Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SSI - Supportbranschens nyhetsbrev nr 15

Utbildningar för supporten

Både chefer och medarbetare behöver ständigt utvecklas för att hänga med i den snabba utvecklingen inom supportbranschen. 

Det finns några riktigt bra sätt att utveckla sig själv inom Service och Support. Bästa sätten brukar vara genom utbildning, omvärldsbevakning och nätverk. Läs mer här!

 

Certifierad Supportchef

Detta är en helt ny utbildning som håller på i 6 dagar där man får träffa andra chefer i samma situation 3x2 dagar. Man får träffa kunniga lärare inom olika områden och ledande expertis som delar med sig av sina kunskaper. Man får under utbildningen även delta i ett projektuppdrag som ligger som grund för själva certifieringen. Mer information om denna utbildning finner du på länken Certifierad Supportchef.

Support Center Team Leader

Som teamleader behöver man ha många skills för att klara sina uppgifter. Det är ofta teamleadern som får leda olika förändringar och vara med och utveckla verksamheten, samtidigt som det dagliga ska fungera utan problem. Man har mycket kontakt med alla sina medarbetare och ska finnas till hands för alla de olika behov som finns i gruppen man leder. 

Mer information finner du på länken: Support Center Team Leader

Support Center Analyst

Denna utbildning för medarbetare i en Servicedesk eller Kundsupport är helt klart Sveriges bästa supportutbildning och den är på en internationell nivå med alla de senaste teknikerna, modellern och processerna inkluderade. Vill man höja servicenivån inom supporten så är det denna utbildning man ska satsa på. 

Utbildningen genomförs över hela Sverige på olika orter. 

Mer information finner du på länken: Support Center Analyst

ITIL 4 för Servicedesk

ITIL 4 för Servicedesk handlar om hur man ser på service och värdeskapande i en support eller Servicedesk. Man får många tips och kunskaper hur man skapar effektivitet och en kundvänlig organisation. Man får också verktyg för att kunna öka och förbättra sitt samarbete med andra interna avdelningar och enheter. Utbildningen finns både som öppen utbildning och intern utbildning som kan köras ute hos kund.

Mer information finner du på länken: ITIL 4 för Servicedesk

kundkommunikation för Servicedesk

Effektiv kundkommunikation innehåller alla de områden som handlar om att kommunicera bättre och effektivare med kunden. Det kan vara hur man ställer frågor på bästa sätt, hur man hanterar en "svår" kund osv. Denna utbildning är mest lämpad för att köra som interna utbildning för en hel grupp eller avdelning.

Mer information finner du på länken: Effektiv Kundkommunikation

Nyhetsbrevet

Här finner du tips, länkar och du får ta del andras erfarenheter.

Kontakta Peter Hero om du har frågor eller tips!

peter.hero@supportinst.se 


SSI-nätverken

Vi har SSI-nätverk för Servicedesk och Kundservice över hela landet från norr till söder. I februari och mars har vi bokat hos Atea i Luleå, Örebro kommun, Nordea i Stockholm och Volvo i Göteborg Läs mer här om kommande och tidigare nätverskträffar.


Utbildningar

SATSA PÅ DIG SJÄLV OCH DINA MEDARBETARE!

Här finner du supportbranschens bästa utbildningar,  som SSI erbjuder. De flesta som "öppna utbildningar" samt flera även som internanpassade. 


Medlemskap

Gå med i ett av våra nätverk!

Här hittar du information om medlemskap i SSI som ger dig fri tillgång till att delta i alla våra närverksträffar i hela landet.  

Mer information här


Mer info om SSI - Support Services Institute, www.supportinst.se eller ring till Peter Hero

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.