta gäller i synnerhet på lördagarna då det är mycket folk på stallet. Det är mysigt att göra en utflykt till stallet men just nu ber vi er avvakta med det. Vi påminner om att inte hänga i stallet utöver ridningen. Håll avstånd även ute i stallet, på läktaren, i sadelkammaren & lådrummet. Tvätta händerna och stanna hemma om ni känner er sjuka.

Hästarna
Var noga med att borsta av hästarna ordentlig före och efter ridning, särskilt nu under fällperioden. Viktigt att även kratsa hovarna före och efter er ridning. Hästarna gör ett fantastiskt jobb på ridskolan och förtjänar lite omvårdnad av oss alla.

Som ni vet får vissa lektionshästar åka till Pytt Hamberg på Rånäs Stall för vila och/eller rehab. Top Esprit blir kvar hos Pytt till hösten för att läka en skada. Donovan, Hampe och Emerton är hos Pytt på tidigt sommarbete. Gizella har under våren fått somna in då hon hade en skada som inte läkte ut. Det har nu flyttat in nya hästar i stallet! Det är Amadeus och Dröm samt ponnyerna Jerry och Cherre.

Läger och Kurser
I juni och augusti blir det som vanligt ridläger och kurser.

Terminsslut

Ordinarie ridning slutar den 12 juni. Hör av dig i god tid om du vill säga upp din plats. Vi vill att du meddelar ridskolan senast den 25 maj om du vill ändra något gällande din ridning till hösten. Mer info här.


Trygg i stallet

Vi ser gärna att man lägger ifrån sig mobilen och loggar av från sociala medier när man är i stallet så att man kan vara 100% närvarande och ha fokus på hästarna. Fota och filma inte ridskolans lektioner för att lägga ut i sociala medier. Det finns såväl vuxna som barn som lever med skyddad identitet.

Tag hjälp om du känner dig utsatt eller upptäcker att något pågår som inte är ok. Tala med personalen, fritidsledarna eller någon i stallet som du litar på. Läs mer om hur vi arbetar för ett tryggt stall här.

Trygg i stallet
Foto: Hermine Pagmar Hansson

ERBJUDANDE

Som medlem i Djursholms Ridklubb får du 10% hos Apoteksgruppen Djursholm vid köp över 200:- vid uppvisande av nyhetsbrevet. Rabatten gäller ej på receptförskrivna eller redan rabatterade produkter.

Apoteksgr.

Förbundet

Vår Värdegrund

DRKs Värdegrund, ett samarbete mellan Djursholms Ridskola och Djursholms Ridklubb, beskriver de värderingar som vi önskar ha i våran kontakt med varandra och hästarna. Våra värdeord är: Med Glädje, Utvecklande och Med Hänsyn. Mer info här.

Uteritt

Facebook & Instagram

DRK finns på Facebook med regelbundna uppdateringar. DRK har en officiell sida samt en grupp där alla medlemmar kan skriva och dela info. Elitdressyren har också en sida på Facebook.

På Instagram heter vi @djursholmsridklubb @elitdressyren @fritidsledarna_drk @usekDRK

SoMe

Behandling av personuppgifter & medlemsregister

Med anledning av GDPR har Djursholms Ridklubb förnyat sin information till medlemmar om behandling av personuppgifter. Läs mer på DRKs hemsida. Hör av er till Helena Wiseman på Kansliet om ni ändrat era kontaktuppgifter: e-post, mobilnr eller postadress. 


KLUBBKLÄDER

Under våren kommer det nya klubbkläder! Håll utkik i våra kanaler.


Ridsport för alla


Djursholms Ridklubb • Gärdestorp, 182 62 Djursholm • info@djursholmsridklubb.se •  
www.djursholms-ridklubb.com

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Djursholms Ridklubb eller har valt att prenumerera.
Klicka här om du vill avsluta din prenumeration.