Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr.3 2020


Här i templet på Almvik pågår livet som vanligt, trots att inga gäster för tillfället är tillåtna på grund av pandemin: mangal arati kl 04:30 varje morgon, följd av individuell japa, hälsandet av Panca Tattva kl 07:30, guru-puja, Bhagavatam-klass, prasadam osv. Tempellivet ger en god möjlighet till ett exemplariskt hängivet liv, men var oavsett var man bor och vilket yrke man har kan man med fördel praktisera Krishnamedvetande i sitt hem.

Man behöver bara sjunga Hare Krishna, Hare Krishna, Krishna Krishna, Hare Hare / Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare, äta mat som offrats till Krishna, studera och diskutera böcker som Bhagavad-gita och Srimad-Bhagavatam samt dyrka Krishnas Gudsgestalt (murti). Dessa fyra ting gör livet lyckligt. (Bg. 13.8-12, innebörd)

Vi bör under alla omständigheter leva på det sättet efter bästa förmåga. Med en sådan rutin som underlag kan man förbli stadig i livet när kriser kommer. Som Krishna säger, ”I detta tillstånd skakas man inte ens av de största svårigheter. Detta är i sanning verklig frihet från alla lidanden som orsakas av beröring med materia” (Bg. 6.23). 


Skriven av Yogindra das


Vår på Almvik


Renovering av ljusbrunnen i templet

På initiativ av Yogindra Das har ljusbrunnen i templet renoverats. Bhakta Gergely har med hjälp av sina arbetare rengjort hela ljusbrunnen och sedan målat om den. Färgen har bekostats av Yogindra Das. En ny lampa, som är till för Srimati Tulasi Devi, har också införskaffats och installerats i ljusbrunnens tak av vår elektriker Ananta Sesa Das. Ett stort till alla som har bidragit till renoveringen! 


Chant and be happy på svenska!

När BBT publicerade Caitanya-caritamrita 1984 så markerade det att samtliga Srila Prabhupadas ursprungliga böcker översatts till svenska. Därefter har bara ett par nya titlar kommit ut, samt några omarbetade och utökade versioner av redan befintliga titlar. Av den anledningen är det extra roligt att kunna berätta att Chant and be happy nyligen skickats till tryckeriet. Boken sammanställdes av Bhutatma Das, Mukunda Goswami och Drutakarma Das och gavs ut 1982.

Den innehåller en lång intervju med George Harrison, en konversation mellan Srila Prabhupada, John Lennon, Yoko Ono och George Harrison, avsnitt om chantande inom andra traditioner och mycket annat. Tonvikten ligger på sjungandet och chantandet av Hare Krishna-mantrat, och boken kommer att bidra till att fler och fler människor i Sverige provar på denna enastående meditationsmetod.

 
Av Ishvara Puri das


Föreläsningar i corona-tider 

Under vårterminen har ett flertal skolföreläsningar som var inbokade för Yogindra das och Mukunda das blivit inställda på grund av corona-epidemin. Mukunda das har därför börjat föreläsa on line för elever och lärare som sitter hemma vid sina datorer. Både lärare och elever tycker att detta har fungerat alldeles utmärkt som ett alternativ. Men inget kan förstås ersätta det personliga mötet, så vi hoppas att vi kan besöka skolor som vanligt igen till hösten.


Bli månadsgivare till korna!

Att beskydda kor är lyckobringande för hela människosamhället. Det är ett av de främsta sätten att glädja och tjäna Gudomens Högsta Personlighet, Krishna.  Kobeskyddet på Almvik drivs helt ideellt utan vinstintresse. Vi är beroende av donationer för att kunna fortsätta ta hand om våra kor och utveckla verksamheten mer och mer. Om bara 150 personer ger 100 kr i månaden skulle detta innebära att kobeskyddet på Almvik blir självbärande. Vi behöver din hjälp! Gå in på vår hemsida www.kornasvanner.se och klicka på rubriken ”donera". Beloppet du väljer kommer att dras automatiskt från ditt konto varje månad. Tipsa gärna dina vänner om möjligheten att bli månadsgivare till korna!


The Swan like – Auspicious association of the pure devotees

Empathy, compassion, mercy and love

rains down to us from the angels who have risen above 

their sweet association we should always seek

for their nature is so kind gentle and meek

You will find them always glorifying our Lord on high

their thoughts always focused on the spiritual sky

Giving themselves in the service to all mankind

their love is sweet and fragrant I think you will find

They can free us from all misconceptions that cause us pain

just as the cooling deserts falling rain

Skriven av Advaita Acharya das


Bhagavad-gita 18.48

Varje bemödande är täckt av något slags fel, liksom eld är täckt av rök. O Kuntis son! Man bör därför inte ge upp det arbete som överenstämmer med ens natur, även om detta är fullt av brister.


Redaktionen:

Mukunda das

Malyahari-kunda dasi

Jivakesa dasi

Pelle Händén

Kontakta oss gärna om ni har några synpunkter
och idéer: nytt@almviksgard.se


facebook


www.almviksgard.se
© ISKCON Krishnarörelsen 2018 International Society for Krishna
Consciousness No:815600-0120 Founder-Acarya His Divine Grace A.C.
Bhaktivedanta Swami Prabhupada Almviks Gård, 153 95 Järna 08-551 520 50

Du får detta nyhetsbrev eftersom för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.