Nyhetsbrev från Fredens Hus
20 december 2019


Nu är 2019 snart slut och vi kan summera ett spännande och intensivt år med mycket verksamhet. Vi har bland annat startat tre nya projekt som vi kommer att fortsätta arbeta med under 2020. Här kommer lite mer av det vi har gjort under året!

Under 2019 har vi hållit i 338 workshopar inom vår basverksamhet. Ämnena har sträckt sig från jämställdhet, normer och sexuella trakasserier till rasism, civilkurage, propaganda och konflikthantering. 

Under året har vi visat totalt 13 utställningar, både små och stora, externa och egenproducerade. Bland annat har vi under hösten visat vår egen utställning Min kropp Min rätt - om sexuella kränkningar, våld och rätten till kroppslig integritet.  

2019 har varit ett år då vi både avslutat stora projekt och påbörjat nya inom social hållbarhet. Nästa år kommer vi att fokusera extra mycket på Agenda 2030 och framförallt miljö- och klimatfrågor genom vårt projekt Dear Planet. Vi kommer också att driva tre projekt tillsammans med Emerichfonden. Läs mer på www.fredenshus.se.  

2019 har det anordnats 30 föreläsningar och olika evenemang på Fredens Hus. Vi har samarbetat med flera andra föreningar som verkar för fred och mänskliga rättigheter, bland annat Röda Korset, Amnesty, Kvinnor för fred, Män för jämställdhet, Uppsala FN-förening m.fl.  

Öppettider under jul och nyår

Kontoret går på julledighet den 23 december-6 januari.

Museet har öppet följande tider: 

Julafton, juldagen, annandag jul - stängt

27/12 - öppet kl 15-18

28-29/12 - öppet kl 12-16

30/12, nyårsafton, nyårsdagen - stängt

2-3/1 - öppet kl 15-18

4-5/1 - öppet kl 12-16

 

Var med och stötta Fredens Hus fortlevnad och utveckling!

Vet du inte vad du ska ge i julklapp till någon som redan har allt? Eller vill du själv vara med och stötta Fredens Hus? Det enklaste sättet att stötta vår verksamhet är genom att bli medlem i föreningen Fredens Hus. Både privatpersoner, företag och organisationer kan vara medlemmar. Här finns all information om hur man blir medlem.

Ditt företag kan också vara med och sponsra vår verksamhet så att vi får möjlighet att träffa och utbilda fler barn och unga, utveckla utställningar och driva förändringsprojekt. Är du intresserad av att veta mer om våra sponsorpaket? Hör av dig till oss på info@fredenshus.se.

Vi på Fredens Hus önskar god jul och ett gott nytt år - vi ses 2020!

Om Fredens Hus

Fredens Hus är en samlingsplats för fred, mänskliga rättigheter och möjligheter. Genom utställningar, projekt och pedagogisk verksamhet med fokus på barn och unga jobbar vi för social hållbarhet. Det handlar om fredsarbete på gräsrotsnivå för att främja jämställdhet, motverka rasism och intolerans och att träna konflikthantering och aktivt medborgarskap.

Vi är en ideell förening som arbetar i Dag Hammarskjölds anda sedan 2006.