Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV NR 2 2020

Tävlingssäsongen har så smått rullat igång i landets södra delar med välbsökta arrangemang både i Skåne och i Halland. Snart är det även dags för första tävling i Västergötland då Hjortnatta genomförs den 20 mars.
Visst är det hääärligt att säsongen är här igen! Näst intill oändliga möjligheter fram till O-Event i november. Så härligt!

Med säsongen drar även VOFs aktivverksamhet igång, och inledningsvis erbjuds två träningsdagar i mars, inbjudan till både Västgötatruppen och O-Camp ligger också ute och det är inte mer än en knapp månad innan Västgötatoppen startar.

Slutligen, när kan vara lägligare än nu att önska er alla en härlig orienteringsvår med #merskärmtid för alla!

Med vänliga hälsningar
Magnus Sundmark
magnus.vof@vgidrott.se
0725-447736


Kort rapport från årsmötet

På onsdagskvällen den 4 mars samlades ett digert orienteringsgäng på Vara Folkhögskola då det var dags för Västergötlands Orienteringsförbunds årsmöte och bland mycket som avhandlades gavs även Johan Törnroth förnyat förtroende som ordförande.

Läs mer


Inbjudan Västgötatruppen 2020

Är du orienterande en 15-16 åring? Då kommer här skön läsning för dig. Nu finns information, inbjudan och anmälan på plats för Västgötatruppen 2020 (tidigare USM-truppen). Bara in att läsa och anmäla sig!

Läs mer



Välkomna att slipa OL-tekniken med Västergötlands OF!

Under våren inbjuder Västergötlands OF till tre olika träningsdagar men med liknande koncept. Välkomna till Alingsås, 21/3, Götene, 28/3 och Falköping, 25/4.

Alingsås 21 mars

Träningsdag med två träningspass och föredrag om kring orienteringsteknik.
Anmälan senast 16 mars.

Läs mer

Götene 28 mars

Träningsdag med två träningspass och föreläsning om kost för unga idrottare.
Anmälan senast 23 mars.

Läs mer


Kretstränare i sju kretsar!

I vår blir det vassa träningar med kretstränare i sju av distriktets nio kretsar! Under vintern har diskussioner, träffar och rekrytering lett fram till detta gynnsamma läge inför den stundande orienteringssäsongen.

Läs mer


FIVE-O - Fem högklassiga tävlingar i påsk

FIVE-O är ett tävlingspaket med fem högkvalitativa tävlingar på påskhelgen 9-13 april.

Läs mer


Medan samhällsdebatten blir allt hetare gällande hur mycket skärmtid som egentligen är bra för var och en och framförallt för våra ungdomar vill vi vända på kuttingen och uppmana ALLA som verkligen gillar orientering att prioritera mer skärmtid.

Läs mer 
(artikeln är en återpublicering från mars 2019)


Inbjudan till O-CAMP 2020

Nu är den nära, verkligen nära! Inbjudan till årets roligaste läger, O-CAMP!
Håll benkoll på o-camp.se, facebook och instagram de närmasta dagarna så du inte missar när inbjudan släpps!

Till O-camp.se


Konfaledare - bästa sommarjobbet!

Västergötlands OF söker konfirmationslägerledare för konfirmationslägret i Flämslätt under vår och sommar 2020. Är du den vi söker?

Läs mer


Marknadsför ert arrangemang

Dags att satsa lite extra på ert arrangemang? Inför 2020 års säsong erbjuder förbundet alla arrangörer; större annonser, mer spridning och större artikel i tre olika marknadsföringspaket genom förbundets kanaler. Till samma priser som 2019!

Läs mer


VÄSTGÖTATOPPEN är tävlingsserien orienterare och orienteringsklubbar i Västergötland. Västgötatoppen startade 2018 och inför tredje omgången nu 2020 görs bara ett par små justeringar i upplägget.
Nedan finner du upplägget för året, med deltävlingarna som ingår.

Läs mer


Ny klassindelning 2020

På luciadagen 2019 kom beskedet - Svenska Orienteringsförbundets styrelse har beslutat att införa en ny klassindelning från och med 2020-01-01. Det innebär följande:

Läs mer


Direktlänkar till tre fantastiska möjligheter för både förening och utövare!

Visste du att...
...orienteringsföreningarnas inrapporterade LOK-stödstimmar i Västergötland för den senaste 5 års perioden är 14 % lägre än 5 års perioden dessförinnan. Detta samtidigt som antal aktiva ungdomar (som springer minst en tävling/år enligt Eventor) under samma period ökat med 19%.
Finns det orapporterade LOK-timmar i er förenings ungdomsverksamhet?

Läs mer om LOK-stöd här.

Vi stödjer orientering i Västergötland!


Direktlänkar


Tävlingar

Här finns vårens tävlingsöversikt klar!

