Månadsbrev med intervjuer och senaste nytt.  Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


NYHET! Vår preferensanalys är som alltid digital. Nu är även våra workshops digitala för er som önskar. Hör av er för att boka in ett datum.


”Vi har i dag en yngre generation som kräver att vi tydligare berättar 'what’s in it for them'”

Charlotte Darth är VD på Binero med en bakgrund från olika VD-roller inom IT-branschen.

 

Berätta lite kort om din bakgrund och vägen till det jobb du har idag
Efter några inledande år som Controller på SJ blev det IT-branschen för hela slanten. 1994 började jag på det då lilla, men växande, bolaget SAP där jag arbetade med försäljning och ledning i tio år. Det var en fantastisk tillväxtresa för både bolaget och mig. Efter det har jag arbetat som försäljnings- och marknadschef på ett flertal bolag innan jag 2011 började som VD på ReadSoft Sverige. När vi efter tre år blev förvärvade och integrationen var genomförd gick jag in som VD för Affecto i Sverige. Även Affecto blev förvärvat och efter den integrationen har jag nu klivit på som VD för Binero Group.

 

Hur skiljer sig en VD-roll från en ledarroll i stort?
VD-rollen kräver att man har koll på helheten på ett annat sätt än när jag till exempel arbetade som försäljningschef. I en sådan roll har man ett tydligt fokusområde som man ska driva och vara bäst på. Som VD blir man mångsysslare, man ska tycka om att engagera sig i många olika frågor och delar av en verksamhet.

 

Vad är det viktigaste du vill åstadkomma med ditt ledarskap?
Jag vill skapa förutsättningar för människor att nå sin fulla potential. Min erfarenhet är att detta uppnås genom att skapa en trygg miljö där alla både får lyckas och misslyckas, kan växa med stöd omkring sig och utmanas att kliva utanför sin komfortzon.

 

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap?
Jag vill vara så transparent som möjligt i mitt ledarskap. Det gör att människor känner sig involverade och engagerade. Och engagerade människor är de som verkligen kan göra skillnad! Som ledare vill jag alltid vara delaktig och närvarande i det som händer här och nu och vara en naturlig del av samspelet mellan såväl medarbetare som kunder och partners.

 

Var hämtar du din inspiration ifrån?
Jag är lyckligt lottad som har fantastiska människor omkring mig som jag kan rådfråga och bolla idéer med, både i yrkeslivet och privat.

 

Vilka råd skulle du själv velat fått i begynnelsen av din karriär?
Jag hade själv möjlighet att växa snabbt första åren i yrkeslivet, vilket var väldigt värdefullt. Mitt råd är att se till att du väljer en miljö där du får prova olika saker och se vad du tycker är kul. Fokusera sedan på att bli bra på det du tycker om, och väx därifrån.

Att bli ledare är en omställning. Jag önskar att jag hade haft ett bra stöd när jag bytte roll från kollega till chef. Jag hade behövt någon som berättade för mig att jag som chef inte behöver kunna allt eller driva allt. Det är inte meningen att du som chef ska vara stjärnan i teamet. Din roll som ledare är att omge dig med människor som är bra på olika saker och som kan lyfta varandra och teamet.

 

Kraven på ledare har förändrats de senast åren. Vad tror du krävs för att kunna möta dessa?
Som ett resultat av kriget om talangerna måste alla ha ett mer uttalat fokus på medarbetaren. Vi har i dag en yngre generation som kräver att vi tydligare berättar ”what’s in it for them”. Dagens medarbetare vill även ha möjlighet till nya utmaningar med snabbare intervall. Här har jag stor nytta av att ha arbetat i IT-branschen, där allt har gått väldigt snabbt under många år. Organisationsförändringar en eller två gånger om året har inte hört till ovanligheterna. Dessutom lanseras nya tjänster och uppgraderingar på löpande band. Då krävs det att du är förändringsbenägen och inte fastlåst i ditt sätt att tänka.

