Månadsbrev med intervjuer och senaste nytt.  Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


”Företag som har en tillåtande kultur; där man kan göra fel och där det är högt i tak, har möjlighet att utvecklas till ett fantastiskt företag”

Johan Skoglund är VD på JM och har nyligen fått utmärkelsen Årets VD.

 

Berätta lite kort om din bakgrund och vägen till den roll du nu har
Jag är uppvuxen i Uppsala där jag gick fyraårigt tekniskt gymnasium. Jag spelade fotboll, bandy och tennis på fritiden. 1982 började jag på KTH och tog examen från Väg och Vatten 1986. Därefter började på JM 1986, där jag har haft flera olika roller så som: Projektledare, Platsingenjör, Regionchef, Affärsenhetschef och sedan 2002 är jag VD på företaget.

 

Vad betyder din utmärkelse som Årets VD, stora företag för dig och ditt ledarskap?
Det betyder jättemycket. Jag har fått stor uppskattning från medarbetare, kunder och andra i min omgivning. Det är kul, samtidigt som det är ett kvitto på att mitt ledarskap fungerar. För mig och mitt ledarskap ger det också en trygghet, att fortsätta på samma sätt men att aldrig sluta vara nyfiken!

 

Vad var det som fick dig att tacka ja till VD rollen från början?
Det som fick mig att tacka ja var dels ett samtal med min fru som tyckte att jag skulle tacka ja, och dels ett samtal med ordförande Per Westlund. Jag var lite tveksam till hur jag skulle bete mig, 40 år och ganska osäker på hur en VD arbetar. Per sa tydligt och lugnt; var precis som du är, det är därför styrelsen valt dig. Efter samtalet kände jag mig tryggare och säkrare. Jag fick den här chansen utifrån mina förutsättningar.

 

Hur skulle du beskriva ditt ledarskap och vad som är signifikant för just dig?
Jag tror att jag är tydlig, delegerande, ärlig och kreativ. För mig är det också viktigt att vara nyfiken, kundorienterad och intresserad av andra människor.

 

Hur tror du att andra skulle beskriva dig som ledare?
Andra brukar säga till mig att jag är klok, långsiktig och har bra värderingar.

 

Vilka 3 saker vill du fokusera på i ditt ledarskap där du befinner dig just nu?
Närvarande ledarskap, bra omvärldsanalys och talangförsörjning.

 

Vad ser du framför dig som din viktigaste ledarskapsfråga framåt?
Det viktigaste framöver är hållbarhetsfokus i allt som JM gör, samtidigt behöver vi attrahera fler kvinnor till branschen, speciellt i produktionen.

 

Vilken har varit din hittills största utmaning som ledare och vad har du lärt dig av den?
Den största utmaningen hittills är de två gånger vi behövt dra ner bemanningen med ca 25%, detta skedde år 2003 och 2008. Att göra det med respekt för individen samtidigt som det är viktigt att måna om de medarbetare som jobbar kvar. Det har lär mig att respektera alla individer, att sympatisera och känna nedstämdhet, men samtidigt att ha modet i att blicka framåt.

 

Varifrån hämtar du energi och inspiration?
I skogen, på fjället och på havet. Naturen är den bästa energikällan. Att få segla tillsammans med familjen en varm sommardag är underbart!

 

Hur inspirerar du andra?
Genom att vara utmanande och engagerande. I vår ledningsgrupp försöker jag också genomföra roliga, utmanande gruppövningar.

 

Vilka är dina absolut viktigaste värderingar och hur visar de sig i vardagen?
Respekt för alla människors lika värde, tillåta ett öppet klimat genom att säga vad jag tycker och genom att lyssna på andra. Jag tror att ett företag, genom en tillåtande kultur där man får göra fel och där det är högt i tak, har möjlighet att utvecklas till ett fantastiskt företag. Respekt handlar tex om att ta hänsyn till varandras tid, jag börjar alltid våra möten på utsatt tid och avslutar på utsatt tid.

