Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Söderholm: "God jul och gott nytt orienteringsår!"

Julen är här och snart ringer vi in det nya året. Men låt oss först se tillbaka på ett 2019 fyllt av viktiga steg framåt -  och tillåt mig påminna om att Tove Alexandersson är kvar i Jerringprisomröstningen.

I går stängdes den första omgången i Jerringprisomröstningen och 11 kandidater blev 8.

Givetvis är Tove Alexandersson kvar i tävlingen och självfallet tänker jag fortsätta att rösta, hela vägen fram till sista stämplingen och avgörandet i Globen den 27 januari.

Om vår superstjärna och färska Bragdguldsvinnare även bärgar folkets pris, Jerringpriset, så är det inte bara välförtjänt och underbart, det betyder också mycket för såväl Tove själv som för orienteringen i stort.

Så, ring Toves nya nummer - 099-20907, och kom ihåg att man kan ringa varje dag.

Och rösta i Duo-appen och på Radiosportens hemsida! (Märk väl: Du har en ny röst att avlägga på respektive plattform nu när röstningsomgång 2 inleds.)

På vår hemsida kan du läsa mer om Jerringomröstningen.

Efter ett magiskt 2019 vore Jerringpriset till Tove pricken över i. För vilket år vi har haft.

Under 2019 ...

... blev vi ännu fler orienterare! För femte året i rad ökade vårt medlemstal och vi är nu sammanlagt 86 000 orienterare.

... ökade antalet starter. Totalt var det cirka 540 000 starter på fler än 2000 tävlingar.

... fortsatte våra motionssatsningar att växa. hittaut och Naturpasset finns i snart sagt hela Sverige och aktiverar 100 000 deltagare årligen.

... O-Ringen Kolmården lockade över 21 000 deltagare och var en stor succé på alla sätt.

... nådde Rikslägret sommar och vinter rekordnivåer.

... erbjöd vi utbildningar över hela landet, för lärare, ledare, arrangörer, tränare och kartritare.

... bärgade våra fyra landslag fler internationella pallplatser än något annat svenskt idrottsförbund. Totalt blev det 29 pallplatser i tuffast tänkbara konkurrens.

I slutet av januari bänkar vi oss för Idrottsgalan där vi har nomineringar i fyra kategorier och där Bragdguldsvinnaren Tove Alexandersson har stora chanser att vinna även Jerringpriset. Just det sistnämnda är upp till svenska folket - och inte minst upp till alla orienterare.

Avslutningsvis; läs igenom det här nyhetsbrevet, sprid gärna vidare, och ha sedan en riktigt härlig julvila!

God jul och gott nytt år!

Susanne Söderholm, förbundschef


Utveckla din orientering – dyk ner i vår digitala utvecklingsplan

Oavsett vilken ambition du har med din orientering vill vi att du ska utvecklas. Ta del av svensk orienterings utvecklingsplan, som finns tillgänglig på webben. Här hittar du mängder av kunskap som kan berika ditt idrottande. Läs mer HÄR.

 


SOFT söker marknads- och försäljningschef

Vill du vara med på en spännande resa? Svenska Orienteringsförbundet söker en målinriktad marknads- och försäljningschef.

Sista dag att ansöka är 19 januari

HÄR hittar du annonsen!


facebookinstagramtwitterlinkedin

Vill du vara mer uppdaterad? Följ oss på våra sociala medier!


Barnkonventionen blir lag

Från och med 1 januari 2020 är FN:s barnkonvention lag i Sverige. Redan i dag står det i Riksidrottsförbundets stadgar att all idrott för barn ska utgå från just barnkonventionen. Vad innebär då den nya lagen för idrottsrörelsen?

Läs mer på vår hemsida!


Så kan du få kostnadsfri vård via Folksam

Till Råd och Vård för idrottsskador 020-441111 kan orienterare, ledare och föräldrar ringa och få råd om hur skador kan förebyggas. Skulle det behövas mer än rådgivning ingår upp till två besök hos fysioterapeut och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador. Folksam har byggt upp ett rikstäckande nätverk av vårdgivare där kostnadsfri inbokning sker vid behov.

Läs mer HÄR!Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se 

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i en orienteringsförening och din/er förening är medlem i Svenska Orienteringsförbundet. Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här. 
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.