Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV NR 3 2020

Den 9 mars skickades förra nyhetsbrevet ut, med massvis med information om vårens aktiviteter och verksamhet. Den 11 mars kom de första restriktionerna kring Coronaviruset.

Sedan dess har mycket förändrat. Många aktiviteter och arrangemang har ställts in, flyttats eller omformats. Men idrottsrörelsen och orienterarna har också funnit nya vägar för att mötas och för att utöva idrotten utan att riskera ökad smittspridning.

I det här nyhetsbrevet finns samlat den information som kommit och nu finns tillgänglig för hur vi kan tänka för att fortsatt bedriva verksamhet trots de restriktioner som råder.

Det bjuds även på en del offensiva tankar och idéer för att fortsatt kunna bjuda på #merskärmtid för alla!

VOF följer fortsatt utvecklingen och kommer det nya regler/restriktioner kan det så klart bli aktuellt med nya anvisningar och vägledning.

Med vänliga hälsningar
Magnus Sundmark
magnus.vof@vgidrott.se
0725-447736


Vägledning föreningsverksamhet

Nedan finner du och din förening Västergötlands OFs tankar om fortsatt krets-, förenings- och ungdomsverksamhet i lokal regi.

Läs mer 


Det våras för Naturpasset

Tänk på möjligheterna. Kanske är det nu aktiviteter såsom Naturpasset lämpar sig osedvanligt gott? Är det läge för er förening att göra en Naturpassetoffensiv i vår?

Läs mer


Coronainfo - VOF ställer in aktiviteter

Det var den 11/3 regeringens beslut om restriktioner för idrottsarrangemang kom och sedan dess har informationen bearbetats och filtrerats ner i idrottens organisationer. Nedan följer vad som gäller orientering i Västergötland i närtid.

Läs mer (nyhet från 13 MAR 2020)


O-CAMP 2020

Mars, planering, anmälan och virus

Planeringen för sommarens O-Camp löper oförtrutet på med förhoppningar om att kunna genomföra som planerat!

Här kommer en lite uppdatering och vårhälsning från O-camps ledarstab.

Läs mer    Inbjudan & Anmälan


Träningsorientering utan tidpunkt

Det inkommer en del alldeles utmärkta förslag för hur klubbar kan erbjuda sina och andra orienterare orientering under den här perioden med Corona-restriktioner.

Läs mer


Projektstöd till barn- och ungdomsidrott

Det finns många bra idéer om hur barn- och ungdomsidrotten kan utvecklas i föreningarna i Västra Götaland. För att hjälpa till att göra en del av idéerna till verklighet kan idrottsföreningar söka projektstöd hos RF-SISU Västra Götaland.

Läs mer


Konfaledare - bästa sommarjobbet!

Västergötlands OF söker konfirmationslägerledare för konfirmationslägret i Flämslätt under vår och sommar 2020. Är du den vi söker?

Läs mer


Ny klassindelning 2020

På luciadagen 2019 kom beskedet - Svenska Orienteringsförbundets styrelse har beslutat att införa en ny klassindelning från och med 2020-01-01. Det innebär följande:

Läs mer


Direktlänkar till tre fantastiska möjligheter för både förening och utövare!

Visste du att...
...Naturpasset arrangerades 2019 av 188 föreningar runt om i landet. Tillsammans erbjöd de 325 områden och ca 40 000 pass såldes.

Hur kan din förening bli ännu vassare på att erbjuda Naturpasset i ert närområde?

Allt material för att köra Naturpasset finns tillgängligt på Naturpasset.se under arrangörsfliken. Se här.

Läs mer på Naturpasset.se

Vi stödjer orientering i Västergötland!


Direktlänkar


Tävlingar

I Eventor finner du aktuellt läge för vilka tävlingar som genomförs och vilka som har ställts in

Läs mer


Ansök om tävling 2021

Pga av den rådande situationen med coronaviruset är sista ansökningsdagframflyttad till 15 maj för nationella tävlingar och mästerskapstävlingar 2021. Samma gäller Swedish League 2022, samt SM 2023 och 2024.

Läs mer


Förstärk tävlingskommittén 2020

Är du intresserad av arrangemang och utveckling av orientering? I Västergötlands tävlingskommitté sker mycket av stödet för distriktets arrangörer och ständigt finns strävan för att underlätta och samtidigt förbättra. Nu söks tillskott!

Läs mer


Mer information om Coronaviruset

Nedan finner ni överliggande organisationers och myndigheters information om Coronasmittan, med påverkan, råd, tips och restriktioner.

SOFTs samlingssida

RF-SISUs samlingssida

Folkhälsomyndigheten

Krisinformation.se


Västgötamodellen 2020

Västgötamodellen, ett stöddokument för tävlingsarrangörer i Västergötland, är nu uppdaterat för årets orienteringssäsong och det innehåller en del nyheter.

Läs mer


Skogskarlsstipendium

Skogskarlarnas har sedan länge ett resestipendium som kan sökas av lovande yngre herrseniorer i åldern 21 - 23 år. Inför 2020 kommer en nyhet, ett Ledarstipendium som kan tilldelas en ung ledare, tjej eller kille, 17-25 år.

Läs mer


Nyheter från SOFT

Lyckat digitalt förbundsmöte

Svenska Orienteringsförbundet har en ny styrelse och en ny ordförande i Maria Krafft Helgesson. Det var två av besluten som fattades under lördagens digitala och nedkortade förbundsmöte.

Läs mer


13 nya Hitta ut-orter

Aldrig har fysisk aktivitet i naturen varit så aktuellt som nu. Utan att trotsa rådande rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19 kan alla som är friska och krya ta sig ut i friska luften och få upp flåset genom att ta sig an utmaningen hittaut. I år finns hittaut på 56 orter runt om i landet, varav 13 orter är nya.

Läs mer


Tiomila skjuts på framtiden eller ställs in

Årets Tiomila skulle enligt ursprunglig plan avgöras i Kungsängen den 2-3 maj. Nu står det klart att arrangemanget antingen flyttas framåt i tiden eller helt ställs in.

Läs mer


SOFT söker journalist till Skogssport

Vill du vara med och skildra framtidens idrott i ord, bild och film, detta såväl i Sverige som utomlands? Nu söker vi en medarbetare med journalistutbildning och/eller erfarenhet av journalistiskt arbete till vårt kommunikationsteam.

Läs mer


Sverigelistan pausas

Sverigelistan, inklusive rankingpoäng, pausas tills Folkhälsomyndighetens restriktioner upphävs.

Läs mer


500 miljoner i krisstöd till idrotten

Kultur- och idrottsvärlden får en miljard kronor i krisstöd. Det meddelar kultur- och idrottsminister Amanda Lind på en pressträff under fredagen. 500 miljoner går till idrotten.

Läs mer


Vill du dela nyhetsbrevet?


Dela på Facebook
Dela på Twitter


Kontakt

facebooktwitterinstagramhomepage

Västergötlands Orienteringsförbund
www.svenskorientering.se/vastergotland 
magnus.vof@vgidrott.se - 0725-447736

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem/kontakt hos oss eller någon orienteringsförening i Västergötland, eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.