Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 12 2020


Hej på er alla!

Här kommer veckans Cheerinfo.

Idag finns information och länk för att prenumerera på Cheerinfo. Säkert finns det tränare eller andra förtroendevalda i föreningen som också skulle kunna ha nytta av att få Cheerinfo. Dela gärna länken så att fler kan få Cheerinfo varje vecka.

ParaMe är en app där personer med funktionsvariation ska kunna hitta aktivitet i sitt närområde. Ni som förening kan registrera er redan nu och vara med och erbjuda meningsfull träning för en ny grupp aktiva!

Missa inte att TK skickat med information kring åldersindelning inför 2020-2021.

Mycket i vår vardag, ja nästan allt känns det som, ställs ju in just nu. Dock finns det organisationer som tänker om och tänker nytt i dessa tider. SISU är en av dessa och de uppmanar nu: Ställ inte in - Ställ om!

Tex så erbjuder SISU Skåne flera gratis webbinarier under våren, bl a i ämnena Träning och prestation från tjej till kvinna, Bra mat för barn och ungdomar, Inkluderande ledarskap – att träna barn och ungdomar med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Dessa är bara några av de tillfällen SISU nu erbjuder gratis till alla via Teams. Flera av SISU avdelningarna runt om i landet erbjuder liknande, så kontakta din lokala SISU avdelning för att ta del av vad de erbjuder just nu. Utnyttja tiden och utbilda er och öka på kunskapen, när allt ställs in får ni ställa om!

Jamfest tog också i veckan beslut att ställa in tävlingen den 6 juni, tråkigt men nu laddar vi för 2021 då de planerar att komma igen!

Kansliet kommer hålla semesterstängt några veckor i Juli. Mer info hittar ni längre ner.

Jag önskar er alla en riktigt fin helg och glöm inte skicka in till oss om ni gjort något nytt och tänkt utanför boxen när det gäller er träning!

Jag önskar er alla en fin helg!

Kia Wulff
Föreningskonsulent


Ställ inte in - ställ om en uppmaning från folkbildningen

Nu ställer vi om landet runt

SISU Idrottsutbildarna och våra RF-SISU distrikt jobbar hårt för att hitta sätt att fortsätta utveckla, folkbilda och stötta idrottsrörelsen över hela landet. Vi ställer inte in – vi ställer om, till digital folkbildning och utbildning.

Mer på SISU Idrottsutbildarnas webbplats


ICUs Cheerleading & Performance Cheer Coaches Credentialing.

Passa på och vidareutbilda er som tränare och öka på era kunskaper som coach. Här tipsar vi om ICUs Cheerleading & Performance Cheer Coaches Credentialing.

Ni ges individuell möjlighet att tillsammans med erfarna facilitatorer få utbildning och möjlighet till coachning i er roll som tränare.

Tjänsten kostar en avgift. Mer information hittar ni här!


Viktig information inför kommande säsong 2020-2021

TK vill nu göra ett tillägg och informera om större förändringar i reglerna inför nästa säsong (2020-2021).

Åldersförändringar:
Pom Junior Freestyle
Ny ålder 13-17 år (tidigare 12-16)


Registrera din förening i ParaMe

På webbplatsen ParaMe ska man på ett enkelt sätt hitta fysiska aktiviteter för personer med funktionsvariation. En unik plats att marknadsföra er förening utan kostnad och ni behöver inte vara med i Parasportförbundet. ParaMe lanseras i höst, men redan nu kan ni registrera er.

Mer om webbplatsen


Så söker föreningar kompensationsstöd för corona

Den 1 maj öppnar RF ansökan om kompensationsstöd för idrottsföreningar. Stödet är en del av regeringens stödpaket till idrottsrörelsen med anledning av coronakrisen. Syftet med kompensationsstödet är att ge idrottsföreningar förutsättningar 

att överleva och fortsatt kunna bedriva idrott och evenemang. Särskilt viktigt är att värna barn- och ungdomsidrotten.

På den här sidan hittar ni info om vad ni kan söka kompensationsstöd för. Ett krav är att era förlorade intäkter eller merkostnader uppnår minst 15 000 kronor mellan 12 mars och 30 juni.

Ansökan gör ni i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel. Ansökan är öppen 1 maj–15 maj.

För frågor om kompensationsstödet, kontakta 
corona@rfsisu.se

 

Mer info om stödet och ansökan


Påminnelse: Föreningsenkät för ytterligare stöd

RF uppmanar alla föreningar att senast den 30 april fylla i enkäten om coronakrisens konsekvenser på ekonomi och verksamhet. Enkäten är ett viktigt underlag till RF:s dialog med regering och kommuner för ytterligare stödinsatser efter fördelningen av regeringens krispaket.

Så här går det till:
- Enkäten finns i IdrottOnline. Använd dina vanliga inloggningsuppgifter till IdrottOnline (IdrottsID eller personnummer) för att fylla i enkäten.
- Behöriga att fylla i enkäten är de i IdrottOnline registrerade rollerna Ordförande, Kassör, Idrottsmedel firmatecknare, LOK-stödsansvarig firmatecknare eller Huvudadministratör.
- Tänk på att svaren du ger ska spegla situationen i hela din förening.

Fler tips om hur du fyller i enkäten

Tack på förhand!

Fyll i enkäten här


Jamfest inställt

Jamfest som flyttades fram till den 6 juni har nu ställts in.

De hälsar alla välkomna till Nyköping den 8-9 maj 2021!


Prenumerera på Cheerinfo - Japp absolut!

 

Vill ni att era tränare och förtroendevalda i er förening också ska få Cheerinfo?

Det går självklart jättebra. Alla kan skriva upp sig på Cheerinfo via denna länk!


Semesterstängt

Vi har börjat planera för sommarens semester och ledighet. Kansliet kommer hålla stängt vecka 28-30. Det är 6 juni till den 24 juli.

Under juni kommer telefontiderna också vara reducerade. Vi kommer vara lättast att nå via mejl under sommaren.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.