 

Vad i din ledarroll är du mest stolt över så här långt?
Att jag stått fast vid mina värderingar även när det varit tuffa tider och att jag inte tagit kortsiktiga genvägar utan följt min inre kompass. Det har lett till att duktiga medarbetare valt att vara del av mitt team och att kunder gett mig förtroende att ta hand om deras affär. Jag är stolt över att jag har kunnat göra skillnad för dem.

 

Vilken har varit din hittills största utmaning som ledare och hur har du valt att tackla den?
När bolag jag varit VD för blivit uppköpta av stora ”drakar” har det varit en utmaning att skapa stabilitet för medarbetarna, samtidigt som man står mitt i en brinnande förändring, med krav på sig från det förvärvande bolaget att låta sig integreras.

I det läget är det viktigt att få medarbetarna att se möjligheterna i den nya miljön, så att de inte slutar bara för att det sker förändringar. Kriget om talangerna blir aldrig så tydligt som då. Medarbetarna överöses med propåer från både konkurrenter och kunder. Det gäller också att få medarbetarna att inte lägga fokus på de interna förändringarna och osäkerheterna som uppstår i en sådan situation, utan arbeta utåtriktat och fortsätta skapa värde för kunder och partners. Det har nog varit mina största förändringsresor och därmed också största utmaningar.

 

Har du några ledord eller värderingar som du håller hårt i?
Mitt ledord sedan många år tillbaka är att jag vill göra skillnad. Ärlighet, hängivenhet och att ha respekt för varandra är några av mina viktigaste värderingar.

 

Vad uppskattar du för egenskaper hos dina medarbetare?
Det kan låta banalt, men det som ger mig energi på jobbet är när vi har kul tillsammans. Jag uppskattar medarbetare som ser bortom sin egen uppgift, som inte bara vill vara stenhuggare utan som vill vara med och bygga en katedral. Det är också viktigt för mig att arbeta med människor som har ett starkt kundfokus.

 

Om du hade fått välja ett annat spår än det du är på idag, vilket skulle det ha varit?
Läraryrket var helt klart en alternativ väg för mig. Det är något som jag fortfarande funderar på ibland. Jag odlar den ådran genom att ta mentorsuppdrag och att arbeta som coach.

 

Vad vill du lämna efter dig för avtryck som ledare?
Känslan av att vi som team gjorde skillnad – och att alla på ett individuellt plan kände sig sedda och betydelsefulla.

 

Vad tror du att du gör om 5 år?
Jag jobbar med att utveckla människor och affärer, därför att det är bland det roligaste som finns!


”En av mina viktigaste uppgifter är att göra alla våra medarbetare till sitt bästa jag”

Pernilla Ramslöv är grundare av och VD på Nox Consulting. Hon fick nyligen utmärkelsen Årets VD, av ledarskapssajten motivation.se, i kategorin små företag.

 

Berätta lite kort om din bakgrund och vägen till den roll du har idag
Jag fick min första ledarroll på KTH vid 22 års ålder. Då hade jag sabbatsår från studierna och satt i kårstyrelsen som programutskottets ordförande, dvs med ansvar för att fixa alla fester på Teknis. Det var otroligt roligt och utvecklande.

Efter studierna jobbade jag drygt två år med materialteknik som jag hade pluggat. Många kompisar hade dock börjat i IT-branschen, vilket kändes väldigt lockande. Jag fick jobb på WM-data som projektledare. Med stort fokus på kundnytta lyckades jag väldigt bra och blev ganska snabbt befordrad och hamnade i den strategiska ledningsgruppen på det största WM-databolaget. Efter ca 3 år ville jag dock prova mina egna vingar och det resulterade i att jag och en fantastisk tjej drev upp ett internationellt AI-bolag från grunden. Då blev jag entreprenör på riktigt och älskade det!

Efter närmare 11 år av hårt slit och väldigt mycket glädje var det dags för något nytt. På vår altan i Täby satt jag, min underbara man och en bekant en augustidag och formade planerna för NOX. Det blev början på en fantastisk framgångssaga.

 

Vad betyder din utmärkelse som Årets VD i kategorin små företag för dig och ditt ledarskap?
Det är en stor ära, en enorm stolthet för mig personligen och ett kvitto på att det vi på NOX gör är rätt!