Läs mer


I Eventor finner du hela tävlingsprogrammet för 2020!

Läs mer


Välbesökta arrangemangsträffar

Över 50 deltagare medverkade på de två arrangemangsträffarna som Västergötlands OF arrangerat under den gångna veckan, i Ymergården, Borås måndagen den 24/2 och på Idrottenshus i Skövde onsdagen den 26/2.

Läs mer


Ansök om tävling 2021

Redan dags att börja fundera på tävlingar 2021?
Jo, faktiskt, ansökan ska vara inne i Eventor senast 31 mars.

Läs mer


Förstärk tävlingskommittén 2020

Är du intresserad av arrangemang och utveckling av orientering? I Västergötlands tävlingskommitté sker mycket av stödet för distriktets arrangörer och ständigt finns strävan för att underlätta och samtidigt förbättra. Nu söks tillskott!

Läs mer


Västgötamodellen 2020

Västgötamodellen, ett stöddokument för tävlingsarrangörer i Västergötland, är nu uppdaterat för årets orienteringssäsong och det innehåller en del nyheter.

Läs mer


Registerutdrag för nya ledare från 2020

Från 1 januari 2020 ska alla idrottsföreningar inom RF kontrollera begränsat registerutdrag för ledare som har kontinuerlig kontakt med barn. Beslutet togs vid senaste Riksidrottsmötet. Nedan finns information och lathund för hantering.

Läs mer


Skogskarlsstipendium

Skogskarlarnas har sedan länge ett resestipendium som kan sökas av lovande yngre herrseniorer i åldern 21 - 23 år. Inför 2020 kommer en nyhet, ett Ledarstipendium som kan tilldelas en ung ledare, tjej eller kille, 17-25 år.

Läs mer


Nyheter från SOFT

Orienteringslegendaren till Sverige

"Vill dela med mig av min passion"
Världens mest framgångsrika orienterare, Simone Niggli, flyttar till Sverige. Under sitt år i Sverige kommer hon vara instruktör på Orienteringsgymnasiet i Hallsberg samt hjälpa de svenska landslagslöparna att bli bättre i kontinental terräng.

Läs mer


Kinesiska löpare och ledare stängs av

Internationella orienteringsförbundets utredning av fusket på militära världsspelen i Kina är klar - de kinesiska löparna och ledarna stängs av. När det gäller världscupen i Kina har inga oegentligheter kunnat konstateras.

Läs mer


Vd-skifte i O-Ringen AB

Henrik Boström lämnar posten som vd för O-Ringen AB. Jens Lindquist, generalsekreterare för sommarens arrangemang i Uppsala, blir tillförordnad vd.

Läs mer


Valberedningen föreslår: Maria som ordförande

Vid förbundsmötet 21-22 mars väljs bland annat Svenska Orienteringsförbundets nya styrelse. Valberedningen föreslår att en kvartett nykomlingar väljs in - samt att Maria Krafft Helgesson blir ordförande.

Läs mer


Vill du leda SOFTs inkluderingssatsning?

Ett av Svenska Orienteringsförbundets viktigaste mål är att vi ska bli fler och att orientering blir en idrott för alla. Nu söker vi en person som vill leda ett nystartat inkluderingsprojekt där syftet är att nå nya målgrupper.

Läs mer


Lärarfortbildning

Stor utbildningssatsning för landets idrotts- och klasslärare!

Datum i Västergötland
Ulricehamn 3 april
Trollhättan 6 maj

Läs mer


Fina stafettframgångar för Sverige

När skidorienteringstävlingarna i Vindeln avslutades med stafetter blev det fler svenska medaljer, bla ett brons på junior-VM, där Ellen Blennow, Falköpings AIK OK, körde den ena sträckan.

Läs mer


Inför Förbundsmötet

Förbundsmötet för svensk orientering 2020 kommer att hållas helgen den 21-22 mars på Quality Hotel i Nacka.Här kan du se inkomna motioner och förslag som mötet har att behandla.

Läs mer


Uppdateringar i karttjänsten Omaps

Antalet kartor i svensk orienterings karttjänst Omaps närmar sig 1700. I senaste versionen har det blivit enklare att hitta en karta och att sköta klubbens kartor.

Läs mer


Kommande SOFT utbildningar

Borlänge 13-15/3
Barntränarutbildning
Ungdomstränarutbildning

Stockholm 20-22/3
Barntränarutbildning
Ungdomstränarutbildning
Bredd- och motionsutbildning

Läs mer


Vill du dela nyhetsbrevet?


Dela på Facebook
Dela på Twitter


Kontakt

facebooktwitterinstagramhomepage

Västergötlands Orienteringsförbund
www.svenskorientering.se/vastergotland 
magnus.vof@vgidrott.se - 0725-447736

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem/kontakt hos oss eller någon orienteringsförening i Västergötland, eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.