Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Det här är ett nyhetsbrev som Svenska Orienteringsförbundet skickar till landets samtliga föreningar.


Söderholm: "Nu ser vi till att nyttja det här läget!"

Vilken Idrottsgala det blev!  Och vilken start vi har fått på det nya året. Låt oss nu tillsammans nyttja det läge vi har och surfa på vågen!
Det här är det perfekta läget att rekrytera!

Till att börja med vill jag tacka alla som gjorde Idrottsgalan till ren och skär orienteringspropaganda. Tack såklart till vårt magiska landslag och inte minst till Tove; ni var alla strålande ambassadörer för vår sport! Sedan vill jag givetvis rikta ett tack till alla som Jerringröstat, och till alla som överhuvudtaget visar sitt stora engagemang

Vi har ett härligt momentum nu i svensk orientering, och därför vill jag i årets första nyhetsbrev verkligen uppmana föreningarna att nyttja chansen. Det finns sannolikt fler "mini-Toves" än någinsin tidigare, nyfikna unga som vill testa vår sport, men även många vuxna lär också få upp ögonen för att det här med orientering, det är något som slår det mesta!

Är det någon gång ni ska satsa lite extra på vårens nybörjarkurser är det sannolikt nu!

Som vanligt uppmanar jag er att läsa igenom hela nyhetsbrevet. Här finns mycket info som din förening kan ha nytta av!

Varma hälsningar!

Susanne Söderholm, förbundschef


Dags att rapportera in LOK-stödet!

Senast den 25 februari är det dags att skicka in LOK-stödsansökan för hösten 2019. Ansökan görs på föreningens IdrottOnline-sida.

LOK-stöd kan sökas av varje idrottsförening, ansluten till något av de specialidrottsförbund som tillhör RF och som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7–25 år. LOK-stödet finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott.

Läs mer HÄR på RF:s sajt.


Många nybörjare i vår? Nyttja våra fina introduktionsfilmer

Har ni nybörjare i er förening? I så fall kan ni få god användning av de intreoduktionsfilmer som Svenska Orienteringsförbundet har tagit fram.

Läs mer och hitta filmer HÄR.


Vad gör din förening på World Orienteering Day?

Den 13-19 maj är det World Orienteering Day, ett initiativ från Internationella Orienteringsförbundet som funnits sedan 2016 och genom åren har noterat 1 288 698 deltagare.

2019 engagerade vi svenska föreningar tillsammans drygt 27 000 personer runtom i landet. Ett strålande resultat som vi med gemensamma krafter ska försöka överträffa på årets WOD.

Din förening kan registrera ett eller flera engagemang, små eller stora. Det kan vara en ordinarie klubbträning där ni särskilt uppmärksammar WOD.

För att engagera fler barn och ungdomar kan ni arrangera ett event tillsammans med er lokala skola. Kontakta gärna närmsta idrottslärare och planera en orienteringsaktivitet ihop för att gemensamt fira dagen med eleverna. Genom samarbetet får ni en relation till skolan och lärarna och ni bidrar även med ert stöd och er kunskap till deras egna framtida orienteringsaktiviteter. På så vis kan vi tillsammans sprida sporten och bidra till ett större engagemang.

HÄR läser du mer om WOD!


Uppdatering av tävlingsreglerna

En ny version av regelverket för orienteringslöpning är publicerad inför vårsäsongen som snart startar igång på allvar. Bland annat är allt som rör nya klassindelningen uppdaterat.

Den nya klassindelningen är frivillig för arrangörer att tillämpa under en övergångsperiod fram till 30 juni 2020.

Här finns mer information.


Begäran om registerutdrag – vad innebär beslutet i din förening?

Från och med årsskiftet ska föreningar begära begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för den som anställs, har ideella uppdrag eller andra uppdrag i föreningen och där har direkt och regelbunden kontakt med barn.

Riksidrottsförbundet har författat en lathund som beskriver hur förbund och föreningar kan hantera registerutdrag inom sin idrott. Här är det avsiktligt enkelt och kortfattat. Lathunden och mer information om både registerutdrag och trygga miljöer finns HÄR

Du kan även läsa mer på svenskorientering.se - klicka HÄR.


facebookinstagramtwitterlinkedin

Följ våra sociala medier!


Specialerbjudande Exceed 3X!

 

Vår samarbetspartner SILVA erbjuder alla orienterare 25% rabatt på pannlampan
Exceed 3X! 
Beställ här - senast den 31 mars - och ange rabattkod ORIENT2020.


Vårens tränarutbildningar

Finns det tränare och ledare i er förening som vill utbilda sig? Under våren kommer tränarakademin till Borlänge och Bosön. Läs mer här.


Lärarfortbildningar på hela 15 femton orter

Under våren utbildar Svenska Orienteringsförbundet idrottslärare på 15 orter i Sverige, från Malmö i söder till Boden i norr.

Hur ser relationen ut mellan er förening och de lokala skolorna på er ort? Passa på att knyta kontakter mer era lokala idrottslärare och kanske kan ni få lov att komma på besök och berätta om er verksamhet vid en orienteringslektion.

Känner ni någon idrottslärare som är intresserad av en lärarfortbildning i orientering hittar ni mer information här.


Anmäl er till Rikslägret sommar

Nu är anmälan för Rikslägret sommar öppen!
Den 21-26 juni är alla ungdomar mellan 13-16 år välkomna till Idre Fjäll för en utmanande lägervecka full med orientering och/eller MTBO.

För inbjudan och anmälan, klicka här.


Utvecklingsmärken som stimulerar

Du vet väl att Svenska Orienteringsförbundet erbjuder märken för att motivera barn, ungdomar och vuxna till att utveckla sin orienteringsförmåga? 
Läs mer här!


Barnkonventionen har nu blivit lag

Sedan årsskiftet är barnkonventionen lag i Sverige. Samtidigt står det i RF:s stadgar, som alla idrottsföreningar i RF är skyldiga att följa, att all idrott för barn ska utgå från just barnkonventionen. 
Hur hänger allt detta ihop? Läs DENNA GUIDE så får du svaret!


Förbundsmötet 2020

Förbundsmötet, som är svensk orienterings högsta beslutande organ, kommer att hållas den 21-22 mars i Nacka. Förbundsmötet består av ombud för medlemsföreningarna inom respektive OF. 
Mötet är offentligt och gäster är välkomna att delta som åhörare.
Mer info och anmälan här

Er förenings årsavgift

Årsavgift till Svenska Orienteringsförbundet för 2020 skall vara betald senast 31 mars. Årsavgiften är baserad på antalet medlemmar vilket framgår av den avisering ni får via mail under vecka 9.

Observera att avisering endast kommer att ske via mail till den mailadress som finns angiven för er förening i IdrottOnline.

Läs mer om årsavgiften här.Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se 


Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet.

Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.