 

Vilka 4 råd skulle du gett dig själv när du startade din ledarbanan, som du med din erafenhet idag, haft nytta av då?

1. Kom i tid
2. Var glad
3. Gör alltid ditt bästa
4. Du kommer inte älska alla på jobbet, men se till att du är en god arbetskamrat och visa alla respekt

Har du någon person som betytt mycket för ditt lärande som ledare och vad var det du särskilt tog lärdom av?
Mina föräldrar som älskade mig villkorslöst, det betyder för mig att jag alltid känt mig trygg och haft bra självkänsla. Du kan bara göra ditt bästa, och det brukar ofta räcka väldigt långt.

 

Om du fick välja en helt ny bana, vad skulle det i så fall vara?
När jag var ung så hade jag kanske velat testa att vara tennisspelare på heltid. Idag hade jag gärna testat banan som timmerman och bygga timmerhus till nära och kära.

 

Vad önskar du att man ska minnas från just ditt ledarskap den dagen du väljer att kanske göra annat?
Just ja, Johan, det var han som var så långsiktig, innovativ och klok så att företaget 15 år efter han slutade, fortfarande levererar fantastiskt fina bostäder till extremt nöjda kunder.

 


”Ju fler som arbetar mot ett gemensamt mål, desto större kraft skapas”

Susanne Holmström är VD på NetOnNet med ett tidigare förflutet på bland annat Tele2.

 

Berätta lite kort om din bakgrund och vägen till den roll du har idag
Vägen till min nuvarande roll som VD för NetOnNet har varit lik en italiensk serpentinväg, med många kurvor, rondeller, motorvägar och tvära svängar – en otroligt rolig och spännande väg! För mig är det resan och inte målet som är det viktiga, och jag känner att jag fortfarande är på en resa. 

Efter examen från Handelshögskolan i Göteborg började jag som trainee på Tele2 2004. Jag kunde väldigt lite om telekom men fascinerades av Kinneviks starka kultur, otroligt duktiga människor och spännande bolag. Det var en lärorik skola med mycket ansvar från första dagen. Långt före jag själv trodde jag var redo fick jag möjlighet att kliva in som VD för Optimal Telekom, ett dotterbolag till Tele2. Jag var inom Tele2-koncernen i tolv år och gick därifrån till rollen som privatmarknadschef på Trygg Hansa. Efter två år inom försäkringsbranschen fick jag möjlighet att anta utmaningen som VD för NetOnNet. NetOnNet är ett företag där jag ser fantastisk potential, med en stark kultur och starka värderingar. Ytterligare ett plus var så klart att det ligger på rätt sida Sverige – dvs i Västsverige!

 

Vad är annorlunda i VD rollen mot tidigare roller du haft?
I rollen som VD finns det många relationer och intressenter att arbeta med, du har din ledningsgrupp och företaget, din styrelse och ägare och andra externa intressenter. Jag ägnar mer tid åt att lägga strukturer och skapa förutsättningar för hela företaget att leverera resultat, på så sätt kan man säga att jag arbetar mer genom andra. I tidigare roller la jag kanske mer tid på att leverera det faktiska resultatet. 

 

Vad är det viktigaste du vill åstadkomma i din nya roll?
När jag klev in som VD på NetOnNet hade bolaget nyligen genomfört en sammanslagning av SIBA och NetOnNet. Mycket tid och kraft hade lagts för att få två bolag att bli ett. Integrationen av SIBA och NetOnNet har gått bra och vi har nu en stabil grund att stå på. Nu är det viktigt för oss att blicka framåt och ta nästa kliv i NetOnNets utveckling.

Jag vill ge förutsättningar och skapa möjligheter för NetOnNet och teamet i bolaget att växa. Vår plan är att vi ska växa på marknaden genom att vara nära kunden och genom att fortsätta utmana inom hemelektronik.

Retail förändras snabbt. Det gäller att vara både flexibel och snabbfotad. Samtidigt får man inte glömma att det är lätt att överskatta vad vi kan göra på kort sikt och underskatta vad vi kan göra på lång sikt.

