Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 7 2020


Hej på er alla!

Cheerinfo kommer idag måndag med senaste nytt.

Väldigt mycket fokus och arbetsinsats från oss på kansliet har handlat om Coronaviruset denna gångna veckan och helgen.

Vi jobbar på och så snart vi har ny information uppdaterar vi er. Håll utkik på vår hemsida där vi uppdaterar kontinuerligt.

Många oroliga har hört av sig kring hur ni ska hantera träningen i er förening samt hur ni ska hantera kommande resor till USA och utlandet. Vi hänvisar till vår hemsida för råd och rekomendationer, men ni är alltid välkomna att höra av er för dialog.

Varje situation och förening är unik och kräver sin egen bedömning efter de rekommendationer som ges.

Vi vill tacka alla föreningar, tränare, aktiva och anhöriga för den fina respons vi fått för de mycket svåra besluten att ställa in de tre DM som återstod och det svenska deltagandet på VM i april.

Vi får stötta varandra i den rådande situationen!

 

Önskar er alla en riktigt fin vecka!


Kia Wulff
Föreningskonsulent


Coronaviruset, covid-19 och påverkan på svensk cheerleading Händelserna och följderna i det svenska samhället till följd av coronavirusets spridning har olika påverkan på cheerleadingens verksamhet.

Under torsdagen tvingades Svenska Cheerleadingförbundet att ställa tre av årets distriktsmästerskap. Läs mer om det 
här!

Under lördagen fattades sedan beslutet om att Sverige inte ska skicka några landslag till årets VM och junior-VM. Läs mer om det här! (+ länken). Under söndagen fattade även Finland samma beslut gällande sina landslag.

Under natten mot måndag svensk tid meddelade sedan IASF att man ställer in klubb-VM, samt att ICU beslutat att skjuta upp årets världsmästerskap. 


Utgångspunkten i förbundets arbete och rekommendationer är de nationella riktlinjer som regelbundet ges och uppdateras av Folkhälsomyndigheten och övriga ansvariga myndigheter. I fokus står alltid de enskilda individernas hälsa och säkerhet. Tänk därför även på riskgrupper som finns i er närhet. Visa särskild vaksamhet och försiktighet kring äldre personer.

Som främsta försiktighetsåtgärd uppmanar vi alla att vara noga med sin handhygien och vid minsta tecken på sjukdomssymtom kontakta 1177 för adekvat rådgivning. Allmänna frågor kan ställas till 113 13.

Svenska Cheerleadingförbundet följer fortsatt Folkhälsomyndigheten och andra ansvariga myndigheters beslut och rekommendationer. Därutöver har vi kontinuerlig kontakt med Riksidrottsförbundet, samt våra internationella organ International Cheer Union, ICU och European Cheer Union, ECU, för bedömning. 


Här hittar ni vår samlingssida med rekommenderade länkar och information.

Här hittar ni bilden nedan finns att ladda hem och skriva ut så ni kan sätta upp i era träningshallar och klubblokaler.


Utbildningskommittén söker utbildare i Södra distriktet!


UK är SCFs beslutande och verkställande organ när det kommer till utbildningar och frågor som rör utbildningarna som förbundet tillhandahåller. Idag innehåller våra utbildningar ledarutbildning, tränarutbildning, tävlingstränarutbildning, tävlingstränarutbildning utveckling samt specifika utbildningar för performance cheer, spotters och gymnastik. Vi har också en utbildning för Active Cheer. Nu söker vi fler utbildare för att hålla flera av våra olika utbildningar på olika ställen runt om i landet.

Om arbetet: Arbetet är förlagt mellan September-November, hur många utbildningar du håller beror på vilken utbildning du är intresserad av och vart i landet du befinner dig i. Arbetet är arvoderat efter upplärningsperioden.

Vi tror att du som söker till oss som utbildare har en pedagogisk utbildning såsom lärare, barnskötare eller liknande. Du är van vid att handskas med barn och unga samt är trygg med att tala inför en större grupp. Vi ser gärna att du har egen erfarenhet av att ha varit tränare och ha gått våra utbildningar, men det är inte något krav.

Välkommen med ditt CV och personliga brev till uk@cheerleading.se

 

Med vänliga hälsningar


Kia Wulff
Administrativt stöd åt
Utbildningskommittén


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.