Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

6 mars 2020

Nyhetsbrev från Dragkampförbundet

Slutet på mandatperioden

Den här tiden på året är det fullbokat med årsmöten, förbundsmöten och kongresser.

Viktigt att vi om möjligt deltar vid t.ex. RF-SISU distriktens möten för att kunna vara med och påverka inom distriktsidrottsförbunden.

Kontakten med ert distrikt är viktig dels när det gäller att få stöd i föreningsutveckling, ta del av utbildningsutbudet och numera också undersöka om din förening har möjlighet att söka projektstöd idrottsföreningar (tidigare idrottslyftet).

Förbundet har också sin stämma i år den 28 mars. Den är på samma plats som Tinget var 2019, dvs RF-SISU Örebros lokaler.

Till stämman har det skickats in två motioner och styrelsen har två förslag. Samtliga handlingar läggs ut på hemsidan så snart de är klara. Förutom motioner och förslag så är det naturligtvis val av en ny styrelse, valberedning mm.

Jag tycker det är bra att föreningarna visar intresse bland annat genom att lämna in motioner till stämman och jag hoppas att även valberedningen får förslag på många kandidater.

Planerna på att rekrytera fler medlemmar inom skolidrotten och parasporten fortsätter med insatser i Uppland, Gävleborg och Jämtland-Härjedalen. Visst närmar vi oss 50-strecket!

Hoppas vi syns i Örebro och ett stort tack för den här mandatperioden!


Mats Hamberg, ordförande 

Elitkommittén informerar

Landslag

Landslagskaptenerna håller i skrivande stund på att "scanna av" intresset för landslaget 2020 med klubbledare. Därefter kommer aktuella dragare att bli kontaktade individuellt.

Program för kommande landslagsläger och mer ingående information om året 2020 kommer meddelas ut under vecka 11.

Antidoping

Den 4 februari hölls den årliga antdopingkonferensen för SF och RF-SISU distrikt i Stockholm. Där informerades om vad som är aktuellt inom Svensk Antidoping och WADA. Den gällande världsantidopingkoden revideras och kommer i en ny uppdaterad version till 2021.

På gång är också en förbättrad läkemedelssökning (röd-gröna listan), ny e-utbildning för tränare och ledare, samt en föreläsarpool.

För att se bildspel och innehåll från konferensen klicka på följande länk:

Antidopingkonferensen 4 februari

 

Henrik Törnblom, sportchef

Tävlingskommittén informerar

För tillfället är det inte mycket som händer i tävlingskommittén. Vi lade ner en hel del arbete efter tinget med att bestämma tävlingsorter, viktklasser på elitserien och SM mm.

Sedan har arbetet med TK:s budget genomförts under januari - februari. Just nu inväntar vi att tävlingssäsongen ska dra igång. SM i individuell dragkamp går av stapeln den 4 april i Hovmantorp. Tävlingsstart för elitserien är i Frillesås den 9 maj, väl mött där.

Den kompletta tävlingskalendern hittar ni på länken nedan.

Tävlingskalender 2020


Peter Dahlman ordförande Tävlingskommittén

Utveckling-/utbildningskommittén informerar

Ungdomarna som deltog i ungdomslägret sommaren 2019 utanför Löftadalens klubblokal.

Det är snart dags för årets första ungdomsläger i Frillesås, närmare bestämt den 21-22 mars. Ungdomar från flera olika klubbar i blandade åldrar kommer tillsammans med ledare att träna dragkamp och göra gemensamma aktiviteter hela helgen.

Nästa ungdomsläger är planerat till den 11-12 juli i Boxholm där det också kommer finnas chans att anmäla sig till en ungdomstävling. Mer info om detta kommer längre fram.

Vi kommer att hålla en domar- och sekreteriatutbildning i samband med ungdomstävlingen den 11 juli. Därmed kommer det finnas bra förutsättningar att genomföra de praktiska momenten i utbildningen.

Det kommer även hållas Grundtränarutbildning den 10-11 oktober för tränare inom dragkampen. För att delta måste man ha genomgått "Idrottens grundutbildning för tränare" (tidigare kallad Plattformen) som finns tillgänglig hos SISU Idrottsutbildarna i ert distrikt. Så se till att ledare/tränare i er förening har gått den innan hösten.

Vi jobbar även med att anordna en resa till GENSB som är en internationell ungdomstävling. I år går tävlingen i Nederländerna den 29 augusti. Inbjudan kommer skickas ut till föreningarna under våren.

 

Jonas Persson, ordförande UUK

Om nyhetsbrevet

Du som får det här nyhetsbrevet har tidigare uppgett din e-postadress till Svenska Dragkampförbundet.

Svenska Dragkampförbundet värnar din personliga integritet. Ta del av vår integritetspolicy på vår hemsida här.

Du kan när du vill avsluta prenumerationen på nyhetsbrevet. Klicka då på länken nedan.

 Svensk Dragkamp i sociala medier

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.