Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 9 2020


Hej på er alla!

Denna vecka inleddes med arbetsdagar för oss på kansliet tillsammans med vår nya GS. Även om Katarina är kända för oss på kansliet och för många av er ute i Cheersverige får vi alla inse att hon just nu är "ny på sitt jobb". Arbetsdagarna var intensiva men väldigt givande och jag känner mig nu väldigt laddad inför kommande arbetsutmaningar.

För utmaningar har vår idrott haft den senaste tiden och veckorna. Jag har tagit emot en del samtal från er föreningar som både är ledsna över rådande situation, känner sig villrådiga inför hur man ska tolka alla nyhetsflöden, bekymrade för era aktivas säkerhet vid träning och jag vet att jag ibland därför varit svår att nå på telefon.

Men jag har också haft fantastiska samtal med upplyftande hejarop över kansliets arbete den senaste tiden vilket ju självklart varit väldigt roligt och uppskattande att få höra.

Som ni säkert förstår har förbundsstyrelsen övervägt alla beslut noga. De har i alla lägen haft våra föreningar och era aktiva i åtanke i de beslut som tagits. Vi känner ett enormt stöd från er alla och det tackar vi för.

När det nu inte blir ett RM/SM, vad gör man då? Det gäller att hitta motivation och nya mål. Därför vill vi uppmana er att ta tillfället i akt och jobba på de bitar som man så gärna skulle vilja göra men alltid känner sig för stressad att göra nu under våren, mitt i brinnande tävlingssäsong. Kanske är det att samla era aktiva utomhus, konditionsträna och sedan sätta sig ner och ha ett samtal kring vad har man uppskattat med säsongen som ändå varit fram tills nu. Gå laget runt och låt alla få komma till tals. Be alla uppskatta något hos en lagkamrat som sitter till vänster om dem.

Har ni egna saker ni gjort eller tänker göra denna kommande tid? Delge dem gärna till mig så vi kan dela med oss av detta till varandra. Tillsammans kan vi stötta och hitta vägar för att peppa i denna situation.

Tack till alla er underbara ledare som varje dag möter era aktiva med respekt, pep, motivation att vilja fortsätta med vår fantastiska sport!

Önskar er alla en riktigt fin helg!


Kia Wulff
Föreningskonsulent


RM & SM i cheerleading 2020 ställs in

Mot bakgrund av den samhällsutveckling och de hälsorisker vi just nu ser i spåren av coronavirusets spridning, samt då vi inte kan säkerställa sportslig rättvisa, praktisk eller ekonomisk planering, har Svenska Cheerleadingförbundet beslutat att ställa in 2020-års nationella mästerskap.  

De senaste veckorna har varit en turbulent period, med en utveckling ingen egentligen kunnat förutse i sviterna av coronaviruset och de riktlinjer det fört med sig.

För en tid sedan tog Svenska Cheerleadingförbundets förbundsstyrelse beslut om att ställa in årets kvarvarande distriktsmästerskap, samt vårens landslagsdeltagande på VM och junior-VM, för att kort därpå se vårens världsmästerskap inställt och sommarens Europamästerskap uppskjutet till nästa sommar.

Nu ställer vi in de nationella mästerskapen, RM/SM 2020.

Här kan ni läsa mer.


EM & junior-EM i cheerleading 2020 ställs in

Årets Europamästerskap i cheerleading och som skulle ha avgjorts i Italien ställs in.

Mästerskapen kommer istället att avgöras i Verona, i Italien 2021.

Här finner ni mer information.


Idrottspsykologi - prestation och hälsa. Mycket av hur vi som idrottare presterar, uppfattar olika saker, hanterar motgångar mm är avhängt på hur vi mår!

RF erbjuder mycket hjälp och utbildning för den som satsar och tävlar inom sin idrott. Här finner ni hjälp för både den aktive men även för ledare, föreningsaktiva och föräldrar.

I rådande tid när motivationen kan sjunka till botten, man kan känna sig uppgiven och ledsen kan hjälp behövas av olika slag. På denna sida finner ni hjälp, indelat i olika kategorier utefter de behov ni ser att ni har.

Tävlingssäsongen blev inte vad många nu tänkt, alla timmar som man lagt på att träna på olika moment, individuellt och som lag känns förgäves. Att vara ledsen, besviken och arg är helt naturligt i denna situation. Nu är det än mer viktigt att ni som förening och era ledare läggar mer fokus på välbefinnande och lagkänsla, att ni skapar tillfällen för de aktiva att ändå få träffas och hitta tillbaka till varför vi håller på med denna fantastiska sport!

Behöver ni lite hjälp på vägen kring tankar, övningar och samtalspunkter finner ni en hel del på RFs hemsida.

Här finner ni den.


Regeringen på Folkhälsomyndighetens hemställan under fredagen beslutat om att begränsa allmänna sammankomster till max 50 personer från och med söndag. Håll er uppdaterade via cheerleading.se för vad det kommer att betyda för svensk cheerleading.

Här hittar ni den sidan

 


Här är Folkhälsomyndighetens råd till idrottsrörelsen. 👇Och glöm inte att föreningen fortsatt måste göra Folkhälsomyndighetens riskbedömning runt eventuella aktiviteter. Hjälp gärna till att dela!

✅ Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.
✅ Personer över 70 år bör undvika offentliga miljöer och minska sociala kontakter och ska därför inte delta i gruppaktiviteter inomhus.
✅ Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.
✅ Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter aktiviteter.
✅ Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
✅ Se till att det finns möjlighet att torka av utrustning som används av flera, exempelvis gymutrustning, efter varje persons användning.
✅ Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien.
✅ Undvik trängsel t.ex. vid insläpp av publik på läktare och vid försäljning.

Inomhusaktiviteter
✅ Begränsa om möjligt antalet deltagare i aktiviteterna.
✅ Se till att det finns tydlig skyltning av råden om att stanna hemma vid sjukdom och att ha god handhygien.
✅ Städa oftare toaletter och ytor som många tar i.

Utomhusaktiviteter
✅ Fysisk aktivitet utomhus uppmuntras och innebär betydligt mindre smittspridningsrisk.

Aktiviteter för äldre
✅ Det är viktigt för hälsan att äldre fortsätter röra sig trots uppmaningen om social distansering. Fysisk aktivitet och promenader utomhus rekommenderas.

Cuper, tävlingar och matcher
✅ Överväg att ställa in om det innebär deltagande från andra länder eller andra delar av Sverige. Lokala arrangemang kan genomföras som vanligt.
✅ Arrangören av verksamheten ska ta hänsyn till råden ovan samt göra en riskbedömning.

Här hittar ni RFs hemsida med senaste Corona uppsateringarna.

Här hittar ni SCFs hemsida med senaste Corona uppdateringarna


Information från kansliet

Vi kommer lägga om vårt telefonsystem vilket kan innebära att vi kan blir svåra att nå i början av nästa vecka.

Josephine har nu också fått ett eget direktnummer som ni nu hittar på vår hemsida.

Allmänna frågor hänvisar vi till vår mejl scf@cheerleading.se eller 08-50002370. Våra telefontider är 13-15 vardagar. Svarar vi inte under denna tid kan vi vara upptagna i telefon redan eller sitta i möte.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.