Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 13 2020


Hej på er alla!

Veckan har varit lite rörig då vi bytt mejlserver på kansliet och vi upplevt några problem. Så har ni mejlat oss de senaste dagarna och fått fel meddelanden eller inte fått svar, mejla oss göra igen för att säkerställa att vi fått ert mejl.

TACK till alla som var med på vår Nätverksträff för tränare i går onsdag. Tack för att ni alla delar med er, för kreativa och genomtänkta lösningar och för att många visar ett så stort engagemang och ansvarskänsla! Det värmde verkligen att så höra.

Hur gör man med årsmöten i dessa speciella tider? Går det att genomföra ett årsmöte när man inte får träffas fysiskt? Det finns två olika alternativ för ett årsmöte i dessa tider. Aningen skjuter man det på framtiden och sittande styrelse får då fortsatt mandat att driva föreningen. Ett annat är att hålla mötet digitalt vilket kan fungera väldigt väl. I tisdags genomförde jag ett årsmöte med en av våra större föreningar där jag satt mötesordförande. Vi tog oss igenom mötet och alla dess punkter utan att tulla på den demokratiska delaktigheten från medlemmarna.

Vill ni ha konkreta tips kring hur ni kan genomföra ett årsmöte digitalt? Tveka då inte och hör av er till oss så kan vi delge tips, lathund för genomförande och annan info.

Idag skickar jag också med er lite information kring 30/30 fonden, en möjlighet för er alla att söka till ett projekt eller speciell satsning.

Kort information kring Wada och ett pressmeddelande finns också med.

Jag påminner igen om att Vaccinera klubben om ni inte redan gjort det och även om skicka ut Ren vinnare till era aktiva så de har en möjlighet att göra detta. Kanske något ni kan göra tillsammans över nätet i en lär-grupp digitalt nu! Vill ni ha hjälp med hur? Kontakta er lokala RF SISU avdelning så hjälper de er.

Jag vill önska er alla en riktigt fin helg, jag hoppas ni alla får njuta av sol och fint väder!

Nästa vecka är det Kristihimelfärdsdagen på tordagen, en röd dag och då håller vi stängt. och då

 

Kia Wulff
Föreningskonsulent


Hälsning från Katarina

Nu har det gått en tid sedan jag tillsattes i rollen som Generalsekreterare för Svenska Cheerleadingförbundet. Den första tiden har kännetecknats av Corona, krishantering och de drastiska händelser vi alla är med om just nu.

Det stormade rejält när jag kom in i rollen och jag är enormt tacksam för alla de klippor som finns med runt omkring, samt att detta skedde just i år när vi har tillgång till RFs stöd!

Jag har i min roll träffat representanter för andra förbund samt RF och konsekvenserna ser olika ut för oss alla. Det jag funderar mycket runt nu just för oss, är att vi inte kan bygga med rådande restriktioner, och hur det påverkar oss. Många längtar verkligen efter att få genomföra detta centrala moment. Men jag tänker även på vad det gör med vår kultur och identitet. Hur vi ser på oss själva och varandra inom cheerleading är tätt förknippad med hur nära varandra vi är, fysiskt och mentalt. Vi lyfter varandra, vi tar emot varandra när vi faller. Nu får vi inte det. Vi kan inte ta i varandra och visa omtanke eller upprätthålla den säkerhet vi är vana vid. Vilka är vi då? Hur lång tid tar det innan det påverkar hur vi ser på oss själva? Hur kan vi ta det vi kan och vet om oss själva gällande närvaro samt trygghet och utveckla det i den här nya situationen?

Det som händer just nu påverkar oss alla, och nyligen bad jag om tips på vad vi kan göra för våra medlemmar. Ett klokt förslag var att genomföra en digital träff för tränare i syfte att bolla situationen och lösningar, vilket vi gjorde här i veckan. Träffen kännetecknades av engagemang och samarbete, och jag blir så glad över att se hur villiga alla är att stötta varandra och dela med sig av kreativa och genomtänkta lösningar. Deltagarna efterfrågade också fler träffar i utvärderingen, och självklart ska vi genomföra fler!

Cheerleading är innovativ – vi måste som sport hela tiden utvecklas och lära oss ny teknik. Jag tror den här egenskapen är en del av att våra medlemsföreningar hittar så många bra lösningar. Vi är även medvetna om hur viktigt det är att samarbeta i ett lag, eller i en stuntgrupp för att lyckas, och vi får i det här läget se hela Cheersverige som ett lag som ska klara läget på bästa sätt. Målet måste vara att vi blir starkare tillsammans.