 

Vad är det mest givande med ledarskapet?
Ju fler som arbetar mot ett gemensamt mål, desto större kraft skapas. Ledarskap är fantastiskt och min drivkraft är få människor att bli ännu bättre än vad de tror är möjligt.

 

Var hämtar du din inspiration ifrån?
Överallt. Från mina barn, mina kollegor, vänner och inspirerande personer i min omgivning. Jag kör bil varje dag mellan Göteborg och Viared, det tar ca 45 minuter och det är perfekt för att tex lyssna på en bra podd.

Jag drivs av relationer och söker gärna inspiration långt utanför den bransch och vardag jag befinner mig inom idag. Genom partnerskap, samarbeten och möten utvecklar jag affären och mitt eget ledarskap. Nyfikenhet är en viktig drivkraft.

 

Vad gör du för att inspirera andra?
För mig är det viktigt att ”walk the talk” och att vara sann mot mig själv. Jag tror och hoppas att jag uppfattas som en prestigelös person med fötterna på jorden. Vill jag skapa en organisation som är modig så behöver jag så klart vara modig själv. Vill jag att det ska vara OK att göra misstag så bjuder jag gärna på när jag själv gjort ett misstag och vad jag lärde mig av det.

 

Vilka 5 råd skulle du själv velat ha fått i begynnelsen av din karriär som du nu ser hade varit av värde?

  • Försök inte fylla någon annans skor – var dig själv.
  • Var modig – säg ja till nya utmaningar.
  • Var nyfiken – de bästa idéerna kommer oftast från de mest otippade ställena.
  • Fråga om hjälp – och hjälp andra.
  • Walk the talk – agera såsom du vill att de omkring dig ska agera.

 

Ser du att kraven på ledaren har förändrats de senast åren och vad tror du krävs för att kunna möta dessa?
Det är en sund utveckling att ledaskap handlar mer om att leda än enbart själva chefskapet. Det har alltid behövts inspirerande, modiga och tydliga ledare och under de senaste åren tycker jag att det finns fler fina exempel av detta. 

 

Finns det någon person som har inspirerat dig i ditt ledarskap och vad var det den personen i så fall gjorde?
Det finns många personer som inspirerat mig. En tidig chef jag hade på Tele2 var Markus Täkte, han inspirerade mig att våga tro på människor, ge stora ansvar och möjligheten att utvecklas. Han såg potential innan man såg det själv. Utan honom hade jag troligen inte varit där jag är idag. 

 

Vad i din ledarroll är du mest stolt över så här långt?
I min nuvarande roll är jag stolt över det team vi byggt inom NetOnNet; det är ett drivet, starkt och modigt team som är redo att skapa stordåd på marknaden. Vi arbetar nära kunden och fortsätter att utmana i vår bransch.

Jag är stolt över att jag själv vågar testa nya saker och utmana mig själv i de stora besluten men även i vardagen. Till exempel försöker jag att starta möten lite annorlunda varje gång, för att skapa en energigivande start.

 

Vilken har varit din hittills största utmaning som ledare och hur valde du att tackla den?
Den största utmaningen var i min första ledarroll. Jag försökte fylla skorna från den tidigare chefen vilket gjorde mitt ledarskap otydligt och inte alls genuint. Jag fick stanna upp och fundera över mina egna värderingar och landade i att vara mer sann mot mig själv och det sättet jag vill leda på.

 

Har du några ledord eller värderingar som du håller hårt i och hur visar de sig i vardagen?
Den tidigare VD:n för Tele2, Lars-Johan Jarnheimer, gav mig några råd när jag blev chef för första gången. Han sa ”Kom i tid”, ”Ljug inte” och ”Parkera aldrig på kundparkeringen”. Detta är tre ledord jag bär med mig och det jag tror han menade var att saker inte behöver vara så svåra. Det handlar väldigt mycket om sunt förnuft.

 

Vad uppskattar du mest av dina ledaregenskaper?
Det behöver nog någon som arbetar med mig svara på. Jag hoppas att de som arbetar med mig uppfattar mig som en närvarande, nyfiken och modig ledare. En ledare som skapar förutsättningar och möjligheter för de runt omkring att växa.

 

Om du fått välja ett annat spår än det du är på idag, vad skulle det ha varit?
Jag tror ofta att jag egentligen skulle ha blivit entreprenör och driva upp en egen verksamhet. Inget i mitt CV pekar åt det håller och jag har snarare insett att jag är en utpräglad intraprenör som driver förändring inom organisationer.

 

Vad vill du lämna efter dig för avtryck som ledare?
Jag vill lämna ett starkt självgående team som vågar ta modiga beslut och vidareutveckla affären. Jag vill att vi som team ifrågasätter gamla normer. Jag vill även visa att mångfald och inkludering bygger starka team och skapar starka resultat.

 


I april Månadsbrev intervjuar vi Charlotte Darth, VD på Binero och Pernilla Ramslöv, VD på Nox.


AKTUELLT

Vi kommer i april att lansera PotentialPodden™ där vi intervjuar företagsledare om ledarskap. Mer information kommer på vår hemsida och i sociala medier, missa inte det. 

Delta i PotentialBarometern2020, där vi undersöker hur innovativa och strukturerade svenska verksamheter är, när det gäller att aktivt arbeta med organisationens värderingar, kultur och att ta tillvara potential i sina organisationer, i en värld i ständig förändring.

Har du en ledande roll? Hjälp oss att bidra till årets viktigaste research genom att delta i PotentialBarometern2020 
HÄR>>
Sprid gärna i ditt nätverk.


Du har väl inte missat att läsa vår VD's bok "Lurad? - Släpp myten om att det är din personlighet som skapar framgång" beställ boken direkt via vårt förlag, 
klicka här>>
Nya affärer denna månad är inom Detaljhandeln, Friskvård, IT och Bank.

EVENT & AKTIVITETER

I maj kommer vi att mötas för nästa HR Innovation nätverksträff, på temat: "Hur ska HR som funktion överleva i framtiden?"

Vi kommer att delta i Almedalen 2020 med ett seminarium och mingel under måndagen den 29 juni. Mer detaljer och inbjudan kommer under våren.

Lyssna gärna till våra kunder som berättar om vilken affärsnytta de når genom oss. HÄR >> kan du se Länsförsäkringar Uppsala berätta mer.

Aktuella events och händelser finns alltid på vår hemsida  under INSPIRATION eller via LinkedIn och facebook.

LÄSTIPS


Månadens tankeväckare: Appropå preferenser och perspektiv!

Illustratör: Åsa Holmqvist

Vill du veta mer om hur du konkret kan öka dina möjligheter att få strategier och mål att uppnås genom fokus på perspektiv och preferenser? Ta kontakt med oss om hur vår Preferensanalys™ genomförs genom, VerksamhetensDNA™ och ArbetsrelateratDNA™.

KONTAKTA OSS

08 - 411 26 00 

info@performancepotential.se

Följ oss på sociala medier:

facebooktwitterlinkedin

OM PERFORMANCEPOTENTIAL

Vi levererar Potential Management för den professionella världen. Via vår Preferensanalys™, matchar vi VerksamhetensDNA™ med individers ArbetsrelateratDNA™ för att skapa tydliga förutsättningar för hur en organisation och person kan bli mer framgångsrika och produktiva tillsammans.

Vårt verktyg ökar kundnytta, prestation och produktivitet, och används i kretsloppet för Affären, Medarbetarna och Kompetenspusslet. Vi säkerställer att din organisation skapar förutsättningar för rätt aktiviteter och nyttjar sin potential till fullo.

 

TACK FÖR ATT DU PRENUMERERAR PÅ VÅRT MÅNADSBREV!

Om du skulle vilja avregistrera dig från vårt Månadsbrev gör du det här.

Om du av någon anledning inte vill att vi längre ska ha möjlighet att inneha de kontaktuppgifter du gett oss och därmed tar bort email, telefonnummer etc. ur våra system helt, vänligen skicka ett mail till info@performancepotential.se.