Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyheter och glimtar från Evangeliska Frikyrkans internationella mission

Nummer 1 2020

I coronakrisen försöker EFKs internationella partners hitta nya vägar för att nå ut till människor. Innan landet stängdes ner arbetade till exempel vår partner ASSI i Indien för att öka kunskapen om handhygien.

Arbetet pågår - även i coronakrisen

Det är dags att göra en Utblick igen i vårt gemensamma internationella arbete. Som vi vet är i stort sett hela världen påverkad av covid-19, och i denna Utblick får ni perspektiv på situationen från våra missionärer och partners från olika håll.

Det är tydligt att vi befinner oss i olika faser med olika behov, och framtiden tycks svårare än någonsin tidigare att förutse. Det som tydligt framgått är att vi hör ihop och har behov av varandra, som global kyrka och som människor i våra lokala sammanhang.

Tack för ditt engagemang i Evangeliska Frikyrkan och i vårt gemensamma internationella arbete. Vi behöver varandra, vi behöver dig!

 

Thorine Arenius,

Internationell samordnare


Församlingarna har funnit sin roll i samhället mitt i krisen.

Paraguay: "Vi ser ett brödunder"

I tider av restriktioner är det utmanande att försöka hitta nya vägar för arbetet. CIBB, vårt partnersamfund i Paraguay, ställde tidigt om för att börja dela ut matpaket till utsatta. Deras insatser har välsignats och vuxit och nu vittnar de om vad som kan beskrivas som ett brödunder.

Läs om hur församlingarna hittar sin roll i samhället i denna tid.


Vårt fortsatta stöd behövs mer än någonsin!

Bli månadsgivare till EFKs mission

Så är du med och ger stöd till de mest utsatta - idag och i framtiden. Anmäl ditt givande enkelt på efk.se/manadsgivare

Ge en gåva direkt

Du kan också ge en gåva via: 

  • Swish: 900 4037
  • Bankgiro: 900-4037

Märk din gåva "EFKs mission"


Afghanistan: De lokala medarbetarna står kvar, rustade i krisen

Mycket har hänt sedan Anneli Nilsson arbetade i Afghanistan för 20 år sedan. Behoven är fortsatt stora och resurserna små, men genom långa och goda relationer når vi förändring. Och i sorgen över hur landet nu drabbas av ännu en svår utmaning finns också ett glädjeämne. När all utländsk personal tvingats lämna mitt i coronakrisen står våra afghanska medarbetare kvar, redo och rustade för uppgiften. 

Nu arbetar de tillsammans med lokala myndigheter i Herat och gör viktiga insatser för att motarbeta krisen - och för att hjälpa människor att hantera sin oro. Läs hela Annelis berättelse här.

Vår partner i Afghanistan samarbetar med lokala myndigheter i coronakrisen.

Var med och be för världens muslimer under årets Ramadan

23 april börjar Ramadan. Ramadan är en tid då många muslimer aktivt söker Gud och gemenskapen är mycket viktig. Årets Ramadan, då världens muslimer inte kan besöka sin moské kommer att bli utmanande för många. Helen, som leder EFKs arbete i Europa, Mellanöstern och Nordafrika, uppmuntrar oss som kristna att vara med och be för världens muslimer under Ramadan. Läs mer om hur du kan vara med här!Sydafrika: Krisen slår hårt mot de redan utsatta

I utkanten av Nelspruit, Sydafrika, bor flera hundra migranter som lever under svåra förhållanden. Landet är nu i lockdown [nedstängning] sedan 27 mars och detta slår hårt mot denna grupp, där många var utan mat redan innan coronakrisen. Teamet i Nelspruit jobbar nu för att möta de akuta behoven. 

Läs mer här!


Tack för att du är med i bön för missionen!

  • Be för människor som bor i slumområden i Sydafrika som under lockdown får det ännu svårare med att hålla god hygien och att ha mat för dagen.
  • Be om vishet för de politiska ledarna i region Europa, Mellanöstern och Nordafrika. Be att pandemin inte utnyttjas för att krympa människors demokratiska utrymme i ännu större utsträckning.
  • Be för våra partners i fattiga delar av världen att de kan få vara ett stöd för de allra mest utsatta.

Resurssida för församlingar

Vi har samlat tips som kan hjälpa oss i församlingarna att fortsätta att vara missionella, bygga församlingar och fördjupas i tron på Jesus Kristus - även i coronatider. Du hittar resurssidan på efk.se/coronatips.

Du har väl inte missat senaste avsnittet av podden?

EFKs missionsdirektorer Linalie Newman & Ingemar Forss samtalar om viruset som drabbar världen. De tar del av rapportering från några av EFKs utsända i Brasilien, Thailand och Spanien. Du hittar avsnittet i din poddspelare och på efk.se/ettmissionelltliv.


Om EFKs internationella arbete

EFK arbetar i 33 länder. Vi har ca 80 utsända missionärer just nu - en del är på väg ut andra på väg hem. Vi arbetar i partnerskap med 66 olika organisationer, kyrkor och samfund. Vi har ett 100-tal små och stora projekt. Vi arbetar i fyra fokusområden: Församlingsbyggande, Barns rättigheter, Mot människohandel och med Hållbar försörjning.

Tipsa gärna andra om vårt nyhetsbrev - www.efk.se/utblick


Besök oss på EFKs webbplats eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du själv skrivit upp dig som prenumerant, är ordförande i en EFK-församling, är kontaktperson för din församlings missionsråd eller liknande, eller för att du på annat sätt är kopplad till EFKs internationella arbete. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter, kontakta kontaktuppgiftsansvarig@efk.se

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.