Nyhetsbrev med senaste nytt om Oceanhamnen. Har du problem med att se mejlet? Öppna i din webbläsare.

Den som väntar på något gott...

Det var ett tag sen vi hörde av oss. Du kanske började undra om du någonsin skulle få ett av våra fina nyhetsbrev igen. Men nu är den äntligen här!

Det har säkert inte undgått dig att Sverige svepts upp i en global kris. Coronaviruset har haft påtagliga effekter på vårt samhälle. Därför passar vi också på att berätta om hur staden hanterar pandemin och vart du kan vända dig för information.

I det här nyhetsbrevet får du ta del av aktuell status för Oceanhamnen direkt från byggaktörerna och Helsingborgs stad. Som vanligt hittar du mer information på hplus.helsingborg.se


Coronaviruset och covid-19: så gör vi i Helsingborg

Den pågående pandemin slår hårt mot många delar av samhället och i Helsingborgs stad gör vi allt vi kan för att hantera krisen så bra det bara går.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och hoppas att du gör det också. Du kan besöka krisinformation.se för uppdaterad information från myndigheterna. För att följa stadens arbete kan du gå in på helsingborg.se/corona.

Kom ihåg att du alltid kan höra av dig till vårt kontaktcenter om du har frågor om stadens verksamheter.

Den här krisen slår så klart väldigt hårt mot näringslivet. Därför har vi lanserat Action Helsingborg - en satsning på lokalt engagemang i tuffa tider. Gå gärna in på action.helsingborg.se för att läsa mer.


Äntligen inflyttning på Oceanpiren!

Måndagen den 2 mars flyttade de allra första Oceanhamnarna in i Trevågor, Sernekes bostadshus. Det innebär att Oceanpiren nu har fått sina första invånare, och de mottogs så klart med röda mattan utanför ingången till sitt nya hem.

Christina och Mikael Bruselius var bland de första som kom till Oceanpiren för att hämta nycklarna till sitt nya hem. Vi frågade dem hur den första tiden har varit.


Nya hyresgäster klara i Prisma och Oceantrappan på plats

Sedan årsskiftet är Prismas fasad färdig. Nu pågår arbetet med att färdigställa fastigheten invändigt för de företag som ska flytta in. Två nya hyresgäster är klara - Assistansbolaget Försäkring Sverige AB och KPMG flyttar in i huset. Läs mer här.

Se filmen om HETCH - Helsingborgs tech-hub

Den helsingborgska tech-huben HETCH kommer ha sitt fäste i Prisma. Ambitionen är att leda utvecklingen i svensk innovation och hjälpa nytänkande start-ups växa. I den här filmen kan du få höra lite mer om deras vision.


Snart börjar bron till Oceanpiren resa sig över vattnet

Den 17 mars öppnades en provisorisk gångbro som gör det lättare att ta sig mellan Oceanpiren och Helsingborg C. Men hur går arbetet med gång- och cykelbron som den provisoriska bron agerar ställföreträdare för? Peab berättar om hur arbetet går framåt.


Nu börjar Reco Lab ta form

Till våren 2021 ska den nya anläggningen Reco Lab stå färdig, redo att ta emot avfall från det nya avloppssystemet Tre rör ut. Här kan du läsa mer och se hur anläggningen börjar ta form.


Kontakta oss

Om du har frågor om H+, Oceanhamnen eller det här nyhetsbrevet så är du välkommen att kontakta oss:

Anders Landsbo, H+ projektledare: anders.landsbo@helsingborg.se

Jessica Engvall, H+ kommunikationsstrateg: jessica. engvall@helsingborg.se

Fredrik Ahlberg, ansvarig Oceanhamnens nyhetsbrev: fredrik.ahlberg@helsingborg.se


H22 – A smarter city

I april 2019 togs beslutet i kommunfullmäktige om en storsatsning mot 2022 och stadsmässan H22 - A smarter city. Ett arbete mot en smartare och mer hållbar stadsutveckling som utgörs av två delar. Dels ett treårigt utvecklingsarbete i stadens bolag och förvaltningar för att ta fram och testa nya samarbeten och lösningar, och dels en stadsmässa i världsklass år 2022 där utvecklingsarbetet manifesteras, visas upp och bearbetas vidare. Oceanhamnen är ett av tre områden för stadsmässan. Läs mer på H22.se


Oceanhamnens nyhetsbrev skapas med innehåll från:

Castellums logotyp

Helsingborgs stadsvapen

Magnolias logotyp

Midrocs logotyp

Peabs logotyp

Riksbyggens logotyp

Serneke bostads logotyp

Sundprojekts logotyp

Wihlborgs logotyp

Du får det här mejlet eftersom du har prenumererat på vårt nyhetsbrev. Om du vill avprenumerera, klicka här. Om du vill veta mer om hur Helsingborgs stad hanterar dina personuppgifter, klicka här.