 

Hur skulle du beskriva ditt eget ledarskap?
För mig är det viktigt med ”Lead by example”. Det handlar om allt från att vara den första som ”kavlar upp ärmarna”, till att erkänna sina misstag, till att vara sig själv, blotta mina svagheter och våga vara lite galen.

En annan viktig del i mitt ledarskap är omtanke om individen. En av mina viktigaste uppgifter är att göra alla våra medarbetare till sitt bästa jag.

 

Vad är det bästa med att få vara ledare?
Tidigare i min karriär när jag inte var ”högsta hönset”, tänkte jag många gånger ”så där hade jag inte gjort”. Idag är det underbart att fullt ut få leva efter mina värderingar, även på jobbet och alltid göra det som känns rätt i hjärtat.

 

Hur balanserar du ditt entreprenörskap med ditt ledarskap?

Entreprenörskap kräver ett ständigt driv och att hela tiden utmana sig själv och sin affär.

Ledarskap i kombination med entreprenörskap handlar för mig om att få människor att trivas i förändring och utveckling, fokusera på allas positiva sidor, säkerställa att alla gör det som de är bäst på. Få människor att känna sig trygga även när de är utanför den komfortabla zonen.

 

Varifrån hämtar du din egen energi som ledare?
Jag får energi av att umgås med människor i min närhet så som familj, vänner och kollegor.

Träning och sömn är också viktigt för mig för att må bra både fysiskt och psykiskt.

En annan sak jag tänker ganska mycket på är att undvika energidränage – det känns nästan lika viktigt som att fylla på energi.

 

Vad gör du för att inspirera andra?
Jag tror att jag är bra på att ge energi och bjuda på mig själv.

 

Vilka 3 råd skulle ha velat gett dig själv i början av ditt chefskap?
Insikten om att allt inte behöver vara perfekt, att våga ta risker och att lita på magkänslan

 

Vad är du mest stolt över med ditt ledarskap?
Jag är mest stolt över då jag får andra att växa och utvecklas.

 

Vilka är dina viktigaste värderingar och hur visar de sig i vardagen?
Kraft, mod, ansvar och AMORE.

Jag tror att de visar sig i vardagen genom mitt sätt att leda. På NOX sitter kraften i vår gemenskap, modet i hur vi vågar göra annorlunda, ansvaret i vår omtanke för varandra och vår omvärld och Amore i vår passion för det vi gör.

 

Vilken har varit din största utmaning hittills som ledare och vad har du lärt dig av den?
För drygt två år sedan var vi i en process med ett samgående med ett annat bolag, där vi skulle bli uppköpta. Det som initialt kändes rätt för bolaget, blev uppenbart helt fel efter många och långa diskussioner. Då blev det tydligt för oss hur viktigt det är att man delar värderingar med de man ska jobba ihop med.

Jag har lärt mig vikten av att se olika perspektiv och vikten av att ge sig själv tid att tänka efter vid svåra beslut – att koppla ihop magkänsla med logisk analys.

 

Har ditt ledarskap kommit att förändras med tiden och i så fall på vilket sätt?
Idag är jag mycket mer trygg och vågar vara mig själv i ännu större utsträckning.

 

Finns det någon person som har påverkat ditt ledarskap särskilt och vad tar du med dig ifrån det?
Mina föräldrar som aldrig satte gränser för mig när jag var liten och som alltid gett mig otroligt mycket stöd och kärlek.

Min mentor Gunilla Herlitz som alltid får mig att tänka ”bigger and bolder”

Min underbara familj som ger mig otroligt mycket glädje och trygghet

Det fantastiska teamet på NOX som ger inspiration och värme varje dag.

 

Om du tvingades byta bana, vad skulle du göra då?
Jag skulle vilja komma på en produkt eller tjänst som hade en positiv påverkan på klimatförändringen och bygga ett bolag kring det.

 

Vad vill du att andra ska minnas särskilt från just ditt ledarskap?
Kärlek!


PerformancePotential FLEX

Verktyget som ger ditt agila team eller projektteam en snabb möjlighet att klara uppdraget!

Även om uppdraget är tydligt beskrivet, kommer teammedlemmarna att anta uppgiften utifrån sina preferenser.

Genom att alla är medvetna om hur de kommer att gå tillväga för att lösa uppdraget, INNAN ni startar, kan uppdragets eller projektets mål nås med högre precision och kvalitet.

Pröva vår välbeprövade digitala Preferensanalys™ och få god kunskap om var och ens sätt att agera och anta ett uppdrag.


Kontakta oss så berättar vi mer om vår Preferensanalys™ och ArbetsrelateratDNA™.


Vår VDs nya bok "Lurad?" finns nu även som e-bok ute i handeln

 

Boken Lurad? Släpp myten om att det är din personlighet som skapar framgång, finns nu även som e-bok ute i handeln.

Beställ den tryckta boken direkt från vårt förlag här>> eller som e-bok här>>


AKTUELLT

Vi välkomnar Ulrica Franzén till PerformancePotential!

Vi är glada att utöka teamet med en mycket erfaren ledare som har sin bas inom pedagogik och kommunikation.

Ulrica har haft flera ledande roller inom både näringsliv och offentlig sektor. Hon kommer att bidra med utveckling av nya affärer och långsiktiga affärsrelationer.


Har du en ledande roll?

Delta i vår årliga research PotentialBarometern2020 HÄR>>
Hur innovativa är vi och används moderna och strukturerade metoder för att utveckla potentialen i organisationer och verksamheter i en föränderlig värld?

Har du redan deltagit får du gärna sprida i ditt nätverk.

Undersökningen tar max 5 minuter av din tid.


Nya affärer denna månad är inom Detaljhandeln, Friskvård, IT och Bank.

EVENT & AKTIVITETER

Vi kommer i april att lansera PotentialPodden™ där vi intervjuar företagsledare om ledarskap. I första avsnittet intervjuar vi Karin Eriksson, VD XL Bygg. Mer information kommer på vår hemsida och i sociala medier, missa inte det.


Vi tar Almedalen till Stockholm!
Eftersom Almedalsveckan blivit inställd så kommer vi istället att spela in vårt samtal med kloka ledare i Stockholm och dela materialet med er här och i våra sociala medier.


Lyssna gärna till våra kunder som berättar om vilken affärsnytta de når genom oss. HÄR >> kan du se Särnmark berätta mer.


Aktuella events och händelser finns alltid på vår hemsida under INSPIRATION eller via LinkedIn och facebook.

LÄSTIPS


I maj Månadsbrev intervjuar vi Sven Eggefalk, VD Länsförsäkringar Bank AB och Petter Bengtsson, VD på Zynka Group.


Månadens tankeväckare: Vikten av att kunna ta beslut!

Illustratör: Åsa Holmqvist

Vill du veta mer om hur du konkret kan öka dina möjligheter att få strategier och mål att uppnås genom fokus på perspektiv och preferenser? Ta kontakt med oss om hur vår Preferensanalys™ genomförs genom, VerksamhetensDNA™ och ArbetsrelateratDNA™.

KONTAKTA OSS

08 - 411 26 00 

info@performancepotential.se

Följ oss på sociala medier:

facebooktwitterlinkedin

OM PERFORMANCEPOTENTIAL

Vi levererar Potential Management för den professionella världen. Via vår Preferensanalys™, matchar vi VerksamhetensDNA™ med individers ArbetsrelateratDNA™ för att skapa tydliga förutsättningar för hur en organisation och person kan bli mer framgångsrika och produktiva tillsammans.

Vårt verktyg ökar kundnytta, prestation och produktivitet, och används i kretsloppet för Affären, Medarbetarna och Kompetenspusslet. Vi säkerställer att din organisation skapar förutsättningar för rätt aktiviteter och nyttjar sin potential till fullo.

 

TACK FÖR ATT DU PRENUMERERAR PÅ VÅRT MÅNADSBREV!

Om du skulle vilja avregistrera dig från vårt Månadsbrev gör du det här.

Om du av någon anledning inte vill att vi längre ska ha möjlighet att inneha de kontaktuppgifter du gett oss och därmed tar bort email, telefonnummer etc. ur våra system helt, vänligen skicka ett mail till info@performancepotential.se.