Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV NR 1 2020

Det märks verkligen att vi har ett nytt år och att en ny orienteringssäsong är i sikte. Inte minst när årets första nyhetsbrev ska sättas ihop.

Det är riktigt mycket information om vad som kommer erbjudas under den närmsta tiden som fyller boxarna den här gången. Vad sägs om träningsdagar, Västgötatoppen, arrangemangsträffar, årsmöte, info om årets aktivverksamhet, en del om Ungoteket, vårens tävlingsprogram... fullmatat är bara förnamnet, Nyhetsbrev efternamnet...

Så låt oss presentera Fullmatat Nyhetsbrev samt önska trevlig läsning i vanlig ordning!

Med vänliga hälsningar
Magnus Sundmark
magnus.vof@vgidrott.se
0725-447736


Nydaningar i aktivverksamheten

Under hösten och vintern har det pågått diskussioner om förbundets aktivverksamhet och inför 2020 sker en del förändringar. Exempelvis byter USM-Truppen namn till Västgötatruppen, Aktiv 13-14 blir Ungdom 13-16 och VOJS läggs på is tillsvidare.

Läs mer


Tre träningsdagar!

Välkomna att slipa OL-tekniken med Västergötlands OF!

Under våren inbjuder Västergötlands OF till tre olika träningsdagar men med liknande koncept. Välkomna till Alingsås, 21/3, Götene, 28/3 och Falköping, 25/4.

Läs mer


Samtliga arrangörer för 2020 års orienteringsarrangemang i Västergötland kallas nu till arrangemangsträffar. Samma innehåll ges vid två tillfällen och arrangören väljer när det passar bäst för egen del. Borås 24 feb eller Skövde 26 feb. Välkomna!

Läs mer


Marknadsför ert arrangemang

Dags att satsa lite extra på ert arrangemang? Inför 2020 års säsong erbjuder förbundet alla arrangörer; större annonser, mer spridning och större artikel i tre olika marknadsföringspaket genom förbundets kanaler. Till samma priser som 2019!

Läs mer


VÄSTGÖTATOPPEN är tävlingsserien orienterare och orienteringsklubbar i Västergötland. Västgötatoppen startade 2018 och inför tredje omgången nu 2020 görs bara ett par små justeringar i upplägget.
Nedan finner du upplägget för året, med deltävlingarna som ingår.

Läs mer


Intensiv utbildningshelg i Vara

Utbildningshelgen bjöd på över 240 deltagartillfällen när den genomfördes på Vara Folkhögskolan under helgen 1-2 februari.

Läs mer


Konfaledare - bästa sommarjobbet!

Västergötlands OF söker konfirmationslägerledare för konfirmationslägret i Flämslätt under vår och sommar 2020. Är du den vi söker?

Läs mer


Ungotekets utbildningshelg


Ungoteket expanderar

Ungoteket är ett koncept där unga skapar idrott och fram tills nu har det endast varit orienteringsungdomar som skapat orientering. Nu har emellertid Västergötlands Handbollsförbunds styrelse tagit beslut om att starta upp Ungoteket och därmed kommer det framledes även vara handbollsungdomar som skapar handboll.

Läs mer


Ny klassindelning 2020

På luciadagen kom beskedet - Svenska Orienteringsförbundets styrelse har beslutat att införa en ny klassindelning från och med årsskiftet. Det innebär följande:

Läs mer


Kallelse årsmötet 2020

Västergötlands Orienteringsförbunds årsmöte kommer att äga rum onsdagen den 4:e mars 2020. Plats Vara Folkhögskola.

Anmälan av ombud skall göras senast 16 februari.

Läs merDirektlänkar till tre fantastiska möjligheter för både förening och utövare!

Visste du att...
...det i skrivande stund är klart med nya kretstränare i sex av distriktets nio kretsar och att samtal pågår för att utöka manskapet ytterligare!

Verksamheten kommer rulla igång under våren. Mer information kommer i nyhet på hemsidan inom kort!

Vi stödjer orientering i Västergötland!


Direktlänkar


Spring nattcuper
(och annat...) 
i vinter! 

Klicka här för aktuella möjligheter i Eventor!