Katarina Eriksson
Generalsekreterare


Tävlingskommittén informerar

Tävlingsbestämmelserna (TB) och Tävlingsreglerna (TR) för 2020/2021 med ändringar ligger nu på vår hemsida.

Sprid gärna till alla i er förening så ingen missar att det nu finns uppdaterade dokument finns på hemsidan

Här hittar ni TB och TR.

 

DM Norra
Arrangerande förening: Skellefteå Cheerleading Athletics
Arena: Balderhallen, Skellefteå
Datum: 6 mars 2021


Svenska Cheerleadingförbundet söker förbundskapten för svenska landslagen 2020/2021 & 2021/2022

Vi söker dig som brinner för landslagsverksamhet i cheerleading och som skulle se det som en ära att få vara förbundskapten för Sveriges landslag. För att kunna göra en rättvis bedömning så behöver vi få veta mer om vem du är och varför just du borde vara förbundskapten säsongerna 2020/2021 & 2021/2022.

Vi ser därför att du inkommer med ett CV och att du berättar om dina erfarenheter och din motivation att vara förbundskapten.

Du hittar annonsen här


Genomföra årsmöte i dessa tider

Den situation som råder just nu är extraordinär och regeringen har fattat beslut om att förbjuda större folksamlingar. Syftet med regeringens beslut är att hindra smittspridning. Detta är överordnat föreningens stadgar om att årsmöte ska genomföras i en viss form och på ett visst sätt.

I detta läge har styrelsen möjlighet att fatta de beslut som anses nödvändiga även om besluten frångår stadgarna i vissa delar.

Samtidigt måste det årsmöte som genomförs vara demokratiskt godtagbart. Ett årsmöte är demokratiskt godtagbart om alla röstberättigade ges möjlighet att delta i realtid, ges möjlighet att yttra sig och lämna förslag samt ges möjlighet att på ett godtagbart sätt ange sin röst i beslutsfrågor. Om ett sådant årsmöte inte kan genomföras är det bättre att årsmötet flyttas fram än att det genomförs i demokratiskt icke godtagbar form.

Vill ni ha konkreta tips kring hur ni kan genomföra ett årsmöte digitalt? Tveka då inte och hör av er till oss så kan vi delge tips, lathund för genomförande och annan info.


30/30 Fonden

30/30-fonden är ett initiativ från hockeymålvakten Henrik Lundqvist och Unibet. Syftet är att ge tillbaka till svensk idrott och hjälpa föreningar runt om i landet. Fonden lanserades 2019 då 30 idrottsföreningar fick ta emot 30 000 kr var under en prisgala i Göteborg.

Alla föreningar, oavsett sport, som verkar för sunda värderingar och för att skapa trygghet och idrottsglädje, kan ansöka till 30/30-fonden. Även om man ansökte förra året eller var en av de 30 föreningarna som vann i fjol, kan man söka igen. Vinnarna utses av Henrik Lundqvist tillsammans med Unibet.


Anmäl gärna en förening som du tycker förtjänar att uppmärksammas eller sprid detta vidare till föreningar inom ert förbund. Anmälan är öppen fram till den 31 maj 2020.


Ansök och läs mer här: www.3030.se


Den 7 november 2019 beslutade World Anti-Doping Agency (WADA) att en ny världsantidopingkod ska träda i kraft den 1 januari 2021.

Det innebär nya regler för hur dopingarbetet ska bedrivas och organiseras för att godkännas av WADA.

I dagarna fattade Riksidrottsstyrelsen också ett beslut om att verka för en fristående nationell antidopingorganisation.

Här hittar ni pressmeddelandet.

 

Vaccinera klubben och Ren vinnare!

Hur jobbar din klubb mot doping?

Med hjälp av ”Vaccinera klubben mot doping” kan föreningen se till att ledare och idrottsutövare får grundläggande kunskaper om dopingreglerna. På så sätt undviks dopingfall eller andra brott mot dopingreglerna orsakade av okunskap. När ni har genomfört vaccinationen har ni en handlingsplan med förebyggande åtgärder och en beredskap för att kunna möta akuta situationer som dopingfall eller misstankar om doping. 

Här vaccinerar ni klubben

 

För idrottare!

Alla idrottare har ansvar att känna till och följa dopingreglerna. Svensk Antidoping tillhandahåller en webbaserad utbildning som hjälper idrottare på alla nivåer att få koll på det viktigaste. Utbildningen Ren vinnare hittar du här.

Här hittar ni Ren vinnare


Prenumerera på Cheerinfo

Vill ni att fler i er förening skall få Cheerinfo? Det går självklart jättebra.

Här är länken så kan de själva skriva upp sig på Cheerinfo. Där finns ingen begränsning över hur många från varje förening ni som får lov att prenumerera.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.