Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Planera din sommar i Läckö-Kinnekulle!

Äntligen är sommaren här igen och nu kanske mer än nånsin längtar många av oss efter att få uppleva nya platser i vårt avlånga land. I Destination Läckö-Kinnekulle finns det mesta för att göra din semesterupplevelse komplett: En 22 mil lång kuststräcka med många möjligheter till sol och bad, kajak- och vandringsleder i vacker och unik natur där historien ständigt gör sig påmind och hela 10 caféer och restauranger omnämnda i White guide! Välkommen att boka via vår hemsida eller telefon. Vi uppmanar alla våra besökare att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Läs mer om alla våra paket här! Kontaktuppgifter hittar du här!


2-dagars Läckö-Kinnekulleupplevelse

Med vårt tvådagarspaket i Läckö-Kinnekullebygden får du det bästa från både Kinnekulle, Lidköping och Kållandsö. I paketet ingår entré till Läckö slott med intressanta utställningar och dramatiserade visningar, Kinnekulle utsiktstorn som bjuder på hänförande utsikt över Vänern, Hällekis Säteris trädgård med den välskötta perennalisten och rosengården samt unika träd och Vänermuseet i Lidköping som visar livet och kulturen i och kring Vänern. Läs mer här!


Paket med turridning på pigga islandshästar

Att från hästryggen få uppleva slingrande skogsstigar med utsikt över Vänern är en härlig naturupplevelse. I vårt paket får du möjlighet att följa med din instruktör Helena på en uteritt med hennes trevliga islandshästar. Ni rider i grupp om 3 till 6 personer och turen tar ungefär 2 timmar. Innan ni ger er ut på ert ridäventyr så går Helena igenom turridningen samt de säkerhetsrutiner som gäller under dagen.
När du är fylld av nya ridupplevelser så väntar en två-rätters middag innan kroppen får vila för natten på ett av stadens hotell. Läs mer här!


Weekendpaket med fika i mysiga Lidköping

Ta en paus i vardagen och njut av en weekend i Lidköping med god mat, fika och shopping. Här finns unika butiker med handplockat sortiment och varje lördag fylls det stora Nya Stadens Torg med torghandlare och besökare. Lidköpings utbud präglas av tradition, hantverk, design och mode. De kullerstensbelagda gatorna i staden varvas med inslag från stadens porslinshistoria genom flera keramiska utsmyckningar på gator och små torg. I nästan varje kvarter finns mysiga caféer som bjuder in till en stunds avkoppling. Läs mer här!Läcköpaket för stora och små

Läckö slott breder ut sig som en vit pärla på ett klippblock vid Vänern och väcker nyfikenheten hos både stora och små. Gå med på en dramatiserad visning och låt barnen uppleva slottet på sitt eget vis. De äldre barnen bjuds in till slottsvandring med hemliga gångar och spännande historier och de mindre får möta karaktären Pantalone i commedia dell'arte-föreställningen "Korvar och krumbukter". Utanför slottet finns badplats, vandringsleder och naturum. Läs mer här!


Vandringspaket i unika naturmiljöer

I Destination Läckö-Kinnekulle finns det många vandringsleder att välja bland. De löper genom ett storslaget och omväxlande landskap, där en unik fauna blandas med historiska minnesmärken och andra sevärdheter. Den längsta leden är Kinnekulle vandringsled - en 45 km lång men lättvandrad led runt hela det magiska berget. På Kållandsö finns flera fina vandringsleder mellan 3-7 km i omväxlande terräng. Med vårt vandringspaket får du boende, mat och vandringskartor för området. Läs mer om vandringspaketet här!


Gourmetpaket med fika

Unna dig en härlig helg med god mat och dryck, skön avkoppling på ett mysigt hotell och kanske lite shopping i Lidköping. På Best Western Plus Edward Hotel i Lidköping där väntar en välkomnande fruktkorg, choklad och god dryck på rummet. Passa på att ägna dagen åt att strosa runt i Lidköpings alla mysiga butiker och stanna upp för en stunds avkopplande fika på det anrika Garströms konditori. Avsluta dagen med en 3-rätters gourmetmiddag på Feeling Restaurant & Winebar eller Restaurang Sjöboden. Läs mer här!


Löjromsäventyr på Vänern i november

Löjromsupplevelsen börjar med löjromsinspirerad lunch på restaurang Sjöboden i Spikens fiskehamn och fortsätter med en upplevelsetur i fiskebåt på Vänern. När ni sedan glidit in i hamnen går ni vidare till en av fiskebodarna hos Spikudden Rökeri där du får vara med och klämma löjrom och följa det fantastiska hantverket kring löjromsberedningen. Efter en dag med naturnära och unika upplevelser följer en löjromssupé på Feeling Restaurant & Winebar alt. Restaurang Hvita Hjorten. Efter en god frukostbuffé på ditt hotell väntar en guidad visning av barockpärlan Läckö Slott. Läs mer här! Finns även som dagpaket.


Facebook & Instagram

Gilla, följ och upplev Destination Läckö-Kinnekulle och ta del av nyheter, upplevelser, evenemang och spännande erbjudanden:

Facebook
Instagram


Destination Läckö-Kinnekulle AB

Nya stadens torg, Gamla Rådhuset 531 31 Lidköping

Tel: 0510-200 20, E-post: info@lackokinnekulle.se

www.lackokinnekulle.se