Tävlingar

Nu är det väl ändå dags att blicka fram emot vårkanten och den allt närmare kommande säsongen.
Nu finns vårens tävlingsöversikt klar!

Läs mer


I Eventor finner du hela tävlingsprogrammet för 2020!

Läs mer


Ansök om tävling 2021

Redan dags att börja fundera på tävlingar 2021?
Jo, faktiskt, ansökan ska vara inne i Eventor senast 31 mars.

Läs mer


Förstärk tävlingskommittén 2020

Är du intresserad av arrangemang och utveckling av orientering? I Västergötlands tävlingskommitté sker mycket av stödet för distriktets arrangörer och ständigt finns strävan för att underlätta och samtidigt förbättra. Nu söks tillskott!

Läs mer


Registerutdrag för nya ledare från 2020

Från 1 januari 2020 ska alla idrottsföreningar inom RF kontrollera begränsat registerutdrag för ledare som har kontinuerlig kontakt med barn. Beslutet togs vid senaste Riksidrottsmötet. Nedan finns information och lathund för hantering.

Läs mer


Ny långtidsplan för DM fastställd

Av olika skäl har tävlingskommittén nödgats justera i långtidsplanen för DM tävlingarna. Nedan finner ni den nya långtidsplanen, vilket er förening haft möjlighet att inkomma med synpunkter kring.

Läs mer


Landslaget för MTBO uttaget

... och, javisst, vi har västgötar som tar plats. Marcus Wadell, Ulricehamns OK har givits plats i A-truppen och Elvira Larsson, Ryda SK har fått en plats i utvecklingstruppen.

Läs mer


Nya e-postadresser till kansliet

Kansliet har bytt maildomän från westgotasport till vgidrott och därmed är de nya mailadresserna till förbundets kansli:

magnus.vof@vgidrott.se
nina.vof@vgidrott.se
bertil.vof@vgidrott.se


Nyheter från SOFT

Tove - drottning på Idrottsgalan!

Tove Alexandersson är drottningen av Idrottsgalan. Efter att hon tidigare under kvällen tilldelats både Bragdguldet och Årets kvinnliga idrottare vann hon nu även Jerringpriset. ”Det värmer oerhört”, säger Alexandersson.

Läs mer


Ändrad klassindelning för MTBO

Mountainbikeorientering växer och med det också behovet av en indelning i 5-årsintervaller istället för 10-årsintervaller i de äldre klasserna, vilket införs från 2020.

Läs mer


Ultra SM inleder Swedish League 2020

Den 4 april startar Swedish League. Ultra-SM, masstart och raka banor gäller och arrangören talar om "långdistansorientering på riktigt": "Vi hoppas att så många som möjligt antar utmaningen att testa ett koncept som inte prövats de senaste 20 åren."

Läs mer


MABI Hyrbilar – fortsatt leverantör

Svenska Orienteringsförbundet har samarbetat med MABI Hyrbilar sedan 2014 och nu blir det ännu enklare att ta del av förbundsavtalet.

Läs mer


Inför Förbundsmötet

Förbundsmötet för svensk orientering 2020 kommer att hållas helgen den 21-22 mars på Quality Hotel i Nacka.Här kan du se inkomna motioner och förslag som mötet har att behandla.

Läs mer


Uppdateringar i karttjänsten Omaps

Antalet kartor i svensk orienterings karttjänst Omaps närmar sig 1700. I senaste versionen har det blivit enklare att hitta en karta och att sköta klubbens kartor.

Läs mer


Kommande SOFT utbildningar

Borlänge 13-15/3
Barntränarutbildning
Ungdomstränarutbildning

Stockholm 20-22/3
Barntränarutbildning
Ungdomstränarutbildning
Bredd- och motionsutbildning

Läs mer


Vill du dela nyhetsbrevet?


Dela på Facebook
Dela på Twitter


Kontakt

facebooktwitterinstagramhomepage

Västergötlands Orienteringsförbund
www.svenskorientering.se/vastergotland 
magnus.vof@vgidrott.se - 0725-447736

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem/kontakt hos oss eller någon orienteringsförening i Västergötland, eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.