Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 10 2020


Hej på er alla!

Idag kommer ett långt Cheerinfo med mycket information.

Igår uppdaterade vi vår hemsida då Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet igår den 1 april meddelade ett förtydligande kring de rekommendationer som gäller för träning och idrottsverksamhet, utifrån gällande beslut, förordningar och rekommendationer. Vi har som förbund gått ut med vad det mer konkret innebär och ni kan läsa om det nedan. Vi hänvisar fortfarande till vår hemsida för fortsatt information.

I dag har jag nöjet att få presentera våra två praktikanter som under våren kommer göra sin praktik hos oss. Vi säger välkomna till Rebecca och Martin!

Utbildningskommittén söker nu utbildare för Aktiv Cheer! Är du intressera att utbilda dig till utbildare inom just Active Cheer tar vi gärna emot din ansökan.

Även idag har jag skickat med tips på utbildningsmöjlighet för er alla. Ledare som lyssnar är en utbildning från Folkhälsomyndigheten kring psykisk hälsa. Det är en webbaserad utbildning som vänder sig till ledare inom barn och ungdomar inom föreningslivet.

Nästa vecka är det påsklov och kansliet har stängt Långfredag och Annandag påsk. Jag kommer vara ledig hela vecka 15 men mina kollegor är på kansliet som vanligt. Ni når dem via deras kontaktuppgifter som ni finner på vår hemsida.

Nästa vecka kommer det inget Cheerinfo, såvida vi inte har något specifik vi känner vi vill skicka ut till er. Så jag önskar er alla en riktigt fin påsk och var rädda om er!

Önskar er alla en riktigt fin helg, vecka och påsk!

Kia Wulff
Föreningskonsulent

GLAD PÅSK


Möten i Coronatider

Vi vet att ni föreningar möter stora utmaningar i dessa tider och en av dem är kraven att hålla årsmöte!

Hur ska man kunna genomföra ett demokratiskt årsmöte med alla sina medlemmar?

Där finns många olika lösningar. Vi tipsar om att ställa frågan först och främst till medlemmarna i er förening, kanske är det någon anhörig eller aktiv som har full koll på en digital lösning via sitt jobb som de kan hjälpa er med?

Vi från vårt håll kan erbjuda er att hålla möte via den digitala lösning vi på förbundet arbetar med, Gotomeeting.

Genom denna lösning som finns både via internet, via app och med möjlighet att bara ringa in kan man hålla möten med uppemot 250 personer.

Denna digitala lösning erbjuder vi nu er alla som känner att ni måste ha årsmöten eller medlemsmöten under perioden med restriktioner.

Kontakta mig Kia via mejl kia.wulff@cheerleading.se så hjälper jag er med ett testmöte så ni kan se hur ni skulle kunna få det att fungera hos er.

 

Ett annat alternativ är ju också att hålla mötet utomhus. Med tydlig information om vart medlemmarna kan hitta era årsmöteshandlingar, möjlighet att få handlingarna utskrivna om medlemmarna önskar, samt att medlemmarna kan inkomma med frågor på era handlingar innan för att ni ska kunna ha förberedda svar på mötet. Detta ger er då förutsättningarna att också hålla ett kort och ändamålsenligt möte, med de nödvändigaste punkterna.

Skulle önskemål om att ha diskussionspunkter på ert möte är det kanske punkter ni kan hänföra till möte längre fram.

 

I Office 365 kan man som ideell förening ansluta sig kostnadsfritt och få vissa licenser och fördelar där Teams är en av dem. Teams är också ett bra alternativ för digitala möten.

Här hittar ni mer information om Office 365 för ideella organisationer

SISU Västra Götaland tipsar också om ett digitalt verktyg för möten, Zoom.

Besökt dem på FB så får ni instruktioner och tips på hur ni konkret kan använda er av det verktyget

Här finner ni deras inlägg på FB.


Stöd för anpassade verksamhet i coronatider

Många föreningar står inför nya utmaningar när de tvingas lägga om träningarna. RF meddelar nu att föreningar kan få stöd för sin anpassade verksamhet under coronakrisen. Detta meddelande RF under måndagen.

Beslutet innebär att föreningarna nu kan söka projektstöd för barn. och ungdomsidrotten via ytterligare kriterium: bibehålla verksamhet under den tid som restriktioner nu finns.

Här kan ni läsa mer.


Rekommendationerna med anledning av coronaviruset och covid-19 har uppdaterats för svensk cheerleading

Den 1 april meddelade Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet ett förtydligade kring de rekommendationer som gäller för träning och idrottsverksamhet, utifrån gällande beslut, förordningar och rekommendationer. Konkret för svensk cheerleading innebär det vi i våra medlemsföreningar ska:

 

  • Följa de direktiv som gäller för hygien.
  • Undvika åskådare på samtliga träningar.
  • Träna helst utomhus.
  • Undvika närkontakt. Betyder att ni inte ska bygga/stunta eller utföra moment som kräver passare. Lek inte heller lekar som medför att man måste ta i varandra.
  • Respektera individuella val baserat på de förhållanden som råder för individen.

 

För mer information se vår samlingssida för coronavirusets påverkan på svensk cheerleading som du hittar på webben, cheerleading.se.


Får vi presentera

Vi har fått tillskott i vår arbetsstyrka! Under våren kommer vi ha två praktikanter hos oss. Får vi presentera Rebecca Edberg och Martin Olsson som båda läser till Idrottskonsulenter på Bosön.

De kommer att göra sin praktik inom området Idrott Oline och hur Svenska Cheerleadingförbundet ska implemnetera och nyttja systemet på bästa sätt.

