Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 8 2020


Hej på er alla!

Hej på er alla

För många råder det osäkerhet i dagsläget, eftersom förutsättningarna för att ha verksamhet inom cheerleading ändras i takt med de olika rekommendationerna ifrån myndigheterna angående Coronaviruset. Det finns i många fall inga raka svar, utan ställningstaganden måste tas utifrån de egna förutsättningarna. Just nu har trycket varit lite större och jag har kanske varit lite svårare att nå via telefon.

Jag förstår att detta tar mycket fokus för många. Men jag vill uppmana att ta tillfället i akt och använda tiden till att jobba med andra viktiga bitar som kommer gynna er framöver.

Jag har tidigare tagit upp möjligheten att jobba med SISU kring lärgrupper och lärtimmar. Jag ställde också frågan i veckan i FB gruppen Svenska Cheercoacher om vilka föreningar som idag registrerar lärtimmar. Tack till er som mejlat och lämnat in underlag och information.

Jag kommer försöka sammanställa mer information och tips på hur ni kan jobba med lärtimmar och lärgrupper framöver och hur det kan gynna er förening i det långa loppet. Det finna oändliga möjligheter kring ett arbeta med lärtimmar och att starta upp en dialog med SISU vilket många av er gjort. För oss som förbund är det också viktigt med utbildning, inte bara för den utveckling vi som idrott får, utan även för att det direkt påverkar det ekonomiska stöd vi får.

Nedan finner ni två skrifter som jag varmt rekommenderar er att titta på och göra studiecirklar/lärtimmar kring.

I  lärtimmar är samtalet det viktiga, att alla kan få komma till tals och att ni har dialog kring hur ni vill jobba med dessa regler, frågeställningar och problem i er förening. Tillsammans diskuterar ni fram hur ni vill arbeta med böckerna som hjälp och underlag.

Vill ni ha hjälp kring planeringen kontakta ert SISU distrikt så hjälper dom er. Det går jättebra att även kontakta mig om ni har några frågor kring detta.

Jag ser ett stort stöd på sociala medier, föreningar och aktiva som peppar varandra till hemmaträning! Så härligt att se.

Dela gärna med er till varandra och vill ni del ge något genom vårt Cheerinfo så tveka inte och hör av er till mig.

Notera att vi har utbildningsdagar den 23-24 mars, se info nedan.

Var rädda om varandra och er själva!

 

Önskar er alla en riktigt fin vecka!


Kia Wulff
Föreningskonsulent


Information från kansliet

Kansliets personal tillsammans med Generalsekreterare Katarina kommer under måndagen den 23 och tisdagen den 24 hålla gemensamma utbildningsdagar. Detta innebär att våra ordinarie telefontider inte gäller dessa dagar och att vi inte kommer kunna prioritera att svara på mejl under dessa dagar.

Vi återkommer igen på onsdag eller torsdag när vi alla är tillbaka på ordinarie arbetstid.


Barnens spelregler

Boken Barnens spelregler är en bok skriven för barn och vuxna och den går jättebra att läsa tillsammans. Boken tar upp 7 regler om barns rättigheter inom idrotten.

Den är ett bra underlag för samtal i er förening kring hur ni vill hantera dessa frågor och regler i er egen förening.

Föreningar som vill arbeta med Barnens spelregler, boken och övrigt material i sin förening kan kontakta sitt RF-SISU distrikt.

Det finns även andra stödmaterial för idrottsföreningar kopplat till trygghetsfrågorna, såsom Skapa trygga idrottsmiljöer (pdf).

Här hittar ni till RF och BRIS sida om Barnens spelregler


Barnkonven­tionen och förenings­idrotten – Hand­bok för idrotts­ledare

Här hittar ni boken Barnkonventionen och föreningsidrotten.

UNICEF Sverige vill bidra till en ökad kunskap kring barnkonventionen kopplat till föreningsidrotten.

Hand­boken foku­serar sär­skilt på barn­konven­tionens fyra grund­prin­ciper; barns lika värde, barnets bästa, barns rätt till liv och utveck­ling samt barns rätt att ut­trycka sin åsikt och få den respek­terad.

Boken är ett superbra underlag och studiematerial för er som förening i ert arbeta kring Barnkonventionen och dess innebörd för din förening. Se boken som en handbok med inspiration för er idrottsledare och bra underlag för diskussioner i er ledargrupp.

Beställ hand­boken gratis, tryckt version hos unicefbutiken.se, eller ladda ner som pdf. Ladda ner handbok här

 


Sanktionsansökningar för tävlingar 2021

TK vill skicka en påminnelse om att skicka in sanktionsansökningar för tävlingar 2021.

Det är nu högtid att skicka in sanktionsansökningarna om ni har för avsikt att arrangera en tävling kommande år.

Här finner ni sanktionsansökan på vår hemsida.


Samlingssida för coronavirusets påverkan på vår hemsida

Vi påminner igen om vår samlingssida på vår hemsida om information kring hur coronaviruset påverkar svensk cheerleading.

Vi uppdatera denna så snart vi har ny information att delge.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.