Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från Hemkokat - Sverige

 

Tisdag 4 februari 2020

Förkylningsspecial!

Någon men än jag som längtar riktigt mycket efter våren nu?!

Det har ju varit en otroligt mild vinter och här i Söderhamn har vi inte haft just någon snö alls men precis just nu är det lite lite vitt på marken. Jag vill ta fram solstolen, grillen, öppna locket på poolen, sitta ute och dricka kaffe på maten, klippa gräs och få ljusare kvällar. Det jag i alla fall kommit igång med är promenader!

I detta nyhetsbrev blir det lite snack om promenader, förkylningar och bra liniment


Promenera - mer än att bara bränna kalorier!

Äntligen har jag kommit igång med promenerandet igen. Jag hade kommit av mej lite men nu är rutinen där igen. Jag letar små hål i vardagen där jag kan peta in en prommis. Hela människan mår fint av en promenad, både kropp och knopp!

Läs om promenerandets fördelar här


D-vitamin effektivt mot luftvägsinfektioner

Många boostar sej med C-vitamin vid förkylning men glöm inte vitamin D! En studie gjort vid Karolinska sjukhuset påvisar att tillskott av vitamin D3 kan vara MER effektivt mot influensa än influensavaccin!

De lägsta D-vitaminnivåerna har vi i februari. Undrar varför så många blir sjuka just i "vabruari"...

Läs mer om vitamin D3 här

REA på vitamin D3 i shoppen nu!

Gå direkt till erbjudandet


Dämpa hosta med olibanum

Torr och envis hosta som aldrig verkar vilja ge sej... Då kan jag rekommendera dej att inhalera olibanum. Olibanum har en förmåga att lugna andningen och hjälper oss att ta djuupa luugna andetag som faktiskt ofta gör att hostan kommer av sej. 

Läs mer om olibanum här

REA på olibanum i shoppen! Kolla här!


Kan du komma på massage när du är sjuk?

Man kan se massagen som ett träningspass för kroppen, man trycker och töjer i muskler, senor m.m. vilket även påverkar blodkärl och nerver. Det gör att kroppen tillfälligt får fokusera på mycket annat som sätts igång i kroppen istället för att läka ut t.ex. förkylning.

Enkelt kan man säga att om du inte skulle få för dig att träna eller hålla igång som vanligt i ditt sjukdomstillstånd ska du inte heller gå på massage. Detta för att undvika att sjukdomen ska ta längre tid att läka ut. 

Sen finns det ju såklart även risk att du smittar massören eller övriga kunder om du ger dej ut för tidigt.

Hos mej kan du avboka tiden när du är sjuk utan att jag debiterar dej men självklart vill jag att du gör det så snart du kan så jag hinner ta in en annan kund!


Shotta på Ingefära - Citron - Honung

Det här tycker jag är riktigt gott! Jag gillar när den är ordentligt rivig och smakar mycket ingefära så jag tar inte så mycket honung i min shot men faktum är att honungen både är nyttig och rundar av hettan en hel del.

Här hittar du recept på ingefärashot! 


Trött i ryggen av att ligga stilla

Eller av att ha tränat... oavsett varför du blivit stel och öm i rygg eller resten av kroppen så kan jag rekommendera mitt liniment med s.k. tigerolja!

Tigerolja är en blandning av eteriska oljor som sätter fart på cirkulation och blodgenomströmning fint i spända och ömma muskler. Linimentet påminner mycket om det inte allt för okända Tigerbalsamet men mitt liniment är en fettfri gelé som går in snabbt i huden och där doften klingar av snabbare än när man har en salva som bas.

REA på Liniment i shoppen nu!

Gå direkt till erbjudandet


Aromamassage - Koppingmassage - Hotstonemassage

Boka tid!

Varmt välkommen att boka en tid för massage!

Jag är medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund och är ansluten till Wellnet, ActiWay, Benify, ePassi och Bokadirekt.

Läs mer och boka här! Tfn/sms: 070-346 28 17


Aktuella erbjudanden i shoppen!

Hemkokat - Sverige
Anniqa Löfgren, dipl. aromaterapeut.
Trumslagaregatan 27, Söderhamn
Tfn. 070-346 28 17
E-post: anniqa@hemkokat.nu

Besök hemkokat - sverige på hemkokat.nu eller följ med i mina sociala kanaler.
Youtubekanalen har jag tillsammans med min syrra!

facebookhomepageinstagramyoutube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.