Ni når dem båda två på mejladress projekt@cheerleading.se

Rebecca Edberg

Mitt namn är Rebecca Edberg och fyller 22år i april. Jag har växt upp i en cheerleadingfamilj, men under min uppväxt har jag tränat och tävlat i friidrott. Jag har varit ledare inom friidrotten i 7 år.

Just nu sitter jag med i Svenska Friidrottsförbundets ungdomsråd och går nu in på mitt tredje år. Där är jag sociala medier ansvarig, men också med i utbildningsgruppen för vårat projekt YALA. Jag sitter även med i Västmanlands friidrottsförbunds styrelse, där jag har hand om ungdomsfrågor.

Just nu läser jag på Bosöns Folkidrotthögskola till idrottskonsulent.

Men utöver mitt idrottsintresse älskar jag att fotografera och redigera ihop filmer, vara med vänner och familj. Jag gillar när det finns en struktur och en plan på saker när det handlar om jobb och träning, men livet utanför det älskar jag att vara väldigt spontan och ta saker som det kommer och bara leva.

Martin Olsson

Jag är en kille på 24 år som har idrott som mitt stora intresse. Cheerleading har jag inte haft någon större relation med sedan tidigare men ser, som med andra nya idrotter för mig, det som en härlig upplevelse att testa något nytt.

Jag har sedan jag var 4 års ålder sysslat med fotboll och har tävlat till och från med terränglöpning under 10 år. Jag har bland annat sprungit Lidingöloppet, Göteborgsvarvet och Tjurruset.

Till sommaren tar jag examen på idrottskonsulentutbildningen på Bosön Idrottsfolkhögskola. Jag är sedan tidigare utbildad Friskvårdspedagog där jag är utbildad massör, PT, hälsoprofilsbedömare och annat.

Som person är jag väldigt glad, optimistisk och har lätt att samarbeta med folk. I ett jobbsyfte så är jag väldigt driven och strukturerad men försöker också se till att stämningen alltid är på topp.


Vi söker utbildare till Active Cheer

Nu söker vi fler utbildare för att kunna genomföra Active Cheer utbildningen på olika ställen runt om i landet. Active Cheer är ett koncept framtaget med färdiga träningspass och material för de som vill starta upp Cheerleading utan tidigare kunskaper.

Om arbetet: Arbetet är förlagt under hela året förlagt på helger. Du kommer hålla ca 2-3 utbildningstillfällen och du skall vara beredd att resa och eventuellt resa dagen innan ett kurstillfälle. Arbetet är arvoderat efter upplärningsperioden.

Vem är du?
Vi tror att du som söker till oss som för Active cheer har en ett genuint intresse av att lära ut och introducera andra till våra fantastiska sport. Du är van vid att handskas med människor i utbildningssituationer samt är trygg med att tala inför en större grupp. Du behöver själv inte ha varit aktiv cheerleader men vi ser gärna att du har egen erfarenhet av att ha varit tränare inom idrott på något sätt. En fördel är självklart om du har gått våra utbildningar, men det är inte något krav.

Välkommen med ditt CV och personliga brev till uk@cheerleading.se

 


Ledare som lyssnar

Ledare som lyssnar är en webbaserad utbildning om psykisk hälsa för dig som leder barn och unga på fritiden.

I denna utbildning får du som ledare lära dig med om psykisk hälsa och hur du kan upptäcka och stötta barn och ungdomar i din förening. Du kanske har en tränarkollega som behöver få känna ditt stöd och någon som lyssnar? Utbildningen ger dig också tips på hur du kan stärka den psykiska hälsan hos de aktiva som du som ledare träffar.

Utbildningen är som sagt var helt webbaserad, det innebär att du kan göra den när det passar dig.

Här finner du hemsidan


Big Blue Spring Comp, Tiggetävlingen och Stadium Sportscamp inställda

Under rådande situation och med Folkhälsomyndighetens nya restriktioner har nu två föreningar till tagit beslut att ställa in sina kommande tävlingar. Det är enormt tråkigt, framför allt för alla som tränat, kämpat och sett fram emot dessa tävlingar, men med rådande situation är bedömningen att tävlingarna måste ställas in.

Även Stadium Sportscamp har beslutat att ställa in alla sina lägerveckor i Halmstad och Norrköping. Även det ett tungt besked då möjligheten för många Cheerleaders som sökt som ledare på lägret i Halmstad då försvann. Stadium tar nya tag och planerar för läger 2021 men enbart i Norrköping. I Halmstad väljer dom att lägga ner verksamheten helt och hållet och återkommer inte 2021 som det ser ut idag.

Här kan ni läsa mer.


Kvalplatser 2021

Kvalplatser 2021 RM/SM
Kvalplatser till RM/SM 2021 nollställs och kommer inte följa med ifrån i år för de som hann tävla.

Det betyder att alla lag får tävla igen om kvalplatser på vardera DM 2021, precis som ett vanligt år.

Klubb-VM
Tävlingskommittén (TK) har som ambition och förhoppning att kvalplatserna till Klubb-VM 2021 ska tillfalla samma förening som 2020 då ingen annan tävling som uppfyller kriterierna som kvalificerande tävling är genomförbar.

TK avvaktar besked från arrangören för Klubb-VM (IASF) om detta är möjligt.

VM
VM Situationen är föränderlig och ny information tillkommer kontinuerligt. Svenska Cheerleadingförbundet behöver fortsatt dialog och även se över vår ekonomiska situation och kommer att återkoppla med mer information framåt.

Våra fantastiska Guldmedaljörer från VM 